משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

טראפלס פיסטוק מפתיעים

שיתוף

טראפלס פיסטוק מפתיעים

כשמגיעים לחג כמו טו’ בשבט, מגלים שאין לא מאכלים מיוחדים.

כלומר,כן, חלק ממצוות החג היא לאכול מפירות הארץ ולכן תמיד יוגשו לשולחן פירות טריים, יבשים ולידם אגוזים

אבל מנות מיוחדות שמסמלות את החג – אין.

אז כחלק מהמחשבה, איזה מתכונים יכולים להתאים לחג, הכנתי טראפלס, מפיסטוק

ומה שמפתיע בו זה שמבחוץ הוא נראה כמו משהו מאד מסובך להכין

ומבפנים מגלים שלמרות שיש בו 9 שלבי הכנה. הם כולם יחד קלים ולא לוקחים יותר מ 10 דקות.

לא חייבים לחכות לטו בשבט כדי להכין אותם

בגלל שאין בהם קמח והם ללא גלוטן, אז הם יתאימו גם לכל חג אחר ובמיוחד לפסח

הם מסוג הדברים שתמיד כיף להכין עם ילדים או כשהאורחים הספונטניים מודיעים שהם עוד רגע מגיעים.

להכנה שלהם השתמשתי במגוון אגוזים, ובעיקר פיסטוק, אם לא מוצאים פיסטוק קלוף אפשר בהחלט להשתמש רק בשקדים, אגוזי מלך ואפילו קשיו. את כולם כמובן תמצאו בחנות האינטרנטית שלנו. והם נארזים בסביבה נקייה מגלוטן כך שהם זה חשוב לכם, כדאי שתדעו…

את המתקתקות נותנים כאן התמרים וממש לא צריך להוסיף עוד שום המתקה נוספת

את הטעם השוקולדי נותנת אבקת הקקאו. היא דומיננטית בטעמה ולכן צריך לשים ממנה בתשומת לב

והציפוי הוא זה שמסתיר את כל היופי הזה

ולמה מלח צ’ילי? כי מלח מעצים טעמי מתיקות (הידעתם?) וצ’ילי מדגיש שוקולדיות (הידעתם 2 ?)

איך משדרגים את הטעמים?

להוסיף 1/4 כפית קינמון או 1/4 כפית המתוקה של איילת

להוסיף גם 1/2 כוס חמוציות שיאזנו את המתיקות של התמרים

ואם תרצו ששולחן טו בשבט שלכם לא יהיה עוד שולחן משעמם של חטיפים, פירות יבשים ואגוזים, תכינו את חטיף האגוזים וטחינה  כדורי תמרים ואגוזים או תשקיעו בעוף עם פירות יבשים

מה צריך?

  • 2 כוסות של אגוזים לא קלויים: פיסטוקים, קשיו, אגוזי מלך ואגוזי לוז
  • תמרים מגולענים
  • 1 כף אבקת קקאו
  • ½ כפית מלח צ’ילי
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 200 גר’ שוקולד 85% מוצקי קקאו
  • 1 כף שמן קוקוס

מה עושים עם זה?

  1. את האגוזים פורסים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים כ 5-7 דקות בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות
  2. מצננים מעט את האגוזים ומעבירים למעבד מזון, מרסקים אותם עד למרקם עיסתי. מוציאים ממעבד המזון
  3. שמים במעבד המזון את התמרים, הקקאו, המלח ותמצית הוניל וטוחנים עד שנהיית עיסה שהופכת לכדור
  4. מוסיפים פנימה את האגוזים וטוחנים יחד בכמה פולסים עד שנהיית עיסה אחידה
  5. מוציאים, מגלגלים לכדורים קטנים, מסדרים על מגש מרופד בנייר אפייה ומכניסים למקפיא לחצי שעה
  6. ממיסים את השוקולד בקערה מעל סיר מים חמים או במיקרו, מוסיפים פנימה את שמן הקוקוס ומערבבים היטב
  7. מוציאים את הכדורים מהמקפיא ובעזרת שתי מזלגות טובלים את הכדורים בשוקולד המומס עד שהם מצופים לגמרי, מוציאים ומחזירים לנייר האפייה.
  8. מעבירים למקפיא ל 10 דקות נוספות
  9. מוציאים, מעבירים לקופסא ושומרים במקרר.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כדאי לדעת על התערובות שלנו

הכי טרי שיש

התערובות נטחנות ונארזות בסמוך למשלוח -
אין אצלנו תבלינים שעומדים על המדף

התערובות שלנו כשרות

כשרות בד"צ בית יוסף ורבנות צפון השומרון.
חלק מהמוצרים עם כשרויות מקומיות

מומלץ לאחסן במקום נגיש

כדאי לשמור את התערובות במקום שבו הן יהיו זמינות
לשימוש יומיומי

גם הקופסאות מועילות

הקופסאות אטומות לשמירה על הטריות ומתאימות
למגוון שימושים בבית

אולי תאהבו גם:

סל קניות
0
    0
    הסל שלך

    הסל שלך ריק כרגע

    הגיע הזמן למלא אותו (ואת הבית!) בטעמים ובריחות נפלאים
      אופן המשלוח
      מה הקופון שלך?
      חנות
      0 הטעמים המועדפים שלי
      0 פריטים עגלה
      החשבון שלי
      לקוחות יקרות ויקרים – יצאנו לחופשת החג

      אנחנו מאחלים לכם חג רגוע ומתובל בכל טוב
      החנות האינטרנטית אומנם ממשיכה להיות פתוחה
      אך שירות הלקוחות והמשלוחים יחזרו לפעול ב 30.4

      • הרשמה
      שכחת סיסמה? אין בעיה. מייד נשלח לך מייל שיסדר את זה
      דילוג לתוכן