זה יהיה הכי קצר שאפשר:
קחו חמאה, כל חמאה. אבל כזו שאין בה גם מלח.
תרככו אותה, תצרפו אליה תערובת תבלינים שיש בה כבר מלח או תוסיפו מעט מלח.
תערבבו היטב. תגלגלו לגליל בנייר אפייה ותקשרו כמו סוכריה או פשוט תסדרו בכלי יפה ותחזירו לקירור
והנה לכם חמאה מתובלת בקלות ובלי מאמץ!
רוצים את זה יותר במושקע?
על כל 50 גר’ חמאה רכה שימו כף שמן זית, ותקציפו עם מטרפה ידנית או במיקסר ואז תתבלו ותקררו
תקבלו חמאה אוורירית שנשארת במרקם של ממרח ומלאת טעמים.
במה מתבלים? הדמיון והטעם הם אינסופיים ויכולים לכלול המון תערובות תבלינים:
טוסקנה, חגיגת עגבניות, עשבי תיבול, צ’ילי, חגיגה ירוקה, ספייסי עדנה, הברביקיו, זעתר, המלח של סופגי או מלח מתובל ועוד….
בקיצור – תנו לבלוטות הטעם להוביל אתכם
ואם אתם מחפשים רעיון על מה למרוח אז קחו עוד מתכונים של הלחם שקדים או לחמניות הגבינה או את הקרקרים שאפשר להגיש ליד