איך לוקחים דלעת והופכים אותה לנסיכה מלאה במרקמים וטעמים מתובלים
ט”ו בשבט היה התירוץ המשולם כדי לקחת את הדלעות היפות שיש אצל הירקנים, למלא אותם במילוי מתובל, לצלות בתנור ולהכין מנה קלה, פשוטה, וכל כך טעימה.
הבחירה האולטימטיבית היא בדלעת ערמונים היפה, אבל אם לא תמצאו אפשר בהחלט להשתמש גם בדלורית או בכל דלעת קטנה עגולה שבחיתוך שלה אפשר ליצור חור / כיס למילוי.
אם דלעת הערמונים קטנה אפשר פשוט לחצות אותה לשתיים, אם היא גדולה אפשר לחתוך לפרוסות יחסית עבות
את הדלורית אפשר לפרוס לפרוסות או לחתוך לחצי לאורך.
חשוב לצלות את הדלעות קודם למילוי, כדי לרכך אותן ובנתיים להכין את המילוי.
אני בחרתי בפטריות ובצל למילוי הצמחוני / טבעוני
אבל אפשר בקלות להמיר את זה לעדשים או שילוב של פטריות וחצילים או זוקיני.
אני הוספתי שקדים וקשיו קצוצים עם כוסברה ובקלות אפשר לוותר או לגוון עם אגוזי מלך, לוז או פיסטוקים.
והתיבול. זה החלק הכי כייפי בסיפור. זה מגרש המשחקים שלכם כדי לגוון את הטעמים.
אני השתמשתי בתערובת ונציה לתיבול הפטריות ובשילוב של תערובת על האש והמתוקה של איילת לתיבול הבשר
אבל תערובת לילו ספייס, או טאגין, ואפילו חגיגת עגבניות, ספייסי עדנה, או קייג’ון, ציידים או שילוב של התערובת של ניר והקציצות של ניסים, יתאימו כאן.
כמו שאני כותבת ואומרת בכל מקום – אין תערובת אחת שמתאימה לסוג בישול או חומר גלם אחד. תרשו לעצמכם להעיז, להתנסות ובעיקר לגוון ולצאת מהקופסא.
לסיום, אופציונלי אבל מוסיף הרבה מאד טעם וייחוד, זילפתי מעט טחינה מלאה גולמית מעל הדלעות הממולאות, זה ממש לא חובה אבל בעיני זה משלים את המנה.
אפשר דרך אגב גם לזלף את הטחינה מייד כשהדלעות יוצאות מהתנור.
את הסרטון המלא שמדגים את הכנת המנה תמצאו ב-אינסטגרם שלנו, שם גם תוכלו לראות את מינוני התיבול שאני אוהבת להשתמש בהם.
דרך אגב, נשאר לכם מילוי? אפשר לערבב אותו עם אורז, או להכין ממנו סינייה מאולתרת – לשטח בתבנית, להכין טחינה דלילה (עם מים, שום, מלח ומיץ לימון) לשפוך מעל ולהכניס לתנור ל 15 דקות.
ואנחנו, כרגיל מחכים לכם באינסטגרם ובקבוצת הפייסבוק לראות את הגרסאות שלכם למנה.