משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

דלעות ממולאות ומתובלות

שיתוף

דלעות ממולאות ומתובלות

איך לוקחים דלעת והופכים אותה לנסיכה מלאה במרקמים וטעמים מתובלים

ט”ו בשבט היה התירוץ המשולם כדי לקחת את הדלעות היפות שיש אצל הירקנים, למלא אותם במילוי מתובל, לצלות בתנור ולהכין מנה קלה, פשוטה, וכל כך טעימה.

דלעת ערמונים

הבחירה האולטימטיבית היא בדלעת ערמונים היפה, אבל אם לא תמצאו אפשר בהחלט להשתמש גם בדלורית או בכל דלעת קטנה עגולה שבחיתוך שלה אפשר ליצור חור / כיס למילוי.

אם דלעת הערמונים קטנה אפשר פשוט לחצות אותה לשתיים, אם היא גדולה אפשר לחתוך לפרוסות יחסית עבות

את הדלורית אפשר לפרוס לפרוסות או לחתוך לחצי לאורך.

חשוב לצלות את הדלעות קודם למילוי, כדי לרכך אותן ובנתיים להכין את המילוי.

אני בחרתי בפטריות ובצל למילוי הצמחוני / טבעוני

אבל אפשר בקלות להמיר את זה לעדשים או שילוב של פטריות וחצילים או זוקיני.

אני הוספתי שקדים וקשיו קצוצים עם כוסברה ובקלות אפשר לוותר או לגוון עם אגוזי מלך, לוז או פיסטוקים.

והתיבול. זה החלק הכי כייפי בסיפור. זה מגרש המשחקים שלכם כדי לגוון את הטעמים.

מילוי לדלעת

אני השתמשתי בתערובת ונציה לתיבול הפטריות ובשילוב של תערובת על האש והמתוקה של איילת לתיבול הבשר

אבל תערובת לילו ספייס, או טאגין, ואפילו חגיגת עגבניות, ספייסי עדנה, או קייג’ון, ציידים או שילוב של התערובת של ניר והקציצות של ניסים, יתאימו כאן.

כמו שאני כותבת ואומרת בכל מקום – אין תערובת אחת שמתאימה לסוג בישול או חומר גלם אחד. תרשו לעצמכם להעיז, להתנסות ובעיקר לגוון ולצאת מהקופסא.

 

לסיום, אופציונלי אבל מוסיף הרבה מאד טעם וייחוד, זילפתי מעט טחינה מלאה גולמית מעל הדלעות הממולאות, זה ממש לא חובה אבל בעיני זה משלים את המנה.

אפשר דרך אגב גם לזלף את הטחינה מייד כשהדלעות יוצאות מהתנור.

את הסרטון המלא שמדגים את הכנת המנה תמצאו ב-אינסטגרם שלנו, שם גם תוכלו לראות את מינוני התיבול שאני אוהבת להשתמש בהם.

דרך אגב, נשאר לכם מילוי? אפשר לערבב אותו עם אורז, או להכין ממנו סינייה מאולתרת – לשטח בתבנית, להכין טחינה דלילה (עם מים, שום, מלח ומיץ לימון) לשפוך מעל ולהכניס לתנור ל 15 דקות.

ואנחנו, כרגיל מחכים לכם באינסטגרם ובקבוצת הפייסבוק לראות את הגרסאות שלכם למנה.

 

מה צריך?

  • 2 דלעת ערמונים או דלורית
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח מתובל
  • 3-4 כפות טחינה אתיופית

למילוי הבשרי:

למילוי הצמחוני / טבעוני:

  • 1 כוס פטריות שמפניות
  • 1 בצל סגול
  • 1/4 כוס שקד טבעי
  • 1/4 כוס קשיו טבעי
  • 1/2 כוס כוסברה טרייה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח מתובל
  • 1 כפית תערובת ונציה
  • 1/4 כוס חמוציות

מה עושים עם זה?

1. חוצים את הדלעות ל 2 מנקים (או לפרוסות), מניחים על נייר אפייה, מזלפים מעט שמן זית על כל חצי, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך 20 דקות או עד שהדלעות מתרככות. יודעים כשהדלעות מוכנות כשנועצים בהן מזלג והוא יוצא בקלות.
2. בנתיים מחממים מכינים את המילויים:

מילוי צמחוני:

קוצצים את הבצל והפטריות.
מחממים במחבת שמן זית, מוסיפים את הפטריות והבצל הקצוצים, מטגנים על אש גבוהה ומערבבים מידי פעם
מוסיפים את התיבול וממשיכים לטגן ולערבב עד שכל הנוזלים מתאדים.
קוצצים במעבד מזון את האגוזים עם הכוסברה (או פטרוזיליה) מעבירים לקערה ומוסיפים אליה את הפטריות והבצל
מוסיפים את החמוציות, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

מילוי בשרי:

קוצצים את הבצל, מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה
מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו עד שהוא משנה לגמרי את צבעו לאפרפר
מוסיפים את התיבול, מערבבים עוד 5 דקות
קוצצים את האגוזים עם הכוסברה או הפטרוזיליה ומעבירים לקערה
מוסיפים את הבשר המטוגן ומתובל
מוסיפים את החמוציות, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

3. מוציאים את הדלעות מהתנור, מצננים מעט אותן ואת המילוי ואז ממלאים עם כפית ודואגים להדק את המילוי היטב.
4. מזלפים טחינה גולמית (לשים לב לזלף עם כפית או כף ולא לשפוך) מעל הדלעות ומחזירים לתנור על 200 מעלות למשך 20 דקות נוספות.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כדאי לדעת על התערובות שלנו

הכי טרי שיש

התערובות נטחנות ונארזות בסמוך למשלוח -
אין אצלנו תבלינים שעומדים על המדף

התערובות שלנו כשרות

כשרות בד"צ בית יוסף ורבנות צפון השומרון.
חלק מהמוצרים עם כשרויות מקומיות

מומלץ לאחסן במקום נגיש

כדאי לשמור את התערובות במקום שבו הן יהיו זמינות
לשימוש יומיומי

גם הקופסאות מועילות

הקופסאות אטומות לשמירה על הטריות ומתאימות
למגוון שימושים בבית

אולי תאהבו גם:

סל קניות
0
    0
    הסל שלך

    הסל שלך ריק כרגע

    הגיע הזמן למלא אותו (ואת הבית!) בטעמים ובריחות נפלאים
      אופן המשלוח
      מה הקופון שלך?
      חנות
      0 הטעמים המועדפים שלי
      0 פריטים עגלה
      החשבון שלי
      לקוחות יקרות ויקרים – יצאנו לחופשת החג

      אנחנו מאחלים לכם חג רגוע ומתובל בכל טוב
      החנות האינטרנטית אומנם ממשיכה להיות פתוחה
      אך שירות הלקוחות והמשלוחים יחזרו לפעול ב 30.4

      • הרשמה
      שכחת סיסמה? אין בעיה. מייד נשלח לך מייל שיסדר את זה
      דילוג לתוכן