ברבוניות עבורי זה תמיד תחושה של הבית של סבתא.
בין שלל המאכלים הטורקיים שהיא הייתה מכינה, ברבוניות מטוגנות בציפוי קמח היה אחד המפנקים שבהם.
בתור ילדה ממש לא אהבתי דגים אבל דווקא את הברבוניות של סבתא שלי אהבתי מאד. אין דרך להסביר את זה.
כשביקרתי אצל הקצב. כרגיל בימים עמוסים היה תור וזו הזדמנות נהדרת להציץ מסביב ולראות מה חדש.
מהמקפיא חייכו אליי הפילטים של הברבוניות. יששש. יש ארוחת צהריים להיום.
במתכון הקלאסי לברבוניות, מצפים את הפילטים בקמח ומטגנים בשמן.
אבל מאחר ואנחנו מחפשים חלופות ללא גלוטן, אז כדי שציפוי קוקוס שקדים מעורב ייתפס על הדג, נדרשת השרייה בבלילת ביצים.
התוצאה היא מעדן צרוף. במיוחד שלוקח 5 דקות להכין, שעה לחכות כדי שהבלילה תעטוף את הדג היטב, ועוד 10 דקות טיגון.
ואם אתם פחות בעניין של דגים ופשוט רוצים שניצל רגיל, אז גם לזה יש מתכון ואם תשתמשו בציפוי המעורב מובטחת לכם הצלחה נהדרת בקרב ילדים ומבוגרים כאחד