משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

אורז חגיגי עם ירקות

שיתוף

יש לך תערובת לאורז?

איזה תערובות לאורז יש לך?

מה מתאים לאורז?

אלה רק חלק מהשאלות שאני מקבלת מידי יום. אנשים אוהבים אורז, אורז מתובל, אורז מקושט. ובחנויות התבלינים, תמצאו לא פעם מדף שלם עם תערובות מיוחדות ל…אורז.

והנה עוד דבר שמעניין לגבי אנשים.

הם אוהבים שמתייגים להם דברים בנוסחא חד מימדית.

הם רוצים להכנס לחנות תבלינים, גם אם היא וירטואלית ולפגוש: תבלין לדג, תבלין לעוף, תבלין לאורז ותבלין לסלט.

והם לא מבינים למה אני, מתעקשת שאצלי זה לא ככה. ״מה הבעיה? למה את צריכה לסבך לנו את החיים?!״

אני אגיד לכם למה. כי החיים בעיני, הם רב ממידיים ורב גוניים. כי כשלוקחים תערובת תבלינים ומתייגים אותה – את רק לאורז. ואת, רק לעוף. שלא תחשבי בכלל להתחלף. אנחנו בעצם, מצמצמים את מה שאפשרי.

כי מה היה קורה, אם הייתם לוקחים את התערובת הזו שהיא רק לעוף, ושמים אותה באורז? זה היה מבלבל?

אורז מתובל

צילום: שניר (סופגי) גואטה

אולי זה היה פשוט פותח בפניכם מנעד חדש ומרגש של טעמים. אולי. הייתם מגלים שאורז יכול להיות טעים, גם כששמים בו את התערובת שאתם רגילים שהיא רק לדג.

אז אני ממשיכה ומתעקשת.

אין לי תערובת שהיא רק לאורז. יש לי מגוון תערובות שכל אחת מהן תוסיף לאורז צבע וניחוח וטעם אחר.

וככה, הופכים בישול גם לחוויה וגם לפשוט. במקום לשבור כל פעם מחדש את הראש, איזה מתכון לאורז כדאי להכין, פשוט תגוונו עם התערובת. וכל פעם תתבלו עם תערובת תבלינים אחרת.

כל פעם, תפגשו אורז אחר. חדש. זה נכון דרך אגב, לקציצות, לרטבים לפסטה, לעוף ולירקות בתנור.

לפעמים הגיוון לא צריך להיות בכלל בחומר גלם או בשיטת ההכנה. מספיק להשתמש בתערובת תבלינים אחרת.

הנה ההזדמנות שלכם להוסיף רב ממידיות לחיים ולבישול.

חפשו איפה המקומות שבהם אתם בטוחים שיש רק דרך אחת אפשרית לעשות את הדברים.

שיש רק מתכון אחד מנצח. שרק אם כתוב על התערובת “לאורז” אז היא מתאימה לאורז.

ותחליטו שהשנה אתם מנסים דרכים חדשות. מתכונים חדשים. תערובות שונות.

 

המתכון לאורז החגיגי שעשיר בירקות וטעמים, הוא דוגמא כזו.

תערובת קייג’ון, היא תערובת תבלינים שמומלצת בעיקר לבשרים ועופות.

אז לקחתי והוספתי ממנה בנדיבות לאורז. היא הוסיפה צבע אדום עדין ומשגע, היא הוסיפה מרקמים מתפצפצים של גרגרי חרדל וזרעי כוסברה והייתה גם מתקתקות עדינה של הבצל המיובש. והניחוחות. אוי הניחוחות העשירים.

ואם הבנות שלי, שאוהבות רק אורז לבן בוהק, אכלו את המנה הזו בתאווה, אז אני בטוחה שגם אתם תתאהבו בה.

אני אוהבת להשתמש באורז יסמין לבן כי הוא פחות עמילני ותמיד יוצא לי אחד אחד.

ושימו לב להנחיות. זו לא הדרך הרגילה להכין אורז אך היא מבטיחה אורז עסיסי ומלא בטעמים.

אפשר בהחלט להחליף אותו במתכון בקינואה.

קישוטים:

אני קישטתי עם מה שהיה זמין באותו הרגע: פיסטוקים לא קלויים, גרגרי רימון ופטרוזיליה קצוצה.

תרגישו חופשי להוסיף: תמרים קצוצים, או אגוזי מלך, פקאן, נענע קצוצה

ואם כבר אורז, מזמינה אתכם לנסות גם את המתכונים עם אורז שחור או אורז אדום. תופתעו כמה טעים ומיוחד זה יכול להיות

 

אז מה צריך:

  • 2 כוסות אורז יסמין, שטוף היטב במים
  • 4-5 גזרים מגורדים גס
  • 2 כפות תערובת קייג’ון
  • 1.5 כפיות מלח
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 4-5 כוסות מים רותחים
  • גרגרי רימון ופטרוזיליה קצוצה לקישוט. אפשר גם פיסטוקים או אגוזי מלך קצוצים

מה עושים עם זה?

  1. בסיר מחממים על אש בינונית את השמן, מוסיפים את הגזר ומטגנים אותו עד שהוא מתחיל להתרכך ולאבד מצבעו
  2. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב עוד כ 4 דקות.
  3. מוסיפים את האורז מעל הגזר ולא מערבבים שופכים מעל את המים. כך שהם יעברו את האורז ב 2-3 ס”מ.
  4. משאירים את הסיר להתבשל על אש בינונית גבוהה, לא מכוסה, עד שכל המים שמבעבעים, יורדים למפלס האורז.
  5. עם ידית של כף עץ, יוצרים חורים באורז, מנמיכים לחום נמוך, מכסים ומבשלים במשך 20 דקות .
  6. מכבים את אש. ולא פותחים את הסיר עוד כ 10 דקות.
  7. מסירים את המכסה “פותחים” את האורז בעדינות עם מזלג. מעבירים לקערת הגשה ומפזרים מעל גרגרי רימון ופטרוזיליה קצוצה.

תגובות

2 מחשבות על "אורז חגיגי עם ירקות"

  1. Avatar נעמי הגיב:

    יעבוד גם עם אורז בסמטי?

    1. Avatar איילת ונציה הגיב:

      בהחלט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כדאי לדעת על התערובות שלנו

הכי טרי שיש

התערובות נטחנות ונארזות בסמוך למשלוח -
אין אצלנו תבלינים שעומדים על המדף

התערובות שלנו כשרות

כשרות בד"צ בית יוסף ורבנות צפון השומרון.
חלק מהמוצרים עם כשרויות מקומיות

מומלץ לאחסן במקום נגיש

כדאי לשמור את התערובות במקום שבו הן יהיו זמינות
לשימוש יומיומי

גם הקופסאות מועילות

הקופסאות אטומות לשמירה על הטריות ומתאימות
למגוון שימושים בבית

אולי תאהבו גם:

סל קניות
0
    0
    הסל שלך

    הסל שלך ריק כרגע

    הגיע הזמן למלא אותו (ואת הבית!) בטעמים ובריחות נפלאים
      אופן המשלוח
      מה הקופון שלך?
      חנות
      0 הטעמים המועדפים שלי
      0 פריטים עגלה
      החשבון שלי
      • הרשמה
      שכחת סיסמה? אין בעיה. מייד נשלח לך מייל שיסדר את זה
      דילוג לתוכן