קיש בצל ופטריות, פשוט, מתובל וטעים !
אז מה צריך?
לבצק פריך:
- 240 גרם קמח כוסמין לבן
- 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1 כפית מלח
- קורט פלפל שחור גרוס
- 1 ביצה
- 2 כפות מים (במידת הצורך)
- שמים יחד במיקסר עם וו לישה קמח, חמאה, מלח ופלפל ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים ביצה ומעבדים עד שמתקבלים גושי בצק גדולים. אם הבצק לא מתאחד, אפשר להוסיף כף או שתיים של מים קרים ולהמשיך לעבד כרגיל.
- מאחדים לבצק בידיים, משטחים לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך שעה
- אחרי שעה – מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ ומרפדים את התבנית איתו ( תבנית עגולה 26 ס"מ) דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג.
למלית:
- 2 בצל סגול חתוך לקוביות בינוניות
- קופסאת פטריות שמפיניון
- חצי כפית המלח של סופגי
- 2 כפות שמן זית
- מחממים את שמן הזית במחבת רחבה ומטגנים את ריבועי הבצל עד לשקיפות.
- מוסיפים פטריות ומטגנים על להבה בינונית עד שהפטריות מזהיבות.
- מוסיפים חצי כפית המלח של סופגי ומערבבים.
- מורידים מהאש אחרי שהפטריות הוציאו את כל הנוזלים שלהם. מסננים מנוזלים מיותרים ומצננים מעט ושמים על הקלתית.
לרויאל:
- 250 מ"ל שמנת לבישול
- 2 ביצים
- 3/4 כפית המלח של סופגי
- חצי כפית ראס אל חנות
- כף תערובת עשבי תיבול
- 1 כף קמח כוסמין לבן
- מחמים תנור ל165 מעלות
- מערבבים הכל ביחד ושופכים מעל הבצק, שיגיע ל3/4 מהתבנית.
- אופים כ35-40 דקות עד שהמלית מתייצבת והבצק משחים (יכול לקחת גם יותר זמן, תלוי בתנור)
- מצננים כמה דק בטמפרטורת החדר ומגישים
בתאבון ! ♥