מתכונים של איילת

קטגוריות:

לבחירת קטגוריות מתכונים
Site Logo

המתכונים של איילת

נקה קטגוריות

כתיבת תגובה

תאכלס – קיש בצל ופטריות מתובל

תאכלס – קיש בצל ופטריות מתובל

קיש בצל ופטריות, פשוט, מתובל וטעים!

פשוט – וטעים כל כך.

אל תתנו לבצק הפריך להרתיע אתכם, מדובר בצ’יק צ’ק.

והשילוב של הפיטריות והבצל עם הרויאל – מושלם.

המלית – פשוטה וטעימה מאוד!
קרם רויאל מתובל לפשטידה
רויאל מתובל
הקלתית – תחתית הקיש – בצק פריך תאכלס! 
הבצק ורידודו
הפרטים הקטנים 🙂 – ועכשיו לעבודה!

אז מה צריך?

לבצק פריך:

  • 240 גרם קמח כוסמין לבן
  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • 1 ביצה
  • 2 כפות מים (במידת הצורך)
  1. שמים יחד במיקסר עם וו לישה קמח, חמאה, מלח ופלפל ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.
  2. מוסיפים ביצה ומעבדים עד שמתקבלים גושי בצק גדולים. אם הבצק לא מתאחד, אפשר להוסיף כף או שתיים של מים קרים ולהמשיך לעבד כרגיל.
  3. מאחדים לבצק בידיים, משטחים לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך שעה
  4. אחרי שעה – מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ”מ ומרפדים את התבנית איתו ( תבנית עגולה 26 ס”מ) דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג.

למלית:

  1. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה ומטגנים את ריבועי הבצל עד לשקיפות.
  2. מוסיפים פטריות ומטגנים על להבה בינונית עד שהפטריות מזהיבות.
  3. מוסיפים חצי כפית המלח של סופגי ומערבבים.
  4. מורידים מהאש אחרי שהפטריות הוציאו את כל הנוזלים שלהם. מסננים מנוזלים מיותרים ומצננים מעט ושמים על הקלתית.

לרויאל:

  1. מחמים תנור ל165 מעלות
  2. מערבבים הכל ביחד ושופכים מעל הבצק, שיגיע ל3/4 מהתבנית.
  3. אופים כ35-40 דקות עד שהמלית מתייצבת והבצק משחים (יכול לקחת גם יותר זמן, תלוי בתנור)
  4. מצננים כמה דק בטמפרטורת החדר ומגישים

בתאבון ! ♥


המוצרים המרכיבים את המתכון:

+ -

המלח של סופגי

מלח עשיר בטעמים עם חמצמצות רעננה וטוויסט

הוספה לסל
+ -

ראס אל חנות

מתאימה לקציצות, קבבים, פאי רועים, בולונז, נתחי בשר, ירקות כתומים

הוספה לסל
+ -

תערובת עשבי תיבול

תערובת ארומטית שמתאימה לסלטים, מאפים, ירקות בתנור דגים ועופות

(מחיר ל100 גרם : ₪42.0)
הוספה לסל
+ -

פלפל שחור גרוס

פלפל שחור איכותי וארומטי גרוס גס

(מחיר ל100 גרם : ₪16.0)
הוספה לסל