שלום אורח
משלוחים לנק' איסוף חינם מעל 150 ש"ח | דברו איתנו משלוחים לנק' איסוף חינם מעל 150 ש"ח
דברו איתנו

תאכל'ס – קיש בצל ופטריות מתובל

קיש בצל ופטריות, פשוט, מתובל וטעים !

אז מה צריך?

לבצק פריך:

  • 240 גרם קמח כוסמין לבן
  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • 1 ביצה
  • 2 כפות מים (במידת הצורך)
  1. שמים יחד במיקסר עם וו לישה קמח, חמאה, מלח ופלפל ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.
  2. מוסיפים ביצה ומעבדים עד שמתקבלים גושי בצק גדולים. אם הבצק לא מתאחד, אפשר להוסיף כף או שתיים של מים קרים ולהמשיך לעבד כרגיל.
  3. מאחדים לבצק בידיים, משטחים לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך שעה
  4. אחרי שעה – מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ ומרפדים את התבנית איתו ( תבנית עגולה 26 ס"מ) דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג.

למלית:

  1. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה ומטגנים את ריבועי הבצל עד לשקיפות.
  2. מוסיפים פטריות ומטגנים על להבה בינונית עד שהפטריות מזהיבות.
  3. מוסיפים חצי כפית המלח של סופגי ומערבבים.
  4. מורידים מהאש אחרי שהפטריות הוציאו את כל הנוזלים שלהם. מסננים מנוזלים מיותרים ומצננים מעט ושמים על הקלתית.

לרויאל:

  1. מחמים תנור ל165 מעלות
  2. מערבבים הכל ביחד ושופכים מעל הבצק, שיגיע ל3/4 מהתבנית.
  3. אופים כ35-40 דקות עד שהמלית מתייצבת והבצק משחים (יכול לקחת גם יותר זמן, תלוי בתנור)
  4. מצננים כמה דק בטמפרטורת החדר ומגישים

בתאבון ! ♥

המוצרים המרכיבים את המתכון:

כתיבת תגובה

נרשמים לניוזלטר שלנו ומקבלים:

כל מה שאפשר לעשות עם התבלינים, מתכונים מעולים והנחות מיוחדות לחברי מועדון!

(אנחנו לא אוהבים להספים, אפשר לצאת מתי שרוצים)


סגירת תפריט
Wishlist 0
Continue Shopping
×

עגלת קניות