בתור ילדה הדרך היחידה לאכול אצלנו בבית שעועית ירוקה הייתה, כשהיא שחתה בתוך רוטב עגבניות.
משהו בחיבור הזה של שעועית ורוטב לא הלהיב אותי ודי זנחתי את הירק הזה.
עד שהגעתי לעבוד בקייטרינג שבו אחת התוספות הייתה מנה של שעועית ירוקה מוקפצת בשום ותבלינים.
הופה! פתאום גיליתי מחדש את נפלאות השעועית.
זה היה קראנצ’י, וטעים ויכולתי לשבת על קערה שלמה ולחסל אותה.
המפתח להצלחה במתכון הזה הוא לבחור את התערובת הנכונה ו…לעצור את הבישול ברגע הנכון. כי כשהשעועית הופכת להיות סמרטוט, זה כבר ממש לא אותו הדבר.
ואיזה תערובות מתאימות כאן?
כל תערובות התבלינים שמבוססות מלח ושום: טוסקנה, ברביקיו של נווה, מלח מתובל