במדפי ה”ללא גלוטן” אפשר למצוא מגוון תחליפים לפירורי לחם לנמנעים מגלוטן. סקירה קצרה של רשימת המרכיבים מבהירה שבריאות אין שם.
זו הסיבה שיצרתי את ציפוי השקדים עבור השניצלים. הקוקוס נותן את המרקם הקראנצ’י שהכי קרוב לפנקו. והוא בעיקר מתאים לאוהבי הקוקוס. השקדים הוא קצת יותר קמחי, פחות קריספי אבל טעים מאד והוא ציפוי רב שימושי – למאפינס ופשטידות וציפויים של חצילים או כרובית בתנור…לרוב אני פשוט מערבבת אותם ביחס של 1:1. וכך נולד הציפוי המעורב.
4 טיפים קטנים וחשובים:
להשרות את השניצלים בבלילת ביצים מתובלת כמה שיותר זמן לפני הציפוי כדי להבטיח שהציפוי ייתפס היטב על השניצל.
לעבוד עם אש בינונית נמוכה ולא על אש גבוה כי לציפויים האלה יש נטייה להישרף מהר מידי ולכן צריכים להיות מאד עירניים להם.
לקלות את הציפוי שמשתמשים בו כדקה עד דקה וחצי במיקרו וזאת על מנת לנטרל מעט את מתיקות הקוקוס ולעשות אותו קראנצ’י יותר.
לפרוס ניילון נצמד על השיש ועליו לשים את הציפוי ועליו גם לצפות. ברגע שמסיימים את העבודה, מקפלים את הניילון הנצמד וזורקים לפח וכך נשמר שיש נקי ונחסכת שטיפה של עוד כלי.
.אם חשקה נפשכם בקארי עוף, בעוף מוקפץ או בעוף מושלם בתנור, לחצו על שם המנה. המתכונים כבר מחכים לכם.
2 מחשבות על "שניצל ללא גלוטן"
היי איילת,
האם ניתן לאפות בתנור את השניצל עם ציפוי השקדים?
כן ואז כדאי לרסס בשמן או למרוח שמן