מתכונים של איילת

קטגוריות:

לבחירת קטגוריות מתכונים
Site Logo

המתכונים של איילת

נקה קטגוריות

כתיבת תגובה

קרקרים טבעוניים

קרקרים טבעוניים

מי שנתקל באתר שלנו בפעם הראשונה, מבין מהר מאד שאנחנו אנשי פליאו.

מה שאומר שאנחנו אוכלים חלבון מהחי. ביצים, דגים וגם בשר

ואז כשמבקשים ממני “לטבען” מתכון אני תמיד נתקעת. קצת חסרת מענה.

אין לי מושג איך הופכים משהו שאני רגילה להכין עם ביצה, למשהו שהוא בלי.

במיוחד כשמדובר באפייה שבה יש כל מיני אספקטים של התקשרות והתחברות והפעלה של מרכיבים אחד את השני .

ביצה למשל היא גם מדביקה וגם מתפיחה וגם מוסיפה קריספיות. איך מגיעים לזה בלי? לא היה לי מושג.

ומאחר שלא הייתה לי סיבה אמיתית לנסות עד היום, גם לא בדקתי.

עד שרוני הגיעה לבקר אותי.

וזה היה מן ביקור כזה ממלכתי שהתכוננו אליו אז היה ברור שאני מכינה לרוני אוכל טבעוני שכל כולו מבוסס על המוצרים שלנו, תערובות התבלינים שלנו, ועוד קצת.

ובגלל שאין כמעט אנשים שמתארחים אצלי בבוקר, שאני לא מכבדת אותם בקרקרים שלי, שהם על ללא גלוטן והם הכי פשוטים בעולם, ותמיד כיף למרוח עליהם מהממרחים המיוחדים שלנו

זה היה ברור שגם הפעם צריכים להיות קרקרים.

אז ניסיתי.

ותשמעו, המחמאה שקיבלתי מרוני הייתה שווה את הכל.

“כמה זמן חיכיתי לאכול קרקרים כאלה במרקם כזה. קראנצ’ים. טעימים. אפשר מתכון?”

אז הנה התיישבתי לכתוב אותו.

מסוג המתכונים שאני מתפללת שאצליח לשחזר באותה הצלחה.

את הביצה מחליפים טחינה ומים שעוזרים להדביק ולקמח שקדים מתווסף מעט קמח טפיוקה שמייצר את המרקם הקראנצ’י

בטעמים אפשר “לשחק” עם תערובות תבלינים וגרעינים.

שיתנו כבר את השומיות, את עשבי התיבול ותוספות הטעם שהופכות הכל להרבה יותר קל ופשוט.

הפואנטה בקרקרים האלה היא לרדד אותם בין שני דפי אפייה משומנים, לעלה דק דק

ואז לאפות.

והכי חשוב זה לא לשכוח מהם כי תוך 8 מקסימום 10 דקות (תלוי בתנור שלכם) הם כבר מוכנים.

ולשאלת השאלות: האם הם נשמרים? אף פעם לא בדקתי כי אף פעם לא נשאר כדי לבדוק. 🙂
אבל יומיים שלושה בכלי אטום כנראה ישמרו עדיין על המרקם הקריספי.

המתכון הזה כל כך קל ופשוט וזריז שאין שום בעיה להכין אותה ב 10 דקות שלוקח למישהו להחנות ולהגיע מהאוטו לדלת הכניסה…

 אז מה צריך:

מה עושים עם זה?

  1. מחממים את התנור ל 180 מעלות
  2. מערבבים בקערה את החומרים היבשים ואז מוסיפים את החומרים הרטובים וטורפים היטב עד שמתגבש בצק לח
  3. משמנים שני דפי אפייה במעט שמן זית ומרדדים את הבצק בין שני הדפים, לעלה דק
  4. מסירים את הדף העליון ואת הדף עם עלה הבצק מניחים בתבנית, מסמנים עליו את צורת החיתוך הרצויה לקרקרים
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש, ל 8-10 דקות עד שהבצק נהיה בצבע זהוב / חום בהיר
  6. מוציאים בזהירות ושוברים לפי סימני החיתוך
  7. את מה שנשאר (אם נשאר) שומרים בכלי אטום ליומיים שלושה.

המוצרים המרכיבים את המתכון:

+ -

הטוסקנה של איילת

תערובת נפלאה לירקות שורש, עופות, בשר, חביתות, גבינות וסלטים

  • הוספה לסל
  • 1743
הוספה לסל
+ -

קמח שקדים (שקד טחון)

שקדים טחונים (קמח שקדים) יכולים לשמש כבסיס לקינחים, ומאפים מתוקים ומלוחים ללא גלוטן

(מחיר ל100 גרם : ₪9.0)
הוספה לסל