מתכונים של איילת

קטגוריות:

לבחירת קטגוריות מתכונים
Site Logo

המתכונים של איילת

נקה קטגוריות

תגובות

  • איל

    בגה | 30.08.2018
    30.08.2018

    יש המלצת כמות לתבנית, כלומר מנה לא אישית, או פשוט להכפיל לפי הנפח?

  • רון

    בגה | 12.03.2019
    12.03.2019

    כתוב פעמיים חמאה/שמן קוקוס.

    • איילת ונציה

      בגה | 17.03.2019
      17.03.2019

      פעם אחת מתייחסת לבצק הקרמבל ופעם שנייה לתפוחים עצמם…

  • יערית

    בגה | 27.10.2020
    27.10.2020

    איילת, אם אני מכינה מראש ואופה בסמוך לארוחה, התפוחים לא ישחירו?

    • ניסים מישר

      בגה | 25.11.2020
      25.11.2020

      אין בעיה להכין מראש ואז לאפות

  • ז'ולייט

    בגה | 08.05.2021
    08.05.2021

    אפשר שמן זית במקום שמן קוקוס ואם כן כמה ?

    • איילת ונציה

      בגה | 09.05.2021
      09.05.2021

      אפשר בהחלט. ממליצה לבחור שמן זית מאד עדין דוגמת ארבקינה. והכמות של השמן קוקוס והזית – זהים

  • שמרית

    בגה | 03.09.2021
    03.09.2021

    היי. אפשר להחליף את הקמח קוקוס?

    • איילת ונציה

      בגה | 04.09.2021
      04.09.2021

      אפשר לוותר ולהוסיף עוד קצת קמח שקדים

כתיבת תגובה

קראמבל תפוחי עץ ללא גלוטן

קראמבל תפוחי עץ ללא גלוטן

מנת קינוח שהיא קלאסית לראש השנה. מחברת את התפוח עם הדבש בעוד דרך טעימה. והיופי בה שהיא ללא גלוטן וללא סוכר מעובד.

בעצם. ממש לא חייבים לחכות לראש השנה כדי להנות ממנה. אפשר בכל הזדמנות כשרוצים משהו קליל, פשוט ומפנק


קחו בחשבון שהיא לא מתוקה מידי ויכול להיות שלמי שרגיל למתיקות של סוכר לבן זה ירגיש אפילו לא מתוק בכלל. תבחרו במודעות את רמת המתיקות של המנה.

אז מה צריך?

  • 2 תפוחי עץ סמית חתוכים לקוביות
  • ½ כפית קינמון או פשוט תערובת המתוקה של איילת
  • 2 כפיות דבש או את קרם דבש עם המתוקה של איילת
  • 4 כפיות חמאה (אפשר חתוכה לקוביות קטנות ואפשר מגוררת על פומפיה קטנה) ואפשר להחליף בשמן קוקוס לגרסת הפרווה
  • ¾ כוס קמח שקדים
  • 2 כפות שטוחות קמח קוקוס או פשוט עוד קמח שקדים או קוקוס טחון
  • 1 כף מייפל טהור
  • 25 גר’ חמאה חתוכה לקוביות קטנות או מגורדת בפומפיה או שמן קוקוס

מה עושים עם זה?

  1. מערבבים בקערה את התפוחים עם הדבש, החמאה/שמן קוקוס והתבלינים
  2. מחלקים ל 4 קעריות אישיות
  3. מערבבים את קמח השקדים, הקוקוס, המייפל והחמאה/שמן קוקוס עד לתערובת פירורית ואחידה
  4. מפזרים מעל תפוחי העץ. אני ממליצה פשוט לגרד עם פומפיה קטנה מעל כל קערית
  5. מעבירים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך כ 15-20 דקות עד שמעטה הבצק מזהיב מאד.
  6. מוציאים ומצננים. אפשר להגיש עם גלידה (חלבית או פרווה על בסיס חלב קוקוס)** אפשר להכין מראש עד שלב האפייה ולשמור במקרר ולאפות בסוף הארוחה, לפני ההגשה.

המוצרים המרכיבים את המתכון:

+ -

דבש טבעי טהור

דבש איכותי ללא חשש להאכלה בסוכר, ללא חומרי הדברה, ללא אנטיביוטיקה.

(מחיר ל100 גרם : ₪8.4)
הוספה לסל
+ -

דבש טהור אורגני

דבש אורגני המיובא ע"י מכוורת צוף שבגליל

(מחיר ל100 גרם : ₪9.0)
הוספה לסל
+ -

קינמון טחון

קינמון טחון טהור. מוסיף ארומה מתקתקה לכל תבשיל, מאפה או משקה  

הוספה לסל
+ -

קמח שקדים (שקד טחון)

שקדים טחונים (קמח שקדים) יכולים לשמש כבסיס לקינחים, ומאפים מתוקים ומלוחים ללא גלוטן

(מחיר ל100 גרם : ₪9.0)
הוספה לסל