
מתכונים של איילת
קטגוריות:
לבחירת קטגוריות מתכונים- ארוחות חג
- בשר
- דגים
- ירקות
- מתכונים ב10 דקות
- מתכונים לשבת
- עוף
- צמחוני / טבעוני
- קינוחים ומאפים
- תוספות
קראמבל תפוחי עץ ללא גלוטן

מנת קינוח שהיא קלאסית לראש השנה. מחברת את התפוח עם הדבש בעוד דרך טעימה. והיופי בה שהיא ללא גלוטן וללא סוכר מעובד.
בעצם. ממש לא חייבים לחכות לראש השנה כדי להנות ממנה. אפשר בכל הזדמנות כשרוצים משהו קליל, פשוט ומפנק
קחו בחשבון שהיא לא מתוקה מידי ויכול להיות שלמי שרגיל למתיקות של סוכר לבן זה ירגיש אפילו לא מתוק בכלל. תבחרו במודעות את רמת המתיקות של המנה.
אז מה צריך?
- 2 תפוחי עץ סמית חתוכים לקוביות
- ½ כפית קינמון או פשוט תערובת המתוקה של איילת
- 2 כפיות דבש או את קרם דבש עם המתוקה של איילת
- 4 כפיות חמאה (אפשר חתוכה לקוביות קטנות ואפשר מגוררת על פומפיה קטנה) ואפשר להחליף בשמן קוקוס לגרסת הפרווה
- ¾ כוס קמח שקדים
- 2 כפות שטוחות קמח קוקוס או פשוט עוד קמח שקדים או קוקוס טחון
- 1 כף מייפל טהור
- 25 גר’ חמאה חתוכה לקוביות קטנות או מגורדת בפומפיה או שמן קוקוס
מה עושים עם זה?
- מערבבים בקערה את התפוחים עם הדבש, החמאה/שמן קוקוס והתבלינים
- מחלקים ל 4 קעריות אישיות
- מערבבים את קמח השקדים, הקוקוס, המייפל והחמאה/שמן קוקוס עד לתערובת פירורית ואחידה
- מפזרים מעל תפוחי העץ. אני ממליצה פשוט לגרד עם פומפיה קטנה מעל כל קערית
- מעבירים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך כ 15-20 דקות עד שמעטה הבצק מזהיב מאד.
- מוציאים ומצננים. אפשר להגיש עם גלידה (חלבית או פרווה על בסיס חלב קוקוס)** אפשר להכין מראש עד שלב האפייה ולשמור במקרר ולאפות בסוף הארוחה, לפני ההגשה.
תגובות
איל
30.08.2018
יש המלצת כמות לתבנית, כלומר מנה לא אישית, או פשוט להכפיל לפי הנפח?
רון
12.03.2019
כתוב פעמיים חמאה/שמן קוקוס.
איילת ונציה
17.03.2019
פעם אחת מתייחסת לבצק הקרמבל ופעם שנייה לתפוחים עצמם…
יערית
27.10.2020
איילת, אם אני מכינה מראש ואופה בסמוך לארוחה, התפוחים לא ישחירו?
ניסים מישר
25.11.2020
אין בעיה להכין מראש ואז לאפות
ז'ולייט
08.05.2021
אפשר שמן זית במקום שמן קוקוס ואם כן כמה ?
איילת ונציה
09.05.2021
אפשר בהחלט. ממליצה לבחור שמן זית מאד עדין דוגמת ארבקינה. והכמות של השמן קוקוס והזית – זהים
שמרית
03.09.2021
היי. אפשר להחליף את הקמח קוקוס?
איילת ונציה
04.09.2021
אפשר לוותר ולהוסיף עוד קצת קמח שקדים
כתיבת תגובה