משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

קציצות עדשים מתובלות

שיתוף

קציצות עדשים מתובלות

להנביט עדשים? נראה לך? למי יש זמן להתעסק עם זה בכלל??
זו תמיד הייתה התגובה שלי כשדיברו איתי על קטניות.

הנבטה אחרונה עשיתי נראה לי בכיתה ד’, עם שעועית על מצע של צמר גפן לח. היו כמה נסיונות נפל שחרטו בי כנראה את צריבת הכשלון ועוד פעם פעמיים שבאורח פלא זה הצליח ומאז…יוק. לא מתעסקת עם זה.

בכלל. אני אוהבת לבשל זריז ופשוט. הנבטה דורשת זמן. תכנון. סבלנות. רחוק ממני ומסגנון הבישול שלי שנות אור.

והנה, בכל זאת, פוסט על ארוחות צמחוניות, הפגיש אותי עם הצורך להנביט.

מה שיש לי להגיד על קטניות ופליאו: כשתשאלו בקבוצות פליאו מה לגבי קטניות, מייד יקפצו ויגידו לכם ש “קטניות זה לא פליאו”. למה? כי “קטניות זה לא פליאו”.
אז בואו נעשה רגע סדר. קטניות, ומי לא מכיר את התחושה והתופעה, יש להן נטייה להרגיז לנו את הקיבה. לרוב אנשים יסבלו מגזים ונפיחויות אחרי אכילת קטניות ולכן, מאחר ויש להם את היכולת הזו להרגיז ולהציק ולהכאיב – לא אוהבים אותם בפליאו.
ובכל זאת….הן הרי לא שורש כל רע. ויש בהן גם לא מעט דברים חיוניים, ובין השאר מעבר לתכולת הפחמימות, יש בהן גם תכולת חלבונים יפה. אז אולי בכל זאת?

אז אם כבר קטניות, ההמלצה היא להנביט. ברגע שיש נבט, כמות הרעלנים (אותם חומרים שלמעשה שומרים על הקטנייה) פוחתת ובאופן טבעי גם הנזק למערכת העיכול פוחת.

אז קטניות כן או לא? תלוי את מי שואלים ומה הסיבה. אם מדובר באוכלי בשר, אז ברור שחלבון מן החי מספק את החלבון האיכותי יותר מאשר קטנייה, ואם מדובר בצמחוני אז ברור שקטנייה יכולה להוות תחליף ראוי לחלבון מן החי. שוב. בתנאי שמנביטים.


איך מנביטים?
לי זה היה נשמע ונראה התעסקות די מסובכת ומסתבר שממש לא.
למשך 24 שעות, השרתי את העדשים בהרבה מים, אחרי 24 שעות, סיננתי את העדשים מהמים, הנחתי במסננת ועליהם מגבת לחה. במשך 24 השעות הבאות, מידי פעם, כשעברתי ליד, ממש על הדרך, שפכתי על המגבת כוס מים פושרים.
בשעות הראשונות, מלאת סקרנות, ניגשתי לראות כל רגע אם כבר יש נבט, אחרי 12 שעות יצא נבטוט קטנטן ואחרי 24 שעות היו נבטים של להתפאר.

ועכשיו אפשר להתפנות ולהכין את הקציצות:

גיוונים אפשריים: כמובן שאפשר להחליף את התבלינים ולהשתמש בתערובת מרקש, תערובת עשבי תיבול או תערובת פילדלפיה
אפשר אפילו להוסיף לשלב הטחינה, 1/2 כוס אגוזי מלך

אז מה צריך?

ומה עושים עם זה?

  1. שמים את העדשים ובצל במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מעין משחה גסה
  2. מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את כל המרכיבים למעט רבע כוס שמן זית
  3. מערבבים היטב, יוצרים קציצות ומטגנים במחבת בה חממנו רבע כוס שמן זית

תגובות

4 מחשבות על "קציצות עדשים מתובלות"

  1. Avatar רונית הגיב:

    הי איילת, האם על הלביבות שלך יכולות להתאים גם לאפייה בתנור במקום טיגון?

    1. Avatar איילת ונציה הגיב:

      בהחלט צריך פשוט לשמן היטב את התבנית ואת הלביבות

  2. Avatar טליה הגיב:

    הי! האם יתאימו לקציצות האלו התערובת של הקציצות של ניסים/ גריל עוף?
    אין לי את האחרות…
    תודה!

    1. Avatar איילת ונציה הגיב:

      בהחלט יתאימו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כדאי לדעת על התערובות שלנו

הכי טרי שיש

התערובות נטחנות ונארזות בסמוך למשלוח -
אין אצלנו תבלינים שעומדים על המדף

התערובות שלנו כשרות

כשרות בד"צ בית יוסף ורבנות צפון השומרון.
חלק מהמוצרים עם כשרויות מקומיות

מומלץ לאחסן במקום נגיש

כדאי לשמור את התערובות במקום שבו הן יהיו זמינות
לשימוש יומיומי

גם הקופסאות מועילות

הקופסאות אטומות לשמירה על הטריות ומתאימות
למגוון שימושים בבית

אולי תאהבו גם:

סל קניות
0
    0
    הסל שלך

    הסל שלך ריק כרגע

    הגיע הזמן למלא אותו (ואת הבית!) בטעמים ובריחות נפלאים
      אופן המשלוח
      מה הקופון שלך?
      חנות
      0 הטעמים המועדפים שלי
      0 פריטים עגלה
      החשבון שלי
      לקוחות יקרות ויקרים – יצאנו לחופשת החג

      אנחנו מאחלים לכם חג רגוע ומתובל בכל טוב
      החנות האינטרנטית אומנם ממשיכה להיות פתוחה
      אך שירות הלקוחות והמשלוחים יחזרו לפעול ב 30.4

      • הרשמה
      שכחת סיסמה? אין בעיה. מייד נשלח לך מייל שיסדר את זה
      דילוג לתוכן