קינוח קליל שמכינים בכמה דקות
כשמדברים על חג השבועות כחג הגבינות “מאשימים” את מועצת החלב שיום אחד השתלטה על החג
אבל תדעו שזה לא ממש נכון
הסיבה שנוהגים לאכול מאכלי חלב היא
כי במעמד הר סיני, התקבלו הכללים להכשרת בשר.
מה שאומר שלא היה לבני ישראל זמן להחליף את כל הכלים ולהכשיר את הבשר וזו הסיבה שאוכלים בחג קודם חלב (כי זה מה שהיה זמין) ואח”כ ארוחה בשרית.
יש עוד מיני סיבות. חלב בגימטריה זה 40 ומשה היה על הר סיני 40 ימים
נאמר על ישראל שהיא ארץ זבת חלב ודבש ולכן זו עוד מצווה לאכול ממוצרי החלב של הארץ.
בקיצור, לא סתם מתמלאת הארץ במתכוני עוגות קינוחי ופשטידות גבינה.
זו באמת מצווה
אז אחרי שכבר דאגנו לחלק המלוח של החג, עם מקלות גבינה, פשטידת פרחים, לחמניות גבינה, סלט סלרי מפתיע, פסטת זוקיני בשמנת וגם סלמון בקראנצ’ אגוזים למי שאוהב את הז’אנר
מגיע שלב הקינוחים.
כבר דאגנו לעוגות גבינה פירורים וגבינה אוכמניות שבקלות אפשר הפוך לגבינה תותים, או גבינה מנגו או גבינה “כל פרי שאתם אוהבים”
וגם הפתענו עם גאלט נקטרינות משגע
עכשיו, ננסה קינוח קליל שמכינים ממש בכמה דקות
והוא על טהרת השמנת, יוגורט, גבינה ו… פירות והוא יפיפה בכוסות גבוהות.
כל מה שצריך זה להביא כפית ולהתענג על הטעמים והשכבות.
בכל המתכונים שלי וגם כאן אני כותבת להשתמש במוצרי חלב עתירי שומן
ואני יודעת שיש מי שרגיל לחשוב ששומן זה משמין
אז אני רוצה להגיד לכם משהו.
זה לא השומן שמשמין אותנו. זה הסוכר.
וכשמוציאים שומן מהמשוואה, האוכל נשאר תפל אז אין ברירה אלא להוסיף לו סוכר כדי שהוא יהיה טעים.
אז כשאתם פוגשים מוצרי חלב רזים, תדעו שהם גם מעובדים וגם מלאי יותר סוכר או תחליפיו רק כדי שיהיה לכם טעים.
אז אם כבר חגיגה, תתפנקו על גבינות שמנות.
ובקינוח הזה, כל מה שצריך זה שמנת 38% (ואל תכתבו לי שבשמנת יש סוכר כי ב 38% אין. ושמנת מתוקה נקראת כך רק כדי להבחין אותה משמנת חמוצה)
יוגורט. כמה שיותר שומני. 4.5% לפחות
קרם פרש או מסקרפונה או שמנת חמוצה 27%
מקציפים הכל יחד לקצפת יציבה
ויוצרים שכבות מהקרם שנוצר ומהקונפיטורות ללא תוספת סוכר.
אני השתמשתי בזו של המנגו (ושל תות)
נותנים לקינוח להתייצב במקרר חצי שעה
והנה חגיגה קלילה, קרמית, טעימה ועם מעט סוכר.