שלום אורח
משלוחים לנק' איסוף חינם מעל 150 ש"ח | דברו איתנו משלוחים לנק' איסוף חינם מעל 150 ש"ח
דברו איתנו

קבב בקלי קלות

קבבים הם דרך נהדרת להכין ארוחת צהריים או ערב קלה

למרות שאני מכירה כמה אנשים שיאכלו קציצות קבב טבולות בטחינה, גם בשעות הבוקר.

העניין כאן הוא לבחור בשר שומני מספיק כדי לשמור על העסיסיות. אני בדר"כ מבקשת לטחון שפונדרה ומכסה אנטריקוט

אבל גם צוואר או לחילופין שייטל ושפונדרה / מכסה אנטריקוט הם שילוב נהדר.

צילום: SOOFGI

מי סודה קרים – הם הסוד האולטימטיבי לשמר את העסיסיות של הקציצה שלעיתים נוטה להתייבש מידי.

אין לכם מי סודה בהישג יד? גם מים קרים מאד עושים את העבודה.

תיבול: כאן זה מגרש המשחקים או הקנבס שלכם שבו אתם יכולים ליצור ולהמציא כל מה שבא לכם.

אני בוחרת פשוט: אבקת בצל, אבקת שום או שום כתוש, שום שחור, מלח ותערובת תבלינים. אותה אני כל פעם משנה בהתאם למצב הרוח והרכב הסועדים.

צילום: SOOFGI

אם ארצה קבב פיקנטי אבחר ספייסי עדנה או אליקו

אם ארצה קבב עשבוני אבחר תערובת גניש או עשבי תיבול או בלקן

אם ארצה קבב ארומטי ועוקצני אבחר את נונה דורה או את המפולפלת

אם ארצה קבב שילדים אוהבים אז כמובן לילו ספייס, הקציצות של ניסים או ונציה.

עם אותה תערובת אפשר להכין גם קציצות לרוטב.

כך שאפשר להכין תערובת ולחלק אותה בין קבבים בתנור, במחבת או על הגריל

לבין קציצות ברוטב

ורק שתדעו שעוד דרך לגוון את תיבול הקציצות זה להשתמש בכלל בממרחים כמו בקציצה המתובלת שהכנתי כאן

הכנתם? אל תשכחו לשתף אותנו באינסטגרם ולתייג @ayelet_venezia או בואו לשתף בקהילה שלנו בפייסבוק

ולא לשכוח! להגיש את הקבב לצד טחינה מתובלת בדואה וירקות טריים או צלויים

 

אז מה צריך?

  • 500 גר' בשר בקר טחון, כדאי שיהיה מראש שומני
  • 2-3 שיני שום כתושות או 1 כפית שום גבישי טחון דק
  • 1 כפית גדושה תערובת הקציצות של ניסים (או כל תערובת אחרת שתבחרו)
  • 1 כפית גדושה מלח מתובל (אפשר גם מלח צ'ילי, מלח שום לימוני או המלח של סופגי)
  • 1 כפית גדושה אבקת בצל
  • 1 כפית שטוחה אבקת שום שחור
  • חצי כוס מי סודה קרים מאד

מה עושים עם כל זה?

  1. בקערה, שמים יחד את הבשר ואת התבלינים
  2. מוסיפים את מי הסודה הקרים ולשים עד שכל התערובת אחידה
  3. נותנים לתערובת לעמוד כחצי שעה כדי להתמצק ולספוג טעמים.
  4. מחממים את הגריל על חום בינוני (או תנור ל 200 מעלות, או מחבת יצוקה יבשה)
  5. יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג ומשטחים אותן כך שיהיו פחוסות אך עדיין מעט שמנמנות
  6. צולים 2-3 דקות מכל צד. אפשר לפתוח אחת, לטעום וגם לוודא שאכן מוכן

המוצרים המרכיבים את המתכון:

כתיבת תגובה

נרשמים לניוזלטר שלנו ומקבלים:

כל מה שאפשר לעשות עם התבלינים, מתכונים מעולים והנחות מיוחדות לחברי מועדון!

(אנחנו לא אוהבים להספים, אפשר לצאת מתי שרוצים)


סגירת תפריט
Wishlist 0
Continue Shopping
×

עגלת קניות