שבועות הוא אחד החגים היפים שיש. אני כל כך אוהבת מצד אחד את החגיגיות שהכל לובש לבן ובאותה מידה את הצבעוניות שממלאת את האוויר עם זרי פרחים וטנא מלא כל טוב ועגלות מקושטות.
שבועות הוא חג המושב שבו גדלתי. מילדות זה נחשב החג הכי חגיגי של המושב. טקס הבאת ביכורי המשקים, ריקודים של ילדי הגן, עגלות המשק שקישטו בני הנוער והמשפחות.
בסוף הטקסים תמיד חוזרים הביתה להורים, לארוחה חגיגית ומושקעת של מגשי גבינות, סלטים, פשטידות, מאפים ושלל קינוחים יפיפיים.
וכשמגיעים לשולחן החג, כל חג, דורש רמה חדשה של יצירתיות. שלא חלילה נגיש שוב את אותן המנות והפשטידות שעשינו שנה שעברה.
ולכן הכנתי לכם שלל רעיונות של מתכונים לארוחת החג. כולם פשוטים, קלים ומאד טעימים. חלקם דורשים מספר שלבי הכנה (אבל גם הם קלים) וחלקם ממש מהירים.
בסוף כל מתכון אצרף רשימה מרוכזת של התבלינים וחומרי הגלם שתוכלו לרכוש מהחנות האינטרנטית שלנו.
ורק עוד מילה על גבינות לפני שאנחנו צוללים פנימה למתכון המרהיב הראשון:
אם כבר לצרוך מוצרי חלב (במידה ואין לכם איזו רגישות אליהם שמתבטאת באי נוחות במערכת העיכול, נפיחות או נזלת וליחה), אז רק את השמנים שבהם.
למה? משום שגבינות שמנות לרוב עברו מינימום תהליכי עיבוד. לרוב הן מכילות חלב/שמנת מפוסטרת ומקסימום חומצה לקטית בלבד, ואין בהן חומרים משמרים, מייצבים ועוד מיני תוספים.
בנוסף, כדי להתגבר על הפחתת השומן המלאכותית בגבינות רזות, לרוב מוסיפים לקטוז שישפר את הטעם ולקטוז הוא…..סוכר. אז אולי מוצרי חלב רזים,רזים בשומן אך הם בהחלט מעובדים ומלאים יותר בסוכר…
בכל מקרה, ההמלצה שלי היא תמיד תמיד לבדוק מרכיבים ולראות שהגבינות הן באמת גבינות נטו.
והנה היא במלוא הדרה. פשטידת גבינות ופרחים שיצאה לא רק יפה אלא גם כל כך טעימה!!!
את הרעיון לפשטידה קיבלתי מאחד מסרטוני האוכל שרצים ברשת. אני חייבת להגיד שהפרחים לא יצאו כאלה יפים, מושלמים וישרים כמו שנראו בסרטון אבל ככה זה תמיד בסרט. המציאות שם תמיד הרבה יותר יפה מאשר בחיים האמיתיים. מצד שני, יצאה לי תמונה כל כך יפה, שלמי אכפת שזה לא כל כך מדוייק….
הפשטידה הכי טעימה – יום אחרי. אז אם אתם מתכננים להגיש אותה בערב החג, ההמלצה שלי היא להכין אותה בנחת יום קודם. לשמור אותה במקרר, וכשעה לפני הארוחה לחמם בתנור על חום נמוך כשהיא מכוסה.
ורק לסיום…..בלוגים של אוכל נראים תמיד מאד יפים ולפעמים מפונפנים. לקוראים לא תמיד ברור איך בבלוג הכל יוצא כל כך יפה ומתוקתק והמטבח תמיד נראה כאילו הוא ממגזין ורק אצלם הכל כל כך מבולגן.
אז אני מצרפת תמונה של המטבח שלי כמו שהוא נראה תוך כדי ההכנה והצילומים של המנות……הדשא של השכן אף פעם לא ירוק יותר. רק תזכרו את זה…..
מצרפת לכם כאן לינק לפוסט עם מתכונים לצזיקי, גלילות חצילים מפתיעות וסלט שווה במיוחד: כאן