
מתכונים של איילת
קטגוריות:
לבחירת קטגוריות מתכונים- ארוחות חג
- בשר
- דגים
- ירקות
- מתכונים ב10 דקות
- מתכונים לשבת
- עוף
- צמחוני / טבעוני
- קינוחים ומאפים
- תוספות
פסטה ברוטב שמנת וממרח זוקיני מתובל

בעודי טועמת את הממרח זוקיני המתובל שהכנו, הבזיק לי שהוא יכול להיות בסיס מושלם לרוטב לפסטה.
אז חיממתי במחבת שמנת, הוספתי 2-3 כפות מהממרח, /14 כוס חלב ועוד קצת מלח שום לימוני וכף של אבקת בצל כמובן.
נתתי לכל הדבר הזה להתבשל, להתרכז ולהצטמצם. טעמתי. תיקנתי קצת טעמים.
ואז הכנתי את הפסטה.
באופן אישי, מאז שהכרתי את הפסטה הטריה של פסטהטריה שזו פסטה שנעשית בעבודת יד, אני כבר לא קונה פסטה אחרת.
נכון, כלכלית זה יוצא יקר יותר, מצד שני הפסטה כל כך איכותית וטעימה שאין מה להשוות בכלל בינה לבין היבשה.
חוץ מזה שפסטהטריה זה מפעל של שתי נשים מדהימות, שעבר טלטלה עצומה בתקופת הקורונה כשכל הפעילות שלהם התרכזה מול מסעדות ונגדעה באחת.
בלית ברירה מצד אחד ועם המון נחישות מצד שני, הן פנו לשוק הפרטי והתחילו ליצור לעצמן קהל לקוחות מאד אוהב ואוהד.
הן עושות משלוחים לכל הארץ ויש להן גם ניוקי ומגוון סוגי רביולי וסוגי פסטות. בקיצור. תענוג טעים איתן.
הפסטה מגיעה קפואה. אני מרתיחה מים מוסיפה 3 כפות מלח, מוסיפה את הפסטה הקפואה ותוך 4-5 דקות היא מוכנה ומועברת אחר כבוד לרוטב.
אם אתם לא מעבירים אותה ישר לרוטב אני ממליצה לסנן ולערבב עם מעט שמן זית.
עכשיו כל מה שנשאר זה לערבב עם את הפסטה עם הרוטב. ולגרד מעל גבינה כמו פרמז’ן או מנצ’גו המופלאה של משק יעקבס


אז מה צריך?
- 1 חבילת פסטה
- 3 כפות מלח
- 1 כוס שמנת מתוקה (38% עדיף)
- 1/4 כוס חלב
- 1 כף גדושה אבקת בצל
- 1 כפית מלח שום לימוני
- 3 כפות גדושות ממרח זוקיני מתובל
- גבינת מנצ’גו או פרמז’ן מגורדת לפיזור מעל
מה עושים עם זה?
נתחיל מהרוטב:
- במחבת עמוקה ורחבה מחממים את השמנת, והחלב
- מוסיפים את התבלינים והממרח ומערבבים יחד עד לערבוב מלא. מבשלים על אש בינונית לרתיחה עדינה עד שהרוטב מתאחד ומסמיך.
- טועמים, מתקנים תיבול שיהיה טעים. אם הרוטב סמיך מידי אפשר להוסיף כף ממי בישול הפסטה.
- בסיר עמוק מביאים לרתיחה 2 ליטר מים. כשהמים רותחים מוסיפים את המלח ואת הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן עד שהפסטה מוכנה
- מסננים מהמים, מעבירים לרוטב ומערבבים עד שהפסטה עטופה ברוטב. טועמים ומתקנים תיבול
- מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים גבינה מגורדת מעל.בתאבון!
| הצטרפו אלינו לקהילת התבלינים של איילת
-
הצטרפו אלינו לקהילת התבלינים של איילת |

כתיבת תגובה