מתכונים של איילת

קטגוריות:

לבחירת קטגוריות מתכונים
Site Logo

המתכונים של איילת

נקה קטגוריות

כתיבת תגובה

פסטה ברוטב שמנת וממרח זוקיני מתובל

פסטה ברוטב שמנת וממרח זוקיני מתובל

בעודי טועמת את הממרח זוקיני המתובל שהכנו, הבזיק לי שהוא יכול להיות בסיס מושלם לרוטב לפסטה.

אז חיממתי במחבת שמנת, הוספתי 2-3 כפות מהממרח, /14 כוס חלב ועוד קצת מלח שום לימוני וכף של אבקת בצל כמובן.

נתתי לכל הדבר הזה להתבשל, להתרכז ולהצטמצם. טעמתי. תיקנתי קצת טעמים.

ואז הכנתי את הפסטה.

באופן אישי, מאז שהכרתי את הפסטה הטריה של פסטהטריה שזו פסטה שנעשית בעבודת יד, אני כבר לא קונה פסטה אחרת.

נכון, כלכלית זה יוצא יקר יותר, מצד שני הפסטה כל כך איכותית וטעימה שאין מה להשוות בכלל בינה לבין היבשה.

חוץ מזה שפסטהטריה זה מפעל של שתי נשים מדהימות, שעבר טלטלה עצומה בתקופת הקורונה כשכל הפעילות שלהם התרכזה מול מסעדות ונגדעה באחת.

בלית ברירה מצד אחד ועם המון נחישות מצד שני, הן פנו לשוק הפרטי והתחילו ליצור לעצמן קהל לקוחות מאד אוהב ואוהד.

הן עושות משלוחים לכל הארץ ויש להן גם ניוקי ומגוון סוגי רביולי וסוגי פסטות. בקיצור. תענוג טעים איתן.

הפסטה מגיעה קפואה. אני מרתיחה מים מוסיפה 3 כפות מלח, מוסיפה את הפסטה הקפואה ותוך 4-5 דקות היא מוכנה ומועברת אחר כבוד לרוטב.

אם אתם לא מעבירים אותה ישר לרוטב אני ממליצה לסנן ולערבב עם מעט שמן זית.

עכשיו כל מה שנשאר זה לערבב עם את הפסטה עם הרוטב. ולגרד מעל גבינה כמו פרמז’ן או מנצ’גו המופלאה של משק יעקבס

אז מה צריך?

  • 1 חבילת פסטה
  • 3 כפות מלח
  • 1 כוס שמנת מתוקה (38% עדיף)
  • 1/4 כוס חלב
  • 1 כף גדושה אבקת בצל
  • 1 כפית מלח שום לימוני
  • 3 כפות גדושות ממרח זוקיני מתובל
  • גבינת מנצ’גו או פרמז’ן מגורדת לפיזור מעל

מה עושים עם זה?

נתחיל מהרוטב:

  1. במחבת עמוקה ורחבה מחממים את השמנת, והחלב
  2. מוסיפים את התבלינים והממרח ומערבבים יחד עד לערבוב מלא. מבשלים על אש בינונית לרתיחה עדינה עד שהרוטב מתאחד ומסמיך.
  3. טועמים, מתקנים תיבול שיהיה טעים. אם הרוטב סמיך מידי אפשר להוסיף כף ממי בישול הפסטה.
  4. בסיר עמוק מביאים לרתיחה 2 ליטר מים. כשהמים רותחים מוסיפים את המלח ואת הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן עד שהפסטה מוכנה
  5. מסננים מהמים, מעבירים לרוטב ומערבבים עד שהפסטה עטופה ברוטב. טועמים ומתקנים תיבול
  6. מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים גבינה מגורדת מעל.בתאבון!

המוצרים המרכיבים את המתכון:

+ -

חגיגה ירוקה

חגיגה ירוקה, כשמה כן היא. תערובת ירוקים, עשבי תיבול וגם קצת שוםבצל, שתשדרג לכם מבחר מנות

הוספה לסל
+ -

מלח שום לימוני

מלח שמקפיץ כל מנה עם חמיצות רעננה וטעמי שום עוקצני, מוצר אהוב ויש שיאמרו שגם ממכר :)

הוספה לסל
+ -

אבקת בצל

הדרך לתת טעמי בצל בלי בצל. עכשיו במבצע מתובל: קונים 2 יח' 100 גר' ואת ה-3 מקבלים ב50%

הוספה לסל