תשמעו מה גיליתי.
כשזה מגיע לממולאים, זה כמו עם קרמבו. יש את אלה שאוהבים את הירק הממולא והמילוי יחד ויש את אלה כמוני, שאוהבים בממולאים רק את המילוי.
יש שני ירקות בלבד שאני מוכנה לאכול גם את הבחוץ וגם את הבפנוכו: בצלים ממולאים ועגבניות ממולאות.
את הבצלים הכי טעימים ואוהבים מכינה דודה של ניסים.
את העגבניות הממולאות גיליתי פעם ראשונה בחופשה באי כרתים.
עכשיו הנה העניין. יש הבדל בין לאהוב ממולאים לבין להכין אותם.
כמו שיש אנשים שאוהבים לאפות אבל לא מתקרבים לשמרים כי זה נראה להם מסובך מידי, ככה אני עם ממולאים. זו תמיד נראית לי מנה של ה”מיומנויות”. אלה שיש להן קילומטראז’ עצום במטבח או שנולדו עם גנים של מאמא מרוקאית (או טריפולטאית, או תורכיה. מה שתבחרו)
וככה יצא שמישהו שאל אותי אם יש לי מתכון טוב לפלפלים ממולאים, ואני, מהבושה, ישר עניתי שכן, ואילתרתי לו מתכון. אחרי שהוא שלח לי תמונה וסיפר לי שיצא אליפות החלטתי לצאת מהארון ולהכין פלפלים ממולאים בעצמי. כשהדגש הוא כמובן איך להכין אותם ללא גלוטן ודלי פחמימה.
מה אני אגיד לכם – זה היה יותר קל. הרבה יותר קל ממה שחשבתי.
במתכון המצורף המילוי היה על בסיס בשר בלבד ולכן הוא יחסית דל פחמימה. אפשר כמובן לעשות מילוי שמשלב בשר עם אורז
ואפשר גם אורז או קינואה עם ירקות כדי שהמילוי יהיה צמחוני/טבעוני.
לרוטב, השתמשתי במוצר של MUTTI – עגבניות שרי במיץ עגבניות. אפשר להשתמש בעגבניות המרוסקות הרגילות שלהם ואפשר להתפרע עד הסוף ולהכין רוטב עגבניות מעגבניות טריות.
לא משנה מה תבחרו, רק תבדקו שברוטב שאתם משתמשים אין סוכרים ומשמרים וכל מיני דברים שהם *לא* עגבניות.
עוד מילה אחרונה על הפלפלים לפני שנתחיל לבשל:
תבחרו את הפלפלים בקפידה. שימו לב שהם לא פצועים, תנסו שהם יהיו כמה שיותר טריים/מבריקים וישרים (לא עקומים או מעוותים)
רגע לפני שאתם מניחים את הפלפלים ברוטב, קחו קיסם והעבירו אותו בזהירות מצד אחד לשני בשני מקומות בפלפל כדי לייצר 4 חורים קטנים בתחתית שלו. זה יבטיח שהרוטב יחלחל פנימה ויגרום למנה להיות יותר עסיסית ולא יבשה.
רוצים עוד רעיונות לממולאים?
הכנתי גם קישואים ממולאים ברוטב רימונים עדין והצלחתי להכין בצלים ממולאים ברוטב מיוחד וטעים.
ואם תסתכלו כאן למטה תוכלו לראות את כל התערובות תבלינים והמוצרים שאפשר להוסיף לסל הקניות אצלנו כדי שתוכלו להכין את המתכון הזה אצלכם בבית.