מתכונים של איילת

קטגוריות:

לבחירת קטגוריות מתכונים
Site Logo

המתכונים של איילת

נקה קטגוריות

כתיבת תגובה

פלפלים ממולאים ללא גלוטן

פלפלים ממולאים ללא גלוטן

תשמעו מה גיליתי.

שכשזה מגיע לממולאים, זה כמו עם קרמבו. יש את אלה שאוהבים את הירק הממולא והמילוי יחד ויש את אלה כמוני, שאוהבים בממולאים רק את המילוי.

יש שני ירקות בלבד שאני מוכנה לאכול גם את הבחוץ וגם את הבפנוכו: בצלים ממולאים ועגבניות ממולאות.

את הבצלים הכי טעימים ואוהבים מכינה דודה של ניסים.

את העגבניות הממולאות גיליתי פעם ראשונה בחופשה באי כרתים.

עכשיו הנה העניין. יש הבדל בין לאהוב ממולאים לבין להכין אותם.

כמו שיש אנשים שאוהבים לאפות אבל לא מתקרבים לשמרים כי זה נראה להם מסובך מידי, ככה אני עם ממולאים. זו תמיד נראית לי מנה של ה”מיומנויות”. אלה שיש להן קילומטראז’ עצום במטבח או שנולדו עם גנים של מאמא מרוקאית (או טריפולטאית, או תורכיה. מה שתבחרו)

וככה יצא שמישהו שאל אותי אם יש לי מתכון טוב לפלפלים ממולאים, ואני, מהבושה, ישר עניתי שכן, ואילתרתי לו מתכון. אחרי שהוא שלח לי תמונה וסיפר לי שיצא אליפות החלטתי לצאת מהארון ולהכין פלפלים ממולאים בעצמי.כשהדגש הוא כמובן איך להכין אותם ללא גלוטן ודלי פחמימה.

מה אני אגיד לכם – זה היה יותר קל. הרבה יותר קל ממה שחשבתי.

במתכון המצורף המילוי היה על בסיס בשר בלבד ולכן הוא יחסית דל פחמימה. אפשר כמובן לעשות מילוי שמשלב בשר עם אורז

ואפשר גם אורז או קינואה עם ירקות כדי שהמילוי יהיה צמחוני/טבעוני.

לרוטב, השתמשתי במוצר של MUTTI –  עגבניות שרי במיץ עגבניות. אפשר להשתמש בעגבניות המרוסקות הרגילות שלהם ואפשר להתפרע עד הסוף ולהכין רוטב עגבניות מעגבניות טריות.

לא משנה מה תבחרו, רק תבדקו שברוטב שאתם משתמשים אין סוכרים ומשמרים וכל מיני דברים שהם *לא* עגבניות.

עוד מילה אחרונה על הפלפלים לפני שנתחיל לבשל:

תבחרו את הפלפלים בקפידה. שימו לב שהם לא פצועים, תנסו שהם יהיו כמה שיותר טריים/מבריקים וישרים (לא עקומים או מעוותים)

רגע לפני שאתם מניחים את הפלפלים ברוטב, קחו קיסם והעבירו אותו בזהירות מצד אחד לשני בשני מקומות בפלפל כדי לייצר 4 חורים קטנים בתחתית שלו. זה יבטיח שהרוטב יחלחל פנימה ויגרום למנה להיות יותר עסיסית ולא יבשה.

רוצים עוד רעיונות לממולאים?

הכנתי גם קישואים ממולאים ברוטב רימונים עדין והצלחתי להכין בצלים ממולאים ברוטב מיוחד וטעים.

ואם תסתכלו כאן למטה תוכלו לראות את כל התערובות תבלינים והמוצרים שאפשר להוסיף לסל הקניות אצלנו כדי שתוכלו להכין את המתכון הזה אצלכם בבית.

אז מה צריך?

  • 4-5 פלפל שושקה אדום יפה וישר

למילוי בשרי:

  • 250 גר’ בשר טחון (חשוב שיהיה בו שומן)
  • 1 כפית גדושה ממרח לימונים כבושים ופלפלים
  • 1 כפית גדושה ממרח עגבניות מיובשות
  • 1 כפית גדושה חגיגה ירוקה
  • 1 כפית אבקת בצל
  • ¼ כפית אבקת שום שחור
  • 1 כפית המלח של סופגי
  • 1 כפית ונציה
  • ¼ כוס מי סודה או מים קרים מאוד

למילוי צמחוני:

  • 1 בצל קצוץ
  • 5-6 פטריות קצוצות
  • ¼ כוס פטרוזיליה/ כוסברה קצוצה
  • ½ כוס קמח שקדים/ שקדים טחונים
  • 1 כפית חגיגה ירוקה
  • 1 כפית מלח מתובל
  • 1 כפית עשבי תיבול
  • ¼ כוס קשקבל מגורדת
  • ¼ כוס מוצרלה מגורדת
  • ¼ כוס פטה מפוררת
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות גבינה ריקוטה

למצע יוגורט:

  • ½ כוס יוגורט נקי (אני מעדיפה עם 5% שומן ויותר)
  • ½ כפית התערובת של טוטסי
  • ½ כפית מלח שום לימוני
  • 1 כפית תערובת אלון דגים

מה עושים עם זה?

מכינים את המילוי:

הבשרי- מערבבים את כל המרכיבים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.

הצמחוני- מחממים במחבת (אני חיממתי אותה על הגריל, אפשר גם בכיריים) שמן זית ומוסיפים את הבצל והפטריות ומטגנים עד להזהבה תוך כדי ערבוב.

  1. מצננים ומעבירים לקערה, מוסיפים את התבלינים, הגבינות והשקדים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים את התיבול כדי שיהיה טעים.
  2. חורצים את הפלפלים ומנקים בזהירות מגרעינים. חשוב שהפתח יהיה מרווח והפלפל ישמש ככלי קיבול.
  3. דוחסים מילוי פנימה ומשמנים מעט עם הידיים את הפלפל.
  4. מעבירים למנגל או לתבנית אפייה בתנור חם וצולים בסבלנות תוך כדי שמדי פעם הופכים בזהירות את הפלפלים במילוי הבשר כך שיצלו מכל הצדדים (חשוב שאת המילוי הצמחוני לא להפוך כי אז המילוי עלול להישפך). התהליך יכול לקחת בין 10 ל- 20 דקות. דרושה השגחה וסבלנות.
  5. מוציאים בזהירות את הפלפלים ומכינים את המצע.
  6. מערבבים את היוגורט עם התיבול וכף שמן זית ומערבבים. אפשר להוסיף גם גרידת לימון.
  7. טועמים ומתקנים את התיבול כדי שיהיה טעים.
  8. מסדרים בצלחת את היוגוטט ועליו את הפלפלים.
  9. אפשר לזלף מעט שמן זית מעל, לפזר פרמז’ן מגורד ולקשט בפרוסות עגבניות שרי 

המוצרים המרכיבים את המתכון:

+ -

לילו ספייס

תערובת מלאת צבע וטעם מתאימה לכל תבשיל ומאפה

הוספה לסל
+ -

תערובת הציידים

תערובת עשירה בצבעים ומרקמים שמתאימה לקציצות, תבשילים וצלייה בתנור או בגריל

הוספה לסל
+ -

מלח מתובל של איילת

הרבה יותר מפשוט מלח. דרך נהדרת להוסיף טאצ' של תיבול בעזרת מלח

הוספה לסל
+ -

תערובת גניש

תערובת מלאת טעמים של עשבי תיבול וירקות מיובשים שמתאימה לגבינות, עופות, סלטים חביתות ומאפים

  • הוספה לסל
  • 17100
הוספה לסל
+ -

פפריקה מעושנת

התחליף המעושן לפפריקה מתוקה, בכל תבשיל, רוטב או צלי  

(מחיר ל100 גרם : ₪11.0)
הוספה לסל
+ -

אבקת בצל

הדרך לתת טעמי בצל בלי בצל. עכשיו במבצע מתובל: קונים 2 יח' 100 גר' ואת ה-3 מקבלים ב50%

הוספה לסל