מתכונים של איילת

קטגוריות:

לבחירת קטגוריות מתכונים
Site Logo

המתכונים של איילת

נקה קטגוריות

כתיבת תגובה

פאי בטטה וגבינות ללא גלוטן

פאי בטטה וגבינות ללא גלוטן

הסיפור של הפאי הזה מתחיל בפיקניק ו 2 ביצים.
בדר”כ כשאנחנו יוצאים לפיקניק, אני מכינה ערמה של ביצים קשות, סלט טונה, ירקות חתוכים, לפעמים איזו פשטידה טעימה, מאפינס פיצה או לביבות אורז.
כמו שאתם בטח שמים לב, צריך כאן ביצים והרבה.
אני פותחת את המקרר כדי להתחיל להתכונן ומגלה שיש במקרר… 2 ביצים בלבד.
יום שבת.
7 בבוקר. אין ממש מקום פתוח במרחק הליכה שאפשר לקנות בו ביצים. המקום הכי קרוב זה חצי שעה נסיעה הלוך חזור.
אוקי. אז מה עושים?
מאלתרים.

הסתכלתי מה יש במזווה ובמקרר: היו גבינות מוצרלה ופרמז’ן, היה קמח שקדים, היו כמה בטטות.
נזכרתי שלבצק מוצרלה שאני מכירה צריך ביצה אחת בלבד.
החלטתי להשתמש בבטטות כדי להכין מעין פירה
ודימיינתי מאפה בצקי שבתוכו יש מילוי בטטה.
אבל הייתה לי רק עוד ביצה אחת ולא היה מה שיחזיק את המסה של הבטטה שהייתה יחסית נוזלית ולא היה לי זמן לתת לה להגיר נוזלים ולהתמצק.
אז אילתרתי.

וזו התוצאה:

רוצים לדעת איפה עשינו פיקניק?
יש כאן הסבר מדוייק איפה ואיך מגיעים

ואת פשטידת הפרחים אתם מכירים?

אז מה צריך?

למילוי:

  • 2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות גדולות
  • 1 גזר חתוך לעיגולים גסים
  • 1/2 כוס גבינת פרמז’ן מגורדת
  • 50 גר’ חמאה
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תערובת הקציצות של ניסים
  • 1 כפית מלח

לבצק:

מה עושים עם זה?

  1. מחממים תנור ל 200 מעלות
  2. מכינים את המילוי: מבשלים את הבטטות והגזר בסיר עם מים עד שהם רכים לגמרי ומסננים.
    אפשר גם לבשל במיקרו עם כף שתיים מים כ 10 דקות עד להתרככות מלאה
  3. מועכים את הירקות ומוסיפים: חמאה, תבלינים, גבינת פרמז’ן, מערבבים היטב. טועמים. מתקנים טעמים.
  4. מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב. נותנים לתערובת לנוח
  5. מכינים את הבצק: בקערה שמתאימה למיקרו מניחים את גבינת המוצרלה והשמנת וממיסים במיקרו כ דקה – דקה וחצי
  6. מוציאים, מערבבים, מוסיפים את קמח השקדים, הביצה ותערובת התבלינים ומערבבים
  7. מכניסים למיקרו ל 10 שניות נוספות, מוציאים ומערבבים היטב עד שהמסה מתגבשת לכדי בצק רך ואחיד.
  8. בתבנית עגולה (או מרובעת. מה שנוח לכם) משטחים את הבצק עם ידיים רטובות ומהדקים לתחתית
  9. מכניסים את התבנית עם הבצק לתנור שחומם מראש, ל 10 דקות. מוציאים. שופכים מעל את המילוי ומכניסים לתנור ל 30-40 דקות נוספות עד שהפאי מתייצב ומתחיל להשחים.ההמלצה שלי היא להגיש יום אחרי אבל גם באותו היום שעה שעתיים אחרי האפייה הפאי יהיה מצויין.

המוצרים המרכיבים את המתכון:

+ -

הטוסקנה של איילת

תערובת נפלאה לירקות שורש, עופות, בשר, חביתות, גבינות וסלטים

  • הוספה לסל
  • 1743
הוספה לסל
+ -

הקציצות של ניסים

תערובת מיוחדת שמתאימה במיוחד לקציצות שילדים אוהבים  

הוספה לסל
+ -

קמח שקדים (שקד טחון)

שקדים טחונים (קמח שקדים) יכולים לשמש כבסיס לקינחים, ומאפים מתוקים ומלוחים ללא גלוטן

(מחיר ל100 גרם : ₪9.0)
הוספה לסל