משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

עוף ובטטה בחוויאג’ למרק ודבש

שיתוף

עוף ובטטה בחוויאג’ למרק ודבש

זו אחת מהמנות הכי מוצלחות שלי. ומבחינתי גם אם היא לא הכי יפה או מורכבת בעולם – היא מנצחת. כדי להפוך אותה לקצת יותר חגיגית ופחות יומיומית, חיברתי לה גם מישמשים מיובשים, פיסטוקים וקצת מיץ רימונים.

זה מסוג המתכונים שאני אוהבת במיוחד כי היא קלה להכנה, כי זו ארוחה שלמה בתבנית. כי פשוט מחברים את חומרי הגלם והתבלינים, שמים בתבנית, לתנור ושוכחים מזה לשעתיים לפחות. מאמץ מזערי. זה שם הקוד.

 

ממש לא חייבים את המיץ רימונים. זה עוד מנעד של טעם שעושה את זה מעניין אבל אם אין לכם בהישג יד תוותרו.

אפשר לוותר על הבטטה ואפשר להוסיף לה או להחליף אותה בתפוחי אדמה אפשר גם להוסיף גזר או כל ירק שורש אחר שבא לכם.

עוף, וכתבתי על זה לא מעט הוא מסוג חומרי הגלם שקל להכין, זה זמין, זה זול, וזה מתאים לכל סגנון וטעם.

במתכון לעוף המושלם כתבתי שכל מה שצריך זה חומר גלם ותערובת.

במתכון לעוף בחלב קוקוס כתבתי שזה כל היופי: תבנית אחת שמסדרת אותנו לארוחה שלמה.

דרך אגב, אותו מתכון יעבוד גם עם פרגיות.

ואם אתם נמנעים מעוף מכל מיני סיבות, אפשר להחליף אותו בטופו.

לנוחותכם, הכנתי לכם רשימת קניות:

* כרעיים של עוף מחולקים
* בטטה
* שום
* פיסטוק טבעי קלוף
* משמשים מיובשים קצוצים – אנחנו מחזיקים משמשים אורגנים שיובשו בשמש. שימו לב שמשמשים מיובשים צהובים הם בדר”כ מלאים בסוכר ויש בהם גם חומר הבהרה שדואג לצבע הכתום הזוהר.
תערובת חוויאג’ למרק – זו תערובת נפלאה שמתאימה מאד למרקים אבל כמו שאתם רואים – לא רק!
 דבש – הדבש שאנחנו מוכרים הוא דבש בוטיקי, שטופל בידיים אוהבות, לא עבר חימום וחשוב לא פחות, הדבורים ניזונות מפרחים ולא מקבלות מי סוכר.
מלח גריל – זהו מלח מתובל עם טעמים מעט מעושנים שאני מאד אוהבת להשתמש במקום מלח בתבשילים שונים
שמן זית – אני אוהבת כאן את השמן עם הטעם המודגש. אתם יכולים לבחור אותו או אתהארבקינה העדינה יותר
* מיץ רימונים טבעי (חשוב שיהיה עשוי מ 100% רימונים ללא שום תוספים)

 

והנה עוד כמה אפשרויות של מנות עוף שהן סוג של ארוחה שלמה וגם חגיגה על השולחן:

עוף וחצילים בניחוח מעושן

קדירת עוף ביין לבן

עוף צלוי ופירות יבשים

אז מה צריך?

  • 5 כרעיים של עוף מחולקים
  • 1 בטטה חתוכה לקוביות
  • ½ כוס פיסטוק טבעי קלוף
  • ½ כוס משמשים מיובשים קצוצים
  • 2 כפיות תערובת חוויאג’ למרק
  • 1 כף גדושה דבש
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כפית מלח גריל
  • ½ כוס שמן זית
  • ¼ כוס מיץ רימונים טבעי (חשוב שיהיה עשוי מ 100% רימונים ללא שום תוספים)

מה עושים עם זה?

  1. מערבבים את תערובת החוויאג’ עם הדבש, השום, מלח גריל ושמן זית.
  2. מסדרים בתבנית את הבטטה, העוף ומפזרים מעל את הפיסטוקים והמשמשים
  3. שופכים על העוף את תערובת התבלינים ומעסים אותו ואת הבטטה היטב
  4. שופכים מעל את מיץ הרימונים
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
  6. אחרי שעה של אפייה, מוציאים, הופכים את העוף ומחזירים ל 40 דקות נוספות.*העוף צריך לצאת שחום, רק שימו לב שהוא לא שחום מידי.
    **אפשר להכין את המנה גם יום קודם ופשוט לחמם לפני הגשה.

תגובות

2 מחשבות על "עוף ובטטה בחוויאג’ למרק ודבש"

  1. Avatar דנה הגיב:

    צריך לשים מיכסה או לאפות בלי מיכסה?

    1. Avatar איילת ונציה הגיב:

      אני עושה בלי מכסה אבל אפשר לכסות לשעה הראשונה ואז להסיר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כדאי לדעת על התערובות שלנו

הכי טרי שיש

התערובות נטחנות ונארזות בסמוך למשלוח -
אין אצלנו תבלינים שעומדים על המדף

התערובות שלנו כשרות

כשרות בד"צ בית יוסף ורבנות צפון השומרון.
חלק מהמוצרים עם כשרויות מקומיות

מומלץ לאחסן במקום נגיש

כדאי לשמור את התערובות במקום שבו הן יהיו זמינות
לשימוש יומיומי

גם הקופסאות מועילות

הקופסאות אטומות לשמירה על הטריות ומתאימות
למגוון שימושים בבית

אולי תאהבו גם:

סל קניות
0
    0
    הסל שלך

    הסל שלך ריק כרגע

    הגיע הזמן למלא אותו (ואת הבית!) בטעמים ובריחות נפלאים
      אופן המשלוח
      מה הקופון שלך?
      חנות
      0 הטעמים המועדפים שלי
      0 פריטים עגלה
      החשבון שלי
      לקוחות יקרות ויקרים – יצאנו לחופשת החג

      אנחנו מאחלים לכם חג רגוע ומתובל בכל טוב
      החנות האינטרנטית אומנם ממשיכה להיות פתוחה
      אך שירות הלקוחות והמשלוחים יחזרו לפעול ב 30.4

      • הרשמה
      שכחת סיסמה? אין בעיה. מייד נשלח לך מייל שיסדר את זה
      דילוג לתוכן