מתכונים של איילת

קטגוריות:

לבחירת קטגוריות מתכונים
Site Logo

המתכונים של איילת

נקה קטגוריות

תגובות

  • לימור

    בגה | 23.11.2018
    23.11.2018

    שלום רב
    האם אפשר להחליף את קמח השקדים בקמח כוסמין מלא? אם כן-מה הכמות שצריך? והאם צריך להוסיף נוזלים?
    תודה מראש

  • איילת ונציה

    בגה | 25.11.2018
    25.11.2018

    הי לימור, קמח שקדים וקמח כוסמין הם קמח שונים לחלוטין ולא יתנהגו אותו הדבר במתכון. אם את רוצה עם עוגת שיש עם קמח כוסמין עדיף לקחת מתכון לעוגת שיש מקמח רגיל ולעשות את ההמרה.

  • בילי

    בגה | 17.07.2020
    17.07.2020

    היי איילת, מה אפשר לשים במקום הקמח קוקוס?
    טפיוקה? קורונפלור?
    תודה מראש

    • איילת ונציה

      בגה | 18.07.2020
      18.07.2020

      אפשר שבבי קוקוס או פשוט עוד 2 כפות קמח שקדים

  • רחל

    בגה | 07.05.2021
    07.05.2021

    היי איילת
    אפשר להחליף את השמנת בשמנת להקצפה?

    • איילת ונציה

      בגה | 09.05.2021
      09.05.2021

      אם תחליפי, מרקם העוגה יהיה נוזלי, מה גם שבשמנת חמוצה יש השפעה על התססת הסודה לשתיה ומכאן גם אוריריות העוגה. אם כבר עדיף להחליף ביוגורט

כתיבת תגובה

עוגת שיש ללא גלוטן

עוגת שיש ללא גלוטן

אני מאד אוהבת אתגרים. כמה שאני אוהבת אותם ככה הם מלחיצים אותי.
ובאותה נשימה גם מוציאים ממני את המיטב

אז ערב אחד, כשהאורחים היו עוד רגע בדלת, והבנות עדיין במקלחות רגע לפני סיפורי השינה, והבית עדיין הפוך מ”שגרת” החופש הגדול, איתגרתי את עצמי לאלתר עוגה.

אחד הדברים שאני אוהבת בפייסבוק, זה את האפשרות להשתמש בחוכמת ההמון. זה לעולם לא יעבוד כל כך טוב בשום מדיה אחרת שאנחנו מכירים.
תוך כדי איסוף צעצועים וקריאות לגדולה שתכנס כבר למקלחת, הספקתי להשחיל בקשה באחת הקבוצות למתכון סופר זריז לעוגה או עוגיות שיהיה אפשר להגיש ליד הקפה.ואני כמו אני גם יש לי תנאים: שתהיה בלי גלוטן, בלי סוכר מעובד וקלה להכנה.

והרשת כמו הרשת יודעת לעשות מלאכתה היטב ותוך דקות ספורות הופיעו כמה מתכונים שמתוכם אילתרתי עם מה שהיה בבית את המתכון הבא:

אז מה צריך?

לתבנית אינגליש קייק

מה עושים עם זה?

  1. שמים את כל החומרים בקערה (למעט הקקאו) ומערבבים היטב עם מטרפה
  2. מעבירים חצי מהתערובת לתבנית משומנת
  3. מוסיפים לחצי הנותר את הקקאו, מערבבים היטב ומשטחים על התערובת שבתבנית
  4. עם סכין מערבלים בתנועות מעגליות את שתי התערובות
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך כ 30 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא לח עם מעט פירורים.
  6. העוגה יוצאת עסיסית ולא מידי מתוקה וגם האורחים שרגילים לעוגות רגילות, התענגו על התוצאה.

המוצרים המרכיבים את המתכון:

+ -

אבקת קקאו הולנדית 22% שומן

כשר אך לא לפסח אבקת קקאו הולנדית איכותית, 22% שומן. מעולה למשקאות שוקו, מעדני ומאפי שוקולד וקינוחים  

(מחיר ל100 גרם : ₪8.4)
הוספה לסל
+ -

דבש טבעי טהור

דבש איכותי ללא חשש להאכלה בסוכר, ללא חומרי הדברה, ללא אנטיביוטיקה.

(מחיר ל100 גרם : ₪8.4)
הוספה לסל
+ -

דבש טהור אורגני

דבש אורגני המיובא ע"י מכוורת צוף שבגליל

(מחיר ל100 גרם : ₪9.0)
הוספה לסל
+ -

קוקוס טחון

קוקוס טחון איכותי, נקי מסולפיטים וסוכר  

(מחיר ל100 גרם : ₪6.2)
הוספה לסל
+ -

קמח שקדים (שקד טחון)

שקדים טחונים (קמח שקדים) יכולים לשמש כבסיס לקינחים, ומאפים מתוקים ומלוחים ללא גלוטן

(מחיר ל100 גרם : ₪9.0)
הוספה לסל
+ -

מייפל אורגני טהור GRADE B

מייפל אורגני טהור GRADE B בטעם עמוק וייחודי 473 מ"ל

(מחיר ל100 גרם : ₪16.5)
הוספה לסל