
מתכונים של איילת
קטגוריות:
לבחירת קטגוריות מתכונים- ארוחות חג
- בשר
- דגים
- ירקות
- מתכונים ב10 דקות
- מתכונים לשבת
- עוף
- צמחוני / טבעוני
- קינוחים ומאפים
- תוספות
עוגת שיש ללא גלוטן

אני מאד אוהבת אתגרים. כמה שאני אוהבת אותם ככה הם מלחיצים אותי.
ובאותה נשימה גם מוציאים ממני את המיטב
אז ערב אחד, כשהאורחים היו עוד רגע בדלת, והבנות עדיין במקלחות רגע לפני סיפורי השינה, והבית עדיין הפוך מ”שגרת” החופש הגדול, איתגרתי את עצמי לאלתר עוגה.
אחד הדברים שאני אוהבת בפייסבוק, זה את האפשרות להשתמש בחוכמת ההמון. זה לעולם לא יעבוד כל כך טוב בשום מדיה אחרת שאנחנו מכירים.
תוך כדי איסוף צעצועים וקריאות לגדולה שתכנס כבר למקלחת, הספקתי להשחיל בקשה באחת הקבוצות למתכון סופר זריז לעוגה או עוגיות שיהיה אפשר להגיש ליד הקפה.ואני כמו אני גם יש לי תנאים: שתהיה בלי גלוטן, בלי סוכר מעובד וקלה להכנה.
והרשת כמו הרשת יודעת לעשות מלאכתה היטב ותוך דקות ספורות הופיעו כמה מתכונים שמתוכם אילתרתי עם מה שהיה בבית את המתכון הבא:
אז מה צריך?
לתבנית אינגליש קייק
- 3 ביצים
- 1 כוס קמח שקדים
- 1/2 כוס קמח קוקוס (אפשר גם שבבי קוקוס טחונים דק)
- 4 כפות סירופ מייפל טהור או דבש
- 1 גביע שמנת חמוצה של פעם
- 2 כפיות שטוחות אבקת אפייה
- 2 כפות קקאו איכותי
מה עושים עם זה?
- שמים את כל החומרים בקערה (למעט הקקאו) ומערבבים היטב עם מטרפה
- מעבירים חצי מהתערובת לתבנית משומנת
- מוסיפים לחצי הנותר את הקקאו, מערבבים היטב ומשטחים על התערובת שבתבנית
- עם סכין מערבלים בתנועות מעגליות את שתי התערובות
- אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך כ 30 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא לח עם מעט פירורים.
- העוגה יוצאת עסיסית ולא מידי מתוקה וגם האורחים שרגילים לעוגות רגילות, התענגו על התוצאה.
| הצטרפו אלינו לקהילת התבלינים של איילת
-
הצטרפו אלינו לקהילת התבלינים של איילת |

תגובות
לימור
23.11.2018
שלום רב
האם אפשר להחליף את קמח השקדים בקמח כוסמין מלא? אם כן-מה הכמות שצריך? והאם צריך להוסיף נוזלים?
תודה מראש
איילת ונציה
25.11.2018
הי לימור, קמח שקדים וקמח כוסמין הם קמח שונים לחלוטין ולא יתנהגו אותו הדבר במתכון. אם את רוצה עם עוגת שיש עם קמח כוסמין עדיף לקחת מתכון לעוגת שיש מקמח רגיל ולעשות את ההמרה.
בילי
17.07.2020
היי איילת, מה אפשר לשים במקום הקמח קוקוס?
טפיוקה? קורונפלור?
תודה מראש
איילת ונציה
18.07.2020
אפשר שבבי קוקוס או פשוט עוד 2 כפות קמח שקדים
רחל
07.05.2021
היי איילת
אפשר להחליף את השמנת בשמנת להקצפה?
איילת ונציה
09.05.2021
אם תחליפי, מרקם העוגה יהיה נוזלי, מה גם שבשמנת חמוצה יש השפעה על התססת הסודה לשתיה ומכאן גם אוריריות העוגה. אם כבר עדיף להחליף ביוגורט
כתיבת תגובה