
מתכונים של איילת
קטגוריות:
לבחירת קטגוריות מתכונים- ארוחות חג
- בשר
- דגים
- ירקות
- מתכונים ב10 דקות
- מתכונים לשבת
- עוף
- צמחוני / טבעוני
- קינוחים ומאפים
- תוספות
סלמון עם דבש וטוסקנה

כמו שכתבתי במתכונים אחרים של סלמון, מדובר בדג בשרני, שומני, שאוהב לספוג טעמים שונים.
אין כמעט תערובת תיבול שתשימו עליו שהוא לא יאהב וייצא טעים.
גם שיטות ההכנה שלו מגוונות. הפעם אנחנו מתמקדים בטיגון קל ואפייה בתנור:
ורגע לפני שאתם יוצאים לקניות – תקראו את רשימת הטיפים שלי:
*סלמון – קנו במחלקת דגים או חנות דגים שאתם סומכים עליהם שהדגים טריים, מטופלים היטב ונמכרים לכם נקיים. 250 גר’ לסועד
* חרדל דיז’ון – בחרו מותג שיש בו מרכיבים טבעיים, בלי משמרים ותוספי צבע או טעם.
* חרדל גרגרים – אותה עצה ממקודם. פשוט הסתכלו על הרכיבים והערכים התזונתיים ועשו בחירה נבונה
* דבש – דבש איכותי הוא כזה שלא עבר חימום ולא האכילו את הדבורים במי סוכר.
* שמן זית -שמן זית איכותי, מקומי, שהופק בתהליך של כבישה קרה.
* תערובת הטוסקנה של איילת – אחת התערובות הכי נמכרות שלנו. אנשים אוהבים אותה על דגים, בשר, ירקות ואפילו חביתות.
אז מה צריך?
- פילה סלמון נקי מעצמות. אתם יכולים לבקש אותו כבר פרוס לפי מספר הסועדים או לקחת נתח שלם
- 1 כפית גדושה חרדל דיז’ון
- 1 כפית גדושה חרדל גרגרים
- 1 כף גדושה דבש
- ¼ כוס שמן זית
- 1 כף תערובת הטוסקנה של איילת
- 2 כפות חמאה או שמן זית
מה עושים עם זה?
- מערבבים את שני סוגי החרדל עם הדבש, השמן והטוסקנה עד למשחה אחידה
- מורחים את הדג בתערובת החרדל המתובלת. את השלב הזה אפשר לעשות יום קודם ולהשאיר את הדג במקרר
- ממיסים חמאה או מחממים שמן זית במחבת. מניחים את הפרוסות במחבת כשהעור למטה, מטגנים כשתי דקות
- מעבירים בזהירות לתבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 220 מעלות, למשך כ 16-18 דקות.*אפשר להכין את פרוסות הדג מתובלות, ערב קודם ולשמור במקרר, ולטגן ולאפות אותן ממש סמוך להגשה.
| הצטרפו אלינו לקהילת התבלינים של איילת
-
הצטרפו אלינו לקהילת התבלינים של איילת |

תגובות
גליה
12.10.2018
את מניחה את חתיכות הסלמון עם העור למטה? אני אוהבת את הקראסט של העור
כתיבת תגובה