מתכונים של איילת

קטגוריות:

לבחירת קטגוריות מתכונים
Site Logo

המתכונים של איילת

נקה קטגוריות

כתיבת תגובה

סלט סלרי ופטה ברוטב מנגו

סלט סלרי ופטה ברוטב מנגו

סלט סלרי רענן ומפתיע

סלרי, כמו כוסברה, הוא ירק שיש מי שאוהב אותו מאד ויש מי שפשוט לא סובל את הטעם הכל כך מובחן שלו.

סלרי כמו שומר, יש מי שמסתדר איתו כשהוא טרי ופחות אוהב אותו אפוי וההיפך

אז בתור ירק שנוי במחלוקת הוא מצליח כל פעם להפתיע מחדש

פעם אחת הוא הפתיע בממרח סלרי וקשיו שהכנתי

והפעם הוא הולך להפתיע בסלט.

את המתכון הזה, לסלט סלרי, פגשתי בכמה אתרים וקבוצות מתכונים. כל פעם בגרסא קצת שונה.

צילום: @Soofgi

כשהבסיס הוא תמיד אותו בסיס:

סלרי גבעולים וקצת עלים

רוטב שומי לימוני

תוספת קראנצ’ית של אגוזים

תוספת מתקתקה של חמוציות או צימוקים.

וסלט, כמו כל סלט הוא תמיד בסיס לתוספות ושינויים.

החלק הכי חשוב כאן הוא הסלרי: זה חייב להיות סלרי כמה שיותר טרי ופריך.

סלרי עייף עם גבעולים מסמורטטים – לא יעשה את אותו אפקט וואו של הסלט

אפשר אם רוצים להוסיף לו עוד ירקות פריכים כמו מלפפונים

ועוד סוגי עלים טריים ירוקים כמו פטרוזיליה, כוסברה לאוהבי הז’אנר או אורוגולה

הפריכות של הסלט מגיעה מגבעולי הסלרי אבל גם מהשילוב של אגוזים.

זה יכול להיות כל סוג של אגוז שיש לכם זמין, וההמלצה שלי היא להקפיץ אותו קצת עם מלח ושמן זית כדי להוסיף לו עוד יותר טעם ופריכות

דרך אגב, גבעולי סלרי קצוצים בסלט תמיד יקפיצו וישדרגו כל סלט. גם כזה של ירקות פשוט.

צילום: @Soofgi

המתיקות בסלט צריכה להיות מתונה ולא משתלטת.

ולכן אני פחות אוהבת את הגרסה של האגוזים הממותקים אבל חמוציות בלי תוספת סוכר יתנו רגעים של מתיקות נעימה ואני גם יצרתי רוטב שמשלב מתיקות עדינה עם עוקצנות של שום וחמיצות של לימון שמאזנת ומפתיעה בטעמים.

לקחתי את קונפיטורת המנגו (גם התאנים תהיה מופלאה פה) ערבבתי אותה עם טוסקנה, מיץ לימון ושמן זית ויצרתי רוטב מלהיב ומיוחד.

דרך אגב, זה מסוג הרטבים שיתאימו לכל סלט ירוק שתבחרו. גם אם אין בו סלרי.

הגבינה:

לא חייבים אותה כאן.

הכנו את הסלט לקראת שבועות אז זה היה מתבקש. אבל פטה, שמנה ואיכותית תשתלב מעולה בסלט הזה ולדעתי גם רוקפור תעשה את העבודה נהדר.

בבחירה של הגבינה, לקחתי את הפטה של משק יעקבס זו גבינה שמנה, וטעימה. אל תתפשרו על גבינות רזות כאן כי הן יפגעו במרקם ובטעם של הסלט.

אז מה צריך

מה עושים עם זה?

  1. את הסלרי, גבעולים ועלים קוצצים ומעבירים לקערה
  2. מחממים מחבת יבשה. כשהיא חמה, מוסיפה לה כף שמן זית ואת האגוזים, מקפיצים אותם קצת עד שהם מתחילים להצרב, מוסיפים את המלח, מערבבים קלות,
  3. מורידים מהכיריים, מצננים ומוסיפים לסלט
  4. מוסיפים את החמוציות
  5. בקערה טורפים את הקונפיטורה, תערובת טוסקנה, מיץ לימון ושמן זית
  6. שופכים על הסלט, מערבבים עד שכל הסלט מצופה ברוטב.
  7. טועמים ומתקנים טעמים (מוסיפים מעט מלח אם חסר או חצי כפית קונפיטורה אם רוצים לאזן עוד טיפה את החמיצות או מיץ לימון אם רוצים לאזן את המתיקות)
  8. מוסיפים את הגבינה, מערבבים קלות ומגישים.

המוצרים המרכיבים את המתכון:

+ -

הטוסקנה של איילת

תערובת נפלאה לירקות שורש, עופות, בשר, חביתות, גבינות וסלטים

  • הוספה לסל
  • 1743
הוספה לסל
+ -

מלח שום לימוני

מלח שמקפיץ כל מנה עם חמיצות רעננה וטעמי שום עוקצני, מוצר אהוב ויש שיאמרו שגם ממכר :)

הוספה לסל
+ -

אגוזי מלך

אגוזי מלך גדולים, עשירים בטעם. נשנוש ותוספת מושלמת לחטיפי אנרגיה, מאפים וסלטים

(מחיר ל100 גרם : ₪8.9)
הוספה לסל