
מתכונים של איילת
קטגוריות:
לבחירת קטגוריות מתכונים- ארוחות חג
- בשר
- דגים
- ירקות
- מתכונים ב10 דקות
- מתכונים לשבת
- עוף
- צמחוני / טבעוני
- קינוחים ומאפים
- תוספות
סלט כרוב ושומר

סלט כרוב ושומר
זה סלט כל כך פשוט וקליל שמחבר שני חומרי גלם שכל אחד מהם בנפרד הוא בסיס לסלט טעים ורענן בפני עצמו
מה שהופך את השילוב של שניהם לטעים במיוחד
הסוד בעיני הוא בחיתוך הירקות לרצועות דקות ולא גסות וגם לא להתפתות כאן למעבד מזון מכל סוג שהוא
זה מאפשר לקבל ביס קריספי ואניסי במינון המדויק.
לזה תוסיפו עשבי תיבול טריים קצוצים כמו פטרוזיליה ונענע
תתבלו עם מלח מתובל, המלח של סופגי או שום לימוני
שמן זית כמובן, מיץ לימון
ותערובת תבלינים: התערובת של טליה או תערובת טנאסיס וגם ספייסי עדנה תהיה מדהימה כאן
אתם כמובן יכולים להוסיף עוד טעמים שיעשירו את הסלט ויתנו לו עוד כיווני טעם:
חגיגת עגבניות בתיבול, פלחי תפוז או קלמנטינה במרכיבים, פרוסות או קוביות קטנות של תפוח ירוק חמצמץ וגם עלי זעתר טרי.
בניגוד לסלטי כרוב רבים שאפשר ואף רצוי להכין ולתבל מראש כדי שהכרוב יתרכך ויספוג טעמים, כאן אתם רוצים את הירקות כמה שיותר פריכים.
אז אפשר לחתוך הכל מראש אך לערבב ולתבל סמוך להגשה.
ומילה אחרונה על התבנית / קערה המופלאה הזו שהיא מעשי ידיה של שלי מקלייספוט


מה צריך?
- חצי כרוב פרוס לרצועות דקות
- 1 שומר טרי פרוס לרצועות דקות
- חופן עשבי תיבול טריים קצוצים (פטרוזיליה, נענע)
- שמן זית
- מיץ מ 1 לימון
- 1 כפית מלח מתובל / מלח שום לימוני / המלח של סופגי
- 1 כף תערובת טנאסיס או תערובת טליה
- 1/2 כוס אגוזי לוז
מה עושים עם זה?
- בקערה מערבבים את הירקות והתבלינים
- מחממים מחבת קטנה וקולים בה מעט את אגוזי הלוז. מוציאים וקוצצים אותם
- מוסיפים את אגוזי הלוז לסלט, מוסיפים שמן זית ומיץ לימון, מערבבים, טועמים ומתקנים לתיבול ולטעם הרצויים.
המוצרים המרכיבים את המתכון:
- |
| הצטרפו אלינו לקהילת התבלינים של איילת
-
הצטרפו אלינו לקהילת התבלינים של איילת |

כתיבת תגובה