סלט כרוב ושומר
זה סלט כל כך פשוט וקליל שמחבר שני חומרי גלם שכל אחד מהם בנפרד הוא בסיס לסלט טעים ורענן בפני עצמו.
מה שהופך את השילוב של שניהם לטעים במיוחד.
הסוד בעיני הוא בחיתוך הירקות לרצועות דקות ולא גסות וגם לא להתפתות כאן למעבד מזון מכל סוג שהוא.
זה מאפשר לקבל ביס קריספי ואניסי במינון המדויק.
לזה תוסיפו עשבי תיבול טריים קצוצים כמו פטרוזיליה ונענע
,תתבלו עם מלח מתובל או שום לימוני
שמן זית כמובן, מיץ לימון
ותערובת תבלינים: התערובת של טליה או תערובת טנאסיס וגם ספייסי עדנה תהיה מדהימה כאן
אתם כמובן יכולים להוסיף עוד טעמים שיעשירו את הסלט ויתנו לו עוד כיווני טעם:
חגיגת עגבניות בתיבול, פלחי תפוז או קלמנטינה במרכיבים, פרוסות או קוביות קטנות של תפוח ירוק חמצמץ וגם עלי זעתר טרי.
בניגוד לסלטי כרוב רבים שאפשר ואף רצוי להכין ולתבל מראש כדי שהכרוב יתרכך ויספוג טעמים, כאן אתם רוצים את הירקות כמה שיותר פריכים.
אז אפשר לחתוך הכל מראש אך לערבב ולתבל סמוך להגשה.
ומילה אחרונה על התבנית / קערה המופלאה הזו שהיא מעשי ידיה של שלי מקלייספוט