מתכונים של איילת

קטגוריות:

לבחירת קטגוריות מתכונים
Site Logo

המתכונים של איילת

נקה קטגוריות

כתיבת תגובה

סלט זוקיני מתובל על מצע ממרח סקורדיליה

סלט זוקיני מתובל על מצע ממרח סקורדיליה

איך מכינים ממרח סקורדיליה ואיזה סלט נשדך לו?

 

את הסלט הזה, שגם אותו הכנו עם נדב שהוא הוא עושהסלט, התחלנו בכלל מהממרח.

ממש רצינו להכין סקרודיליה, ועכשיו נשאר רק לחשוב איזה ירקות ותבלינים יתאימו לה.

סקורדיליה, הוא ממרח יווני שעבורי זה ממש טעמים של הבית של סבתא שלי. הוא שילוב של שקדים, מלא שום, שמן זית, ולחם או תפוח אדמה.

אנחנו כמובן מעדיפים את הסקורדיליה שלנו בלי לחם אז בחרנו בגרסת תפוח האדמה.

במתכון השתמשנו במלח שום לימוני במקום במלח רגיל והוספנו חומץ בין יין לבן. אל תוותרו כאן כי זה עושה הבדל משמעותי בטעמים.

הממרח יכול להשמר לפחות שבוע במקרר (אבל מי מצליח להתאפק כל כך הרבה זמן) ומבחינתי הוא הרבה יותר ממרח אלא תוספת טעימה לצד כל מנה בשרית או פשוט סלט ירקות.

ועכשיו לסלט: היה נראה לנו שזוקיני ועלים ירוקים יהיה שילוב שייתן מקום לסקורדיליה אבל גם יבלוט בפני עצמו.

טיגנו את הזוקיני בשמן זית, למרקם פריך ומראה זהוב, הוספנו עלי נענע ואזוב טריים קצוצים, תיבלנו בחגיגה ירוקה והנחנו ערימה כזו על הסקורדיליה והחלק הכי חשוב היה לזלף מעל כל זה מיץ לימון שמקפיץ טעמים ומקליל את החיבור. בתיבול אפשר בהחלט להשתמש בספייסי עדנה במקום או בתערובת עשבי תיבול או אפילו תערובת בלקן

עכשיו כל מה שנשאר לכם זה להכיר גם את הסלטים היצירתיים הנוספים שהכנו עם נדב: שרי, חצילים ופירורי שקדים מתובלים וסלט תרד ופטה מתובלת

וכמובן לעקוב אחריו באינסטגרם כי הוא תמיד יוצר קסם עם ירקות.

אז מה צריך?

לסקורדיליה:

  • 1  תפוח אדמה
  • 200  גרם שקדים טחונים (קמח שקדים)
  • 400  גרם שמן זית
  • 6  שיני שום
  • 4  כפות חומץ בן יין לבן
  • 1 כף מלח שום לימוני

לסלט זוקיני:

  • 2  זוקיני
  • 3  גבעולי אורגנו
  • 4  גבעולי נענע
  • 4  כפות שמן זית
  • 2  כפיות חגיגה ירוקה
  • 1/2  כפית פלפל שחור גרוס
  • חצי לימון

מה עושים עם זה?

  1. מבשלים את תפוח האדמה במים עד לריכוך מלא. אפשר גם במיקרוגל למשך כ 6-8 דקות. שמים במסננת ומצננים היטב ואז קולפים.
  2. מכניסים למעבד מזון את כל מרכיבי הסקורדילה וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק וקטיפתי. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים מלח / שום / חומץ עד לקבלת טעם טעים.
  3. חותכים את הזוקיני לריבועים גדולים.
  4. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הקישואים עד להזהבה. הזוקיני מוכנים כאשר הם זהובים ועדיין מוצקים מעט, חשוב לשים לב לא לטגן מידי או בטמפ’ נמוכה מידי כדי שהזוקיני לא יהיו רכים אלא פריכים. מצננים לטמפרטורת החדר.
  5. מפרידים את עלי האורגנו והנענע מן הגבעול הגס, קוצצים גס ומוסיפים לזוקיני.
  6. מוסיפים את הפלפל השחור ואת תערובת חגיגיה ירוקה ומערבבים.
  7. בהגשה מניחים כמות נדיבה מהסקורדיליה בצלחת עמוקה, עורמים מעליה את סלט הזוקיני וסוחטים מעל את הלימון ומגישים מיד.

המוצרים המרכיבים את המתכון:

+ -

חגיגה ירוקה

חגיגה ירוקה, כשמה כן היא. תערובת ירוקים, עשבי תיבול וגם קצת שוםבצל, שתשדרג לכם מבחר מנות

הוספה לסל
+ -

מלח שום לימוני

מלח שמקפיץ כל מנה עם חמיצות רעננה וטעמי שום עוקצני, מוצר אהוב ויש שיאמרו שגם ממכר :)

הוספה לסל
+ -

קמח שקדים (שקד טחון)

שקדים טחונים (קמח שקדים) יכולים לשמש כבסיס לקינחים, ומאפים מתוקים ומלוחים ללא גלוטן

(מחיר ל100 גרם : ₪9.0)
הוספה לסל