
מתכונים של איילת
קטגוריות:
לבחירת קטגוריות מתכונים- ארוחות חג
- בשר
- דגים
- ירקות
- מתכונים ב10 דקות
- מתכונים לשבת
- עוף
- צמחוני / טבעוני
- קינוחים ומאפים
- תוספות
סלט זוקיני מתובל על מצע ממרח סקורדיליה

איך מכינים ממרח סקורדיליה ואיזה סלט נשדך לו?
את הסלט הזה, שגם אותו הכנו עם נדב שהוא הוא עושהסלט, התחלנו בכלל מהממרח.
ממש רצינו להכין סקרודיליה, ועכשיו נשאר רק לחשוב איזה ירקות ותבלינים יתאימו לה.
סקורדיליה, הוא ממרח יווני שעבורי זה ממש טעמים של הבית של סבתא שלי. הוא שילוב של שקדים, מלא שום, שמן זית, ולחם או תפוח אדמה.
אנחנו כמובן מעדיפים את הסקורדיליה שלנו בלי לחם אז בחרנו בגרסת תפוח האדמה.
במתכון השתמשנו במלח שום לימוני במקום במלח רגיל והוספנו חומץ בין יין לבן. אל תוותרו כאן כי זה עושה הבדל משמעותי בטעמים.
הממרח יכול להשמר לפחות שבוע במקרר (אבל מי מצליח להתאפק כל כך הרבה זמן) ומבחינתי הוא הרבה יותר ממרח אלא תוספת טעימה לצד כל מנה בשרית או פשוט סלט ירקות.
ועכשיו לסלט: היה נראה לנו שזוקיני ועלים ירוקים יהיה שילוב שייתן מקום לסקורדיליה אבל גם יבלוט בפני עצמו.
טיגנו את הזוקיני בשמן זית, למרקם פריך ומראה זהוב, הוספנו עלי נענע ואזוב טריים קצוצים, תיבלנו בחגיגה ירוקה והנחנו ערימה כזו על הסקורדיליה והחלק הכי חשוב היה לזלף מעל כל זה מיץ לימון שמקפיץ טעמים ומקליל את החיבור. בתיבול אפשר בהחלט להשתמש בספייסי עדנה במקום או בתערובת עשבי תיבול או אפילו תערובת בלקן
עכשיו כל מה שנשאר לכם זה להכיר גם את הסלטים היצירתיים הנוספים שהכנו עם נדב: שרי, חצילים ופירורי שקדים מתובלים וסלט תרד ופטה מתובלת
וכמובן לעקוב אחריו באינסטגרם כי הוא תמיד יוצר קסם עם ירקות.


אז מה צריך?
לסקורדיליה:
- 1 תפוח אדמה
- 200 גרם שקדים טחונים (קמח שקדים)
- 400 גרם שמן זית
- 6 שיני שום
- 4 כפות חומץ בן יין לבן
- 1 כף מלח שום לימוני
לסלט זוקיני:
- 2 זוקיני
- 3 גבעולי אורגנו
- 4 גבעולי נענע
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפיות חגיגה ירוקה
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- חצי לימון
מה עושים עם זה?
- מבשלים את תפוח האדמה במים עד לריכוך מלא. אפשר גם במיקרוגל למשך כ 6-8 דקות. שמים במסננת ומצננים היטב ואז קולפים.
- מכניסים למעבד מזון את כל מרכיבי הסקורדילה וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק וקטיפתי. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים מלח / שום / חומץ עד לקבלת טעם טעים.
- חותכים את הזוקיני לריבועים גדולים.
- מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הקישואים עד להזהבה. הזוקיני מוכנים כאשר הם זהובים ועדיין מוצקים מעט, חשוב לשים לב לא לטגן מידי או בטמפ’ נמוכה מידי כדי שהזוקיני לא יהיו רכים אלא פריכים. מצננים לטמפרטורת החדר.
- מפרידים את עלי האורגנו והנענע מן הגבעול הגס, קוצצים גס ומוסיפים לזוקיני.
- מוסיפים את הפלפל השחור ואת תערובת חגיגיה ירוקה ומערבבים.
- בהגשה מניחים כמות נדיבה מהסקורדיליה בצלחת עמוקה, עורמים מעליה את סלט הזוקיני וסוחטים מעל את הלימון ומגישים מיד.
| הצטרפו אלינו לקהילת התבלינים של איילת
-
הצטרפו אלינו לקהילת התבלינים של איילת |

כתיבת תגובה