אורז שחור בגרסת סלט קיץ קליל ומתובל
מה למען השם עושים עם אורז שחור??
זו השאלה הראשונה שחשבתי עליה כשקיבלתי חבילה עם אורז שחור.
אז הנה הסבר
מה זה בכלל אורז שחור,
או כפי שחלק מכירים אותו בשם החיבה שלו: האורז האסור:
זהו אורז קצר, ולא ארוך כמו אורז הבר שחלקנו כבר מכירים.
הוא גדל באיטליה, צבעו שחור, ובבישול הופך לסגול כהה, עם מרקם רך וטיפה דביק. אנחנו דרך אגב, מקבלים אותו מויאטנם.
הטעם שלו עמוק, אפילו מעט אגוזי ומאד מיוחד.
ולמה קוראים לו אורז אסור?
יש לזה כל מיני גרסאות שהאמת, נשמעות קצת כמו אגדות, שמדברות על היותו של האורז אסור על פשוטי העם ושמור רק לאנשי מלוכה וקיסרות. גם כי הוא היה נדיר וגם כי הוא נחשב לסוג של סופר פוד.
איך מבשלים אורז שחור?
הכי קל לבשל אותו כמו פסטה.
להרתיח מים בסיר, לשפוך פנימה כוס או שתיים ולבשל עם מעט מלח עד למידת העשייה הרצויה. בין נגיס לרך. האידיאלי זה בישול של 18-20 דקות. מעבר לזה הוא כבר יפתח ויהיה רך מידי.
לסנן ואז להשתמש בו כבסיס לסלט (כמו שאנחנו נכין כאן) או מוקפץ עם חמאה תבלינים וירקות.
הוא משתלב נפלא עם דגים, עם טופו או עוף מוקפץ עם ירקות ובסלטי קיץ עם פירות.
איך לתבל אותו:
כל סוג של מלח מתובל יחמיא לו, בשילוב של חמאה ופרמז’ן
כל תערובת שיש בה שום כמו ספייסי עדנה או טוסקנה, הברביקיו של נווה – יחמיאו לו מאד
דואה יכולה להרים אותו לגבהים חדשים של טעמים
ולהקפיץ אותו עם שמן זית וחגיגת עגבניות זו באמת תהיה חגיגה.
אני בחרתי להכין איתו סלט קיץ רענן.
אצל חברתי נורית גורן המוכשרת שמעבירה סיורים נפלאים בשוק הכרמל, פגשתי את השילוב הכל כך טעים של בצל סגול מוחמץ וענבים.
היא חיברה אותם לפקוס (מלפפון בלאדי) בעונתו, אני חיברתי אותם לאורז השחור ולמלפפון רגיל פריך.
הקפצתי גם קצת אגוז לוז וצרפתי כדי לתת עוד נגיעה של קריספיות. ממש לא חייבים ואפשר להחליף בכל אגוז אחר שתעדיפו
איך מתבלים?
בחרתי לתבל עם שתי תערובות תבלינים שהן כל כך קיץ בעיני: ספייסי עדנה מלאת השום, עוקצנות הצ’ילי ועשבי התיבול וטנאסיס שמביאה את המליחות ושפע הגרעינים לסלט.
את המתכון לבצל המוחמץ תמצאו במתכון של סלט אורז אדום עם אבטיח. סלט קיצי גם הוא.
ואפשר דרך אגב, להשתמש כאן באורז אדום אם רוצים ולא בהכרח בשחור.