שלום אורח
משלוח לנקודת איסוף חינם מעל 150 ש"ח | דברו איתנו משלוח לנקודת איסוף חינם מעל 150 ש"ח
דברו איתנו

סלט אבטיח בצל מוחמץ ואורז אדום מתובל

מה מכינים עם אורז אדום שיהיה קל, פשוט וטעים? סלט

כשקיבלתי את האורז האדום, ניסיתי לבשל אותו כמה פעמים, ולא הצלחתי להבין אותו.

זה לא אורז רגיל. אין לא טעם של אורז רגיל

והוא גם לא מתבשל כמוהו.

התחלתי לקרוא עליו יותר ולהעז ולנסות שוב.

האורז האדום הוא למעשה אורז לבן עם קליפה שהפיגמנט שלה אדום. אותו פיגמנט שתמצאו בעדשים שחורות או כרוב סגול, פירות יער וענבים אדומות

הוא גדל בוייטנאם.

יש לו טעם אגוזי, אפילו טיפה מעושן ואומרים שהוא עשיר בסיבים תזונתיים ברזל ואבץ.

צילום: @Soofgi

איך מבשלים אותו

הוא מתבשל כמו אורז רגיל רק 45 דקות (!!)

מטגנים אותו בשמן (זית, קוקוס או חמאה) מוסיפים על כל כוס אורז 2 כוסות מים ומלח, מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את החום לחום נמוך מאד ומבשלים בסבלנות רבה.

מה עושים איתו?

אפשר לאכול אותו ככה, מבושל, נטורל. או מתובל.

אבל אפשר להפוך אותו לבסיס לסלטי קיץ מדהימים בשילוב פירות

אפשר להוסיף לו ירקות קלויים

אפשר להקפיץ אותו עם מעט חמאה מתובלת וירקות

הוא גם יפה, גם טעים וגם מאד מיוחד!

אני שידכתי אותו לאבטיח כי זו ה- עונה שלו

הוספתי פטה – איך אפשר אבטיח בלי גבינה מלוחה? זכרונות הילדות שלי.

ובצל סגול מוחמץ. לא חייבים. אבל זה מוסיף טעם מעניין לסלט וגם קל כל כך להכין!

צילום: @Soofgi

התיבול:

יש כאן שתי תערובות שעושות את ההבדל: המלח של סופגי שמחליף את המלח הרגיל שאנחנו שמים בכל סלט ובכך כבר מקפיץ את הטעמים ומשדרג אותם

הקראנצ'ית של איילת שאם חשבתם שתתאים רק למאפים הנה היא מגיעה לסלט ומוסיפה לו יופי, קראנציות וטעם.

ההמלצה שלי היא להכין את האורז, הבצל המוחמץ והרוטב מראש

אבל את החיתוכים הסופיים, התיבול והערבוב לעשות ממש לפני ההגשה כדי שהאבטיח יישאר פריך והסלט יהיה יפה וטעים.

בצל סגול מוחמץ

אז מה צריך?

מה עושים עם זה?

  1. מערבבים הכל יחד בקערה ומשהים למשך שעה – שעתיים לפחות. כמה שיותר יותר טוב.
  2. הבצל צריך להתרכך מאד ולהתקבל בטעם חמצמץ מתקתק

 


סלט אבטיח, בצל מוחמץ ואורז אדום מתובל

אז מה צריך?

מה עושים עם זה?

  1. בצנצנת מערבבים את הדבש, המלח, הלימון הפרסי, מיץ הלימון ושמן זית, סוגרים ומנערים אותה היטב
  2. בקערה מניחים את כל מרכיבי הסלט: אורז, אבטיח, בצל מוחמץ, גבינת פטה, תערובת קראנצ'ית, נענע קצוצה
  3. שופכים מעל את הרוטב ומערבבים בעדינות. טועמים ומתקנים תיבול: אם מעט תפל, מוסיפים עוד קצת מלח או גבינה. אם חסרה מתיקות מוסיפים עוד אבטיח או ממש טיפה דבש, אם חסרה חמיצות מוסיפים עוד קצת לימון פרסי או מיץ לימון.
  4. מגישים לשולחן. כדאי להכין את הסלט סמוך להגשה שלו ולא לפני.

 

המוצרים המרכיבים את המתכון:

כתיבת תגובה

נרשמים לניוזלטר שלנו ומקבלים:

כל מה שאפשר לעשות עם התבלינים, מתכונים מעולים והנחות מיוחדות לחברי מועדון!

(אנחנו לא אוהבים להספים, אפשר לצאת מתי שרוצים)


סגירת תפריט
Wishlist 0
Continue Shopping
×

עגלת קניות