הסופגניות שקל להכין וכיף למלא ולאכול
סופגניות זו סוגיה. מסתבר
והיא תמיד נפתחת מחדש כל שנה לפני חנוכה.
סופגניה מטוגנת או אפויה?
ביס או סופגניה מלאה?
עם מילוי או בלי?
עם הרבה קישוטים, מזרקים, תוספות או פשוטה עם אבקת סוכר?
ולא פחות חשוב: תפיחה ארוכה של שמרים או אבקת אפייה ושיהיה זריז?
בנימה אישית אני אגיד שחנוכה עבורי אלה זכרונות ילדות של אמא שמכינה במשך 8 ימים
בצק ריחני, שתופח לו בנחת תחת שמיכות שנשמרו בארון במיוחד לחנוכה
והמיוחד בסופגניות של אמא שלי היה שהיא הייתה מטגנת אותן עם המילוי. שוקולד או ריבה, רק היה צריך לבחור
וגם היה את העניין של לתזמן את הדלקת הנרות עם הטיגון של הסופגניות והפיזור של אבקת הסוכר כי סופגניה קרה, זה כבר ממש לא אותו הדבר.
אם אתם נמנעים מגלוטן, תמצאו באתר שלנו את האופציה האפויה בלי גלוטן
השנה, אני רוצה להציע גם חלופה קלה ממש להכנה
כזו שלא דורשת שעות של התפחה
שמתאימה בדיוק לאמהות ואנשים כמוני, שרוצים שזה יהיה טעים, קל, פשוט ולא דורש מידי התעסקות.
המתכון המקורי שייך לקרן אגם שכל מתכון שלה שאני מכינה הוא תמיד הצלחה
אלה סופגניות ביס על בסיס יוגורט
קרן מוסיפה גרידת תפוז, אני השתמשתי במיץ תפוזים. ממש לא חובה.
רק לשים לב שאם התערובת יוצאת סמיכה מידי כדאי להוסיף לה עוד 1/4 כוס נוזלים: חלב, חלב שקדים, או כמו שאני עשיתי: מיץ תפוזים.
תיבול:
במתכון המקורי התיבול הוא עם גרידת התפוז. אני החלטתי לנסות ולהוסיף 1/2 כפית שטוחה של תערובת המתוקה של איילת ולדעתי זה פשוט הקפיץ את טעם הסופגניה בכמה רמות. זה עשה אותה מעניינת. אבל ממש לא חובה. רק אם אתם אוהבים.
מילוי:
במקור – הסופגניות מוגשות ללא מילוי. מפזרים עליהם אבקת סוכר ופשוט טורפים.
ואפשר למלא באותו האופן עם ריבה או ריבת חלב או ממרח שוקולדי אחר שאתם אוהבים ופשוט ליצור צלחת מגוונת של טעמים.
התוצאה הייתה פשוט נהדרת.
עכשיו הזמן גם להגיד לכם שסרטון הכנת הסופגניות נמצא באינסטגרם שלנו ואני מזמינה אתכם להצטרף לעקוב, להעלות, לשתף את הסופגניות שלכם ולתייג אותנו כמובן @ayelet_venezia