שלום אורח
משלוחים לנק' איסוף חינם מעל 150 ש"ח | דברו איתנו משלוחים לנק' איסוף חינם מעל 150 ש"ח
דברו איתנו

סופגניות ביס במילוי ממרח צוף

הסופגניות שקל להכין וכיף למלא ולאכול

סופגניות זו סוגיה. מסתבר

והיא תמיד נפתחת מחדש כל שנה לפני חנוכה.

סופגניה מטוגנת או אפויה?

ביס או סופגניה מלאה?

עם מילוי או בלי?

עם הרבה קישוטים, מזרקים, תוספות או פשוטה עם אבקת סוכר?

ולא פחות חשוב: תפיחה ארוכה של שמרים או אבקת אפייה ושיהיה זריז?

בנימה אישית אני אגיד שחנוכה עבורי אלה זכרונות ילדות של אמא שמכינה במשך 8 ימים

בצק ריחני, שתופח לו בנחת תחת שמיכות שנשמרו בארון במיוחד לחנוכה

והמיוחד בסופגניות של אמא שלי היה שהיא הייתה מטגנת אותן עם המילוי. שוקולד או ריבה, רק היה צריך לבחור

וגם היה את העניין של לתזמן את הדלקת הנרות עם הטיגון של הסופגניות והפיזור של אבקת הסוכר כי סופגניה קרה, זה כבר ממש לא אותו הדבר.

אם אתם נמנעים מגלוטן, תמצאו באתר שלנו את האופציה האפויה בלי גלוטן

השנה, אני רוצה להציע גם חלופה קלה ממש להכנה

כזו שלא דורשת שעות של התפחה

שמתאימה בדיוק לאמהות ואנשים כמוני, שרוצים שזה יהיה טעים, קל, פשוט ולא דורש מידי התעסקות.

המתכון המקורי שייך לקרן אגם שכל מתכון שלה שאני מכינה הוא תמיד הצלחה

אלה סופגניות ביס על בסיס יוגורט

קרן מוסיפה גרידת תפוז, אני השתמשתי במיץ תפוזים. ממש לא חובה.

רק לשים לב שאם התערובת יוצאת סמיכה מידי כדאי להוסיף לה עוד 1/4 כוס נוזלים: חלב, חלב שקדים, או כמו שאני עשיתי: מיץ תפוזים.

תיבול:

במתכון המקורי התיבול הוא עם גרידת התפוז. אני החלטתי לנסות ולהוסיף 1/2 כפית שטוחה של תערובת המתוקה של איילת ולדעתי זה פשוט הקפיץ את טעם הסופגניה בכמה רמות. זה עשה אותה מעניינת. אבל ממש לא חובה. רק אם אתם אוהבים.

מילוי:

במקור – הסופגניות מוגשות ללא מילוי. מפזרים עליהם אבקת סוכר ופשוט טורפים

אני החלטתי לבדוק מה יקרה אם נוסיף מילוי של אחד ממרחי הצוף על בסיס קקאו ואגוזי לוז או רק אגוזי לוז.

התוצאה הייתה פשוט נהדרת.

מבחינתי זה אומר שאפשר למלא באותו האופן עם ריבה או ריבת חלב או ממרח שוקולדי אחר שאתם אוהבים ופשוט ליצור צלחת מגוונת של טעמים.

עכשיו הזמן גם להגיד לכם שסרטון הכנת הסופגניות נמצא באינסטגרם שלנו ואני מזמינה אתכם להצטרף לעקוב, להעלות, לשתף את הסופגניות שלכם ולתייג אותנו כמובן @ayelet_venezia

אז מה צריך:

  • 11/4 כוסות קמח (אני השתמשתי בקמח כוסמין לבן)
  • 1 ביצה
  • 130 גר' יוגורט כמה שיותר שמן
  • 1/2 כפית שטוחה תערובת המתוקה של איילת
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כף ברנדי או רום
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים
  • 2 כפות סוכר (אני משתמשת בסוכר קנים. אפשר גם מייפל)

לטיגון:

  • 1-2 ליטר שמן (לטיגון עמוק אני מעדיפה קנולה)

למילוי:

לקישוט:

  • אבקת סוכר ומסננת

מה עושים עם כל זה?

  1. בקערה מערבבים את הקמח, ביצה, יוגורט, תערובת התבלינים, אבקת אפייה, ברנדי, מיץ תפוזים וסוכר, עד שמתקבלת תערובת אחידה
  2. התערובת צריכה לצאת נוזלית אך סמיכה  אם היא סמיכה מידי אפשר להוסיף עוד כף או שתיים נוזל ולערבב
  3. מחממים שמן בסיר רחב. הטמפ' האידאלית לטיגון היא 145-165 מעלות. בחום נמוך מזה הבצק יספוג המון מהשמן. בחום גבוה יותר הוא פשוט ישרף מבחוץ ולא יהיה מוכן מבפנים.
  4. כשהשמן חם מספיק, עם שתי כפות שטובלים במעט מים או עם כף גלידה טבולה במים, לוקחים כל פעם כף מהתערובת ומעבירים בזהירות לשמן
  5. מטגנים עד שהכדורים שנוצרים מזהיבים היטב משני הצדדים
  6. מוציאים למסננת מרופדת בנייר סופג
  7. כשהסופגניות מעט מצטננות, לוקחים עם מזרק ייעודי מהמילוי, מכניסים את פיית המזרק אל תוך הסופגניה ומזריקים את המילוי. אתם שולטים בכמות כמובן
  8. מסדרים על צלחת ומפדרים עם אבקת סוכר

 

המוצרים המרכיבים את המתכון:

כתיבת תגובה

נרשמים לניוזלטר שלנו ומקבלים:

כל מה שאפשר לעשות עם התבלינים, מתכונים מעולים והנחות מיוחדות לחברי מועדון!

(אנחנו לא אוהבים להספים, אפשר לצאת מתי שרוצים)


סגירת תפריט
Wishlist 0
Continue Shopping
×

עגלת קניות