אם תסתכלו החוצה בימים האחרונים, כל מה שתראו זה ילדים מסתובבים ברחובות וסוחבים קרשים.
הווטסאפ של הגנים מתמלא שאלות לגבי החג המתקרב והודעות לגבי מועדי מדורות ומיקומים ומה כל אחד מביא. (והנה שוב מתחילה התחרות מי יגיע ראשון להיות זה שמביא צלחות חד פעמיות 🙂 )
אני אוהבת את ל”ג בעומר. אני פחות אוהבת את העשן שאופף את הכל ביום שאחרי, אני ממש לא אוהבת את הלכלוך והזוהמה שאנשים ובעיקר לצערי בני נוער, משאירים אחריהם
ועדיין, יש לי נוסטלגיה לחג הזה. גם כי ההורים שלי תמיד הקפידו שתהיה לנו מדורה, אפילו קטנה, וכל הערב חיכינו כבר שתפוחי האדמה המושחלים על חוט ברזל – יהיו מוכנים
וגם כי בתור נערה זה היה אחד הערבים המיוחדים שלנו בקבוצת הנוער במושב. למצוא את המיקום הכי טוב, להכין את המדורה הכי גבוהה, הכי מגניבה ושיהיה בה את האוכל הכי טעים.
לא גדלתי בבית דתי. אבל גדלתי בבית שהיה בו הרבה כבוד למסורת (בכל זאת נינה של רב..)
ואת המסורת הזו עם ההתאמות שלנו – חשוב לי להעביר לבנות שלי.
אז ל”ג בעומר – תהיה מדורה.
היא לא תהיה הכי גדולה
אנחנו נקפיד שיהיו בה רק קרשים
נדאג כמובן לכבות אותה ולנקות היטב את הסביבה רגע לפני שנלך לישון
והכי חשוב – נוריד את הכביסה ונסגור חלונות לפני…
האוכל.
אני חייבת להגיד שיש לי סלידה קשה משולחנות אוכל שעמוסים ב: פיתות עם שוקלד השחר (או נוטלה במקרה הטוב) ומרשמלו כשאת כל הטוב הזה מגישים עם מיצים ומשקאות מוגזים.
אפשר גם בל”ג בעומר לחגוג טעים, מזין, מעניין ואפילו מתוק וזה לא חייב להיות עם תועפות סוכר.
בתפריט: עוף מתובל במדורה ,תפוחי אדמה במגוון מילויים ו..קינוחים מפתיעים וסופר קלים של בננה ואננס צלויים.
ועכשיו לקינוח…כי איך אפשר ארוחה בלי קינוח.
הכנתי פוסט מיוחד עם מתכונים ממש פשוטים ומדליקים של בננה ואננס צלויים. באמת שאפשר לוותר על המרשמלו…
מה אתם מכינים בל”ג בעומר?