מתכונים של איילת

קטגוריות:

לבחירת קטגוריות מתכונים
Site Logo

המתכונים של איילת

נקה קטגוריות

כתיבת תגובה

מתכונים ללא גלוטן לל”ג בעומר

מתכונים ללא גלוטן לל”ג בעומר

אם תסתכלו החוצה בימים האחרונים, כל מה שתראו זה ילדים מסתובבים ברחובות וסוחבים קרשים.

הווטאצפ של הגנים מתמלא שאלות לגבי החג המתקרב והודעות לגבי מועדי מדורות ומיקומים ומה כל אחד מביא. (והנה שוב מתחילה התחרות מי יגיע ראשון להיות זה שמביא צלחות חד פעמיות 🙂 )

אני אוהבת את ל”ג בעומר. אני פחות אוהבת את העשן שאופף את הכל ביום שאחרי, אני ממש לא אוהבת את הלכלוך והזוהמה שאנשים ובעיקר לצערי בני נוער, משאירים אחריהם
ועדיין, יש לי נוסטלגיה לחג הזה. גם כי ההורים שלי תמיד הקפידו שתהיה לנו מדורה, אפילו קטנה, וכל הערב חיכינו כבר שתפוחי האדמה המושחלים על חוט ברזל – יהיו מוכנים
וגם כי בתור נערה זה היה אחד הערבים המיוחדים שלנו בקבוצת הנוער במושב. למצוא את המיקום הכי טוב, להכין את המדורה הכי גבוהה, הכי מגניבה ושיהיה בה את האוכל הכי טעים.

 

 

לא גדלתי בבית דתי. אבל גדלתי בבית שהיה בו הרבה כבוד למסורת (בכל זאת נינה של רב..)
ואת המסורת הזו עם ההתאמות שלנו – חשוב לי להעביר לבנות שלי.

אז ל”ג בעומר – תהיה מדורה.
היא לא תהיה הכי גדולה
אנחנו נקפיד שיהיו בה רק קרשים
נדאג כמובן לכבות אותה ולנקות היטב את הסביבה רגע לפני שנלך לישון
והכי חשוב – נוריד את הכביסה ונסגור חלונות לפני…

האוכל.
אני חייבת להגיד שיש לי סלידה קשה משולחנות אוכל שעמוסים ב: פיתות עם שוקלד השחר (או נוטלה במקרה הטוב) ומרשמלו כשאת כל הטוב הזה מגישים עם מיצים ומשקאות מוגזים.

אפשר גם בל”ג בעומר לחגוג טעים, מזין, מעניין ואפילו מתוק וזה לא חייב להיות עם תועפות סוכר.

בתפריט: עוף מתובל במדורה ,תפוחי אדמה במגוון מילויים ו..קינוחים מפתיעים וסופר קלים של בננה ואננס צלויים.

ועכשיו לקינוח…כי איך אפשר ארוחה בלי קינוח.

הכנתי פוסט מיוחד עם מתכונים ממש פשוטים ומדליקים של בננה ואננס צלויים. באמת שאפשר לוותר על המרשמלו…

מה אתם מכינים בל”ג בעומר?

עוף צלוי במדורה עם תערובת אלון דגים

מה צריך?

מה עושים עם זה?

  1. לילה לפני – מערבבים את התבלינים עם שמן הזית, שופכים על העוף ומורחים היטב ונותנים לו לנוח במקרר כשהוא עטוף
  2. מכינים ריבוע נייר כסף גדול פי שתיים מגודל העוף + נייר אפייה. מניחים את נייר האפייה על נייר הכסף ועליו מניחים את העוף
  3. עוטפים היטב מכל הצדדים ומוודאים שהעוף עטוף היטב. מניחים בזהירות באזור הגחלים של המדורה הופכים כל חצי שעה
  4. העוף יהיה מוכן כשנחדיר קיסם בכמה מקומות והוא ייכנס בקלות ואף ייצאו נוזלים צלולים.
  5. אם יש מנגל בסביבה, אפשר להוציא בזהירות את העוף מנייר הכסף ולצרוב מעט על המנגל, לפרוס ולהגיש

תפוחי אדמה צלויים במדורה במגוון מילויים

מה צריך?

  • תפוחי אדמה רחוצים היטב
  • נייר כסף חתוך לקוביות, מעט גדולות יותר מתפוח האדמה
  • שמנת חמוצה 27%
  • מלח מתובל
  • עירית קצוצה
  • חמאה חתוכה לקוביות
  • מלח צ’ילי
  • שמן זית (אני אישית אוהבת את הארבקינה או שמן הבית עטור הפרסים של מסיק מגל)
  • רוטב פסטו (אפשר לקנות ואפשר להכין לבד. תיכף יהיה פה מתכון)

מה עושים עם זה?

  1. עוטפים כל תפוח אדמה בנייר כסף (אפשר אם רוצים שיהיה נוח יותר להניח ולהוציא מהמדורה, להשחיל אותם על חוט תיל)
  2. מניחים על הגחלים הלוחשות (לא אש חזקה וישירה)
  3. צולים את תפוחי האדמה עד שמרגישים שהם רכים (מחדירים קיסם. אבל בינינו – קחו את הזמן…ותנו להם להתבשל)
  4. מוציאים את תפוחי האדמה מהגחלים, חוצים בזהירות ומגישים עם מילויים שונים:

שמנת חמוצה ועירית:
מערבבים בקערה, גביע שמנת חמוצה 27%, כפית מלח מתובל, אפשר גם כפית שמן זית, מוסיפים פנימה עירית קצוצה
חוצים את תפוח האדמה ומגישים עם תערובת השמנת מעל

חמאה ומלח מתובל:
חוצים את תפוח האדמה, מפזרים עליו קוביות קטנות של חמאה ומפזרים מלח מתובל

שמן זית ומלח צ’ילי:
חוצים את תפוח האדמה, מזליפים שמן זית בנדיבות ומפזרים מלח צ’ילי מעל

פסטו פטרוזיליה ופיסטוקים:
במעבד מזון שמים צרור של פטרוזיליה שטופה, בלי הגבעולים, חופן של פיסטוקים קלופים שקלינו מעט קודם על מחבת יבשה, 2 שיני שום, 1 כפית מלח מתובל, 1 כפית תערובת בלקן. טוחנים היטב ומוסיפים 1/2 כוס שמן זית עד שמתקבלת משחה יחסית חלקה.
טועמים ומתקנים תיבול.

אפשר להוסיף גם חצי פלפל חריף ואפשר להחליף את הפיסטוקים בצנוברים.
שומרים את הפסטו בצנצנת במקרר
חוצים את תפוח האדמה הצלוי ומגישים עם כמות נדיבה של פסטו


המוצרים המרכיבים את המתכון:

+ -

מלח צ'ילי

מלח צ'ילי הוא מלח מתובל שמוסיף עניין ועוקץ לכל תבשיל או סלט

הוספה לסל
+ -

מלח מתובל של איילת

הרבה יותר מפשוט מלח. דרך נהדרת להוסיף טאצ' של תיבול בעזרת מלח

הוספה לסל
+ -

תערובת אלון דגים

נפלאה לדגים, מצויינת גם על נתחי בשר בבישול ארוך או מוקפץ על המחבת

הוספה לסל
+ -

תערובת הבלקן

תערובת ירוקה מעולה לתבשילי אורז, דגים, חביתה וגם כתוספת למטבלי גבינות

הוספה לסל