אם בפוסט הקודם התמקדתי בלחדש, לרענן ולהפתיע בשולחן החג, את הפוסט הזה אנחנו נקדיש ל 2 מנות שהן מסורת אצלנו בחג. ולקינוח יהיה גם סלט אחד. פשוט פשוט. וטעים ממש.
גדלתי בבית עם אבא טורקי שרק בעשור האחרון מפגין כישורים קולינרים. כשהייתי ילדה הוא מקסימום היה מכין חביתה או שקשוקה ומנת הדגל שלו הייתה הצזיקי. שכיכב אצלנו בדרך כלל בימי שבת ובחג השבועות.
מתישהו, זו הפכה להיות המנה המסורתית של שבועות. כזו שאי אפשר לחגוג בלעדיה את החג.
אבל האמת, שלא צריך לחכות לשבועות כדי להנות ממנה. היא קלילה, קלה להכנה, ויכולה לשמש כארוחה נפלאה בפני עצמה.
הדבר השני שטורקים מאד אוהבים זה חצילים. אז גם גלילות החצילים הן מנה שאפשר למצוא אצלנו בחג כל שנה. היא קלה להכנה ומה שכל כך כיף בה, זה שאפשר לגוון במליות ולהפתיע כל פעם מחדש בטעמים.
וכמו שהבטחתי יש גם סלט בסיפור: