
מתכונים של איילת
קטגוריות:
לבחירת קטגוריות מתכונים- ארוחות חג
- בשר
- דגים
- ירקות
- מתכונים ב10 דקות
- מתכונים לשבת
- עוף
- צמחוני / טבעוני
- קינוחים ומאפים
- תוספות
מתכון לעוף מושלם בתנור

כמה פשוט להכין את העוף הזה: כל מה שאתם צריכים זו תערובת תבלינים, שמן זית, קצת מייפל או דבש (ממש לא חובה) ותנור.
שעה וחצי שעתיים והקסם הזה קורה.
עוף הוא מסוג חומרי הגלם שהוא כמו ספוג.
הוא סופח כל טעם וממש. ממש צריך להתאמץ כדי לקלקל מנה של עוף.
עוף בתנור הוא גם בשבילי תמיד טעמים של בית.
אני יודעת שהרבה פעמים נשים (בעיקר) מתלוננת שעם עומס מטלות, אין להן זמן לבשל. אז אני רק אניח כאן את איך שאני מבשלת בדר”כ.
בשעה 1:00 בצהריים נכנסתי הביתה אחרי יום עמוס משימות. העוף היה כבר מופשר במקרר.
הדלקתי את התנור
ערבבתי את העוף עם התיבול ושמן הזית.
העברתי לתבנית
הכנסתי לתנור
חזרתי לעיסוקיי עד שהבנות יחזרות מהגן.
2:30 הבנות כבר היו בבית אחרי הגן והתיישבנו לאכול.
ומה שאני הכי אוהבת זה לצאת מהקופסא.
לקחת תבלין לקציצות כמו הקציצות של ניסים ולתבל איתו עוף בתנור. אתם תתאהבו. בדיוק כמוני!
אפשר להגיש את העוף עם אורז, אני אוהבת עם אפונה עדינה של סנפרוסט. מניחים אותה בסיר, שופכים מעל כוס של חלב קוקוס, כפית מלח וכפית של קארי מסאלה ונותנים לאפונה להתבשל ברוטב, עד שהאפונה חמה ורכה.
ועוד טיפ אחד חשוב אחרון:
תגוונו בתערובות לעוף: אפשר להשתמש בפילדלפיה, או בטוסקנה, או בתערובת ציידים, בתערובת על האש
ורגע לפני סיום עוד גיוון טעים ממש לעוף:
מערבבים 2 כפות של חוויאג’ למרק עם 1/4 כוס דבש, 2 שיני שום כתוש, כפית גדושה מלח ו 1/2 כוס שמן זית. מערבבים את העוף היטב עם משחת התבלינים ואופים בדיוק באותה הדרך.
ואם כבר עוף, הנה עוד כמה מתכונים ממש קלים וטעימים עם עוף: שניצל עוף ללא גלוטן, קארי ירקות עם עוף, עוף מוקפץ
אז מה צריך:
- 12 שוקיים
- 2 כפות תערובת הקציצות של ניסים
- 1 כף מייפל טהור (לא חובה)
- 1 כף שום גבישי דק
- 1/2 כוס שמן זית איכותי
מה עושים עם זה:
- בקערה קטנה שמים את כל מרכיבי התיבול ומערבבים היטב
- מעבירים את העוף לתבנית, שופכים מעל את התיבול עם שמן הזית ומערבבים את העוף היטב עד שיצופה לגמרי בתבלינים.
- מכסים את התבנית בנייר אפייה ונייר כסף ומכניסים לשעה לתנור שחומם מראש.
- אחרי שעה, מורידים את נייר הכסף והאפייה ומשאירים את התבנית ולהמשיך ולהצלות.
- אחרי שעה וחצי שעתיים מוציאים את העוף מהתנור ומגישים.
| הצטרפו אלינו לקהילת התבלינים של איילת
-
הצטרפו אלינו לקהילת התבלינים של איילת |

תגובות
מיכל
07.10.2019
על איזו טמפ’ צריך להיות החום בתנור?
איילת ונציה
07.10.2019
200 מעלות
מיכל
14.11.2020
מה אפשר לשים במקום שום גבישי (שאין לי כרגע)?
ניסים מישר
25.11.2020
שום רגיל כתוש או פשוט לוותר
הילה
12.09.2021
האם צריך לשנות משהו במתכון, אם משתמשים בטוסקנה במקום בקציצות של ניסים? למשל שום גבישי, האם צריך באותה כמות? תודה!
איילת ונציה
13.09.2021
הטעמים יהיו שונים, ואם משתמשים בטוסקנה צריך להוריד מלח
כתיבת תגובה