שלום אורח
משלוח לנקודת איסוף חינם מעל 150 ש"ח | דברו איתנו משלוח לנקודת איסוף חינם מעל 150 ש"ח
דברו איתנו

מרק גזר וקרם קוקוס

אחד הדברים שאני הכי אוהבת זה לקרוא ספרי בישול.
כן, אני יודעת שהיום אפשר למצוא מתכונים באינטרנט. אבל לעולם לא יהיה תחליף כנראה, לקריאה מעוררת תאבון ודמיון בספר בישול ממשי. כזה שמעבירים בו דפים, ויש בו תמונות ואפשר לראות את הכתמים הותיקים של הבישולים.

אז באחד משיטוטי האלה בספרי בישול, נתקלתי במתכון למרק גזר בקרם קוקוס.
זה היה נשמע אחר. מעניין. מסקרן. החלטתי לנסות.
והאמת -הטעמים של המרק הזה כל כך עדינים ומיוחדים ומפתיעים שזה פשוט הדהים אותי כמה מחמאות הוא גרף.

לקחתי את המתכון המקורי, הוספתי לו קצת מהטעמים של תערובות התבלינים שלי, קצת שיפצתי, טיפה דייקתי, הוספתי מעל קראנצ' שקדים מדליק ויש לכם מנה שהולכת להיות הפתעת הארוחה. באחריות!

מחפשים עוד מתכונים מעניינים, ללא גלוטן וללא סוכר מעובד? תוכלו למצוא אותם במחברת המתכונים שלי
רוצים לשאול אותי איזו תערובת מתאימה למה? איך מכינים את? מה עושים עם תערובת ונציה?
הצטרפו אליי לקבוצת הפייסבוק קהילת התבלינים של איילת ותוכלו למצוא את כל התשובות ויותר

מחכה לשמוע איך יצא המרק שלכם…

 

אז מה צריך?

2 כפות שמן קוקוס
4 שיני שום כתושות
4 בצלים סגולים פרוסים דק
1 ק"ג גזר קלוף וחתוך גס
750 מל' מים
1 ליטר קרם/ חלב קוקוס
2 כפיות תערובת טאג'ין
תרמילי הל
1 כפית גדושה מלח צ'ילי

לקראנץ' שקדים:
4 כפות שקדים
1 כף גדושה תערובת גניש

מה עושים עם זה?
1. מחממים בסיר את השמן, ומאדים את הבצל והשום עד לריכוך

2. מוסיפים את הגזר, המים, חלב הקוקוס, תבלינים

3. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש ללהבה הכי קטנה שיש ומבשלים כ 45 דקות עד שהגזר מתרכך (לשים לב שהמרק לא גולש)

4. מוציאים את תרמילי ההל, טוחנים את המרק עם מוט בלנדר למרקם חלק, טעמים ומתקנים תיבול

5. מכינים את קראנצ' השקדים: טוחנים גס את השקדים במעבד מזון, מוציאים לקערה ומערבבים עם תערובת גניש

6. מוזגים את המרק לקעריות ומגישים את הקראנצ' מעל

המוצרים המרכיבים את המתכון:

כתיבת תגובה

נרשמים לניוזלטר שלנו ומקבלים:

כל מה שאפשר לעשות עם התבלינים, מתכונים מעולים והנחות מיוחדות לחברי מועדון!

(אנחנו לא אוהבים להספים, אפשר לצאת מתי שרוצים)


סגירת תפריט
Wishlist 0
Continue Shopping
×

עגלת קניות