שלום אורח
משלוחים לנק' איסוף חינם מעל 50 ש"ח | דברו איתנו משלוחים לנק' איסוף חינם מעל 50 ש"ח
דברו איתנו

מרק בצל עשיר ללא גלוטן

ימי חורף הם תמיד סימן למרק. חם. סמיך. ממלא. מחמם את הגוף ובעיקר את הנשמה.

אחד המרקים שאני הכי אוהבת מילדות הוא מרק בצל.

ולו רק מהסיבה הפשוטה שהיו מכינים אותו באירועים מיוחדים.

אירוע מיוחד יכול היה להיות ארוחה עם אורחים חשובים, ארוחת חג או יום גשום וסוער במיוחד כשהכל מוצף וכולנו נשארים יחד בבית. בגלל שזה היה די נדיר המצב הזה שכולנו נשארים יחד בבית ואף אחד לא באמת עסוק או עובד או לומד, אז מרק בצל היה סימן לזה שאנחנו חוגגים.

לימים, כשלמדתי להכין מרק בצל, זה היה תועפות של בצל, קמח כדי ליצור את הרביכה ויחד עם סוכר יוצרים את הצבע החום היפה של המרק, מים, תבלינים, יין לבן ובסוף כמובן קרוטונים וגבינה שנמתחת מתוך קערת המרק.

צילום: שניר סופגי גואטה

 

אז איך עושים מרק בצל בלי קמח, בלי גלוטן, בלי סוכר ובלי קרוטונים?

הנה מתכון שהוא פשוט כל כך להכנה וטעים ולו רק בשל עושר הטעמים והמרקמים בו.

את הרביכה יצרתי עם אבקת בצל שמצד אחד מתנהגת קצת כמו קמח בתבשילים ומצד שני מביאה איתה את הטעם הבצלי העדין והמתקתק כך שבעצם לא צריך קמח וגם לא סוכר

את הטוויסט מביאה למרק הזה תערובת ציידים שעשירה בטעמים מיוחדים ומביאה איתה קצת רעננות של עשבים, קצת צבע אדמדם עמוק, ואת פלחי השום שמוסיפים כאן טעם וטקסטורה.

אז מה צריך?

  • 150 גר' חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 6-7 בצלים (אני אוהבת לשלב בין בצלים סגולים ללבנים)
  • 1 כף תערובת ציידים
  • 2-3 כפות אבקת בצל
  • 1 כף מלח גריל
  • 1 כוס יין לבן
  • 4-5 כוסות מים או ציר(בקר או עוף)
  • גבינה קשה מגורדת להגשה (צ'דר, גאודה, קשקבל או פרמז'ן)

מה עושים עם זה?

  1. חוצים את הבצלים ופורסים אותם לפרוסות בעובי בינוני
  2. ממיסים את החמאה יחד עם השמן בסיר עמוק, מוסיפים את הבצל ומערבבים אותו היטב על אש בינונית עד שהוא מתחיל להזהיב. אפשר להוסיף כף מים ולתת למים להתאדות כדי לאפשר לבצל להתקרמל עוד יותר
  3. מנמיכים את הלהבה ונותנים לבצל להטגן ולהתבשל לפחות חצי שעה
  4. מוסיפים את אבקת הבצל, המלח ותערובת הציידים מערבבים היטב ומוסיפים את היין.
  5. מגבירים את הלהבה ונותנים לנוזלים לרתוח ולהתבשל 10 דקות
  6. מוסיפים את המים או ציר. מביאים לרתיחה
  7. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים שעתיים לפחות.
  8. טועמים ומתקנים את התיבול בהתאם לצורך.
  9. מוזגים לקערות ובכל קערה מוסיפים גבינה מגורדת.

אם רוצים קרוטונים, אפשר להכין את לחם השקדים לפי המתכון, לחתוך לקוביות ולייבש אותם כחצי שעה בתנור בחום של 150 מעלות.

המוצרים המרכיבים את המתכון:

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. למאבק בצל מה אני יכולה במקום חמאה

    1. הי. אפשר שמן זית במקום

כתיבת תגובה

נרשמים לניוזלטר שלנו ומקבלים:

כל מה שאפשר לעשות עם התבלינים, מתכונים מעולים והנחות מיוחדות לחברי מועדון!

(אנחנו לא אוהבים להספים, אפשר לצאת מתי שרוצים)


סגירת תפריט
Wishlist 0
Continue Shopping
×

עגלת קניות