מתכונים של איילת

קטגוריות:

לבחירת קטגוריות מתכונים
Site Logo

המתכונים של איילת

נקה קטגוריות

תגובות

  • עינת כהן

    בגה | 09.06.2020
    09.06.2020

    זה נראה פשוט נפלא! וממש בא לי להכין… אבל איך מממיסים את הגבינות בלי מיקרוגל? אפשרי?

    • איילת ונציה

      בגה | 07.07.2020
      07.07.2020

      אפשר בתנור על 180 מעלות

  • אושרת

    בגה | 20.11.2020
    20.11.2020

    האם ניתן להחליף את קמח השקדים בקמח רגיל ועדיין לקבל תוצאה פריכה?

    • ניסים מישר

      בגה | 25.11.2020
      25.11.2020

      לא. אלה שני חומרי גלם שונים ולכן מתנהגים שונה ולכן גם המתכונים צריכים להיות שונים

כתיבת תגובה

מקלות גבינה ללא גלוטן עם מטבלי גבינה

מקלות גבינה ללא גלוטן עם מטבלי גבינה

המנה שהכי קל בעולם להכין לכל שולחן אירוח

בואו נדבר רגע על תחליפים.

האפשרות הזו לעשות “כמו” או “במקום” אבל “בלי”

האם זה באמת יהיה אותו הדבר? או שרק בדימיון נחווה שזה מזכיר לנו אבל אחר?

בכל מאפה על בסיס קמח רגיל או כוסמין, תהיה פריכות מסויימת שמאד קשה לשחזר כשמוותרים על קמחים רגילים ועוברים לקמחי מקור כמו שקדים.

כשאני מכינה מנות שהן ללא גלוטן, אני מחפשת השראה, רעיונות, משהו שידליק את היצירתיות

אבל אני יודעת שזה לא יהיה תחליף 1:1

זה יהיה כמו, במקום, זה יהיה אחר וזה יהיה טעים בפני עצמו

אבל זה לא יהיה דומה.

ומנקודת המוצא הזו אני ניגשת להכין את מקלות הגבינה.

הן פריכות ורכות באותה מידה.איך זה אפשרי? אפשרי.

השילוב של שקדים טחונים מצד אחד וגבינת מוצרלה מצד שני יוצרים חיבור שיש בו פריכות ורכות.

צילום: @soofgi

הבצק הזה יכול להיות בסיס להרבה מאד מאפים ללא גלוטן:

לחמניות, בייגלים, בסיס לפיצה, בורקסים, בקיצור כל מה שתבחרו.

הוא מבוסס על גבינת מוצרלה שמומסת יחד עם גבינת שמנת, אליהן מתווסף קמח שקדים, אבקת אפייה, ביצה, קצת שמן זית ותיבול.

כשאתם בוחרים גבינות, חפשו את השמנות. גבינות רזות הן גבינות שעל חשבון הפחתת השומן הוסיפו חומרים שונים כולל סוכרים על מנת לשמר את המרקם והטעם הטבעי.

כשאתם מכינים את הבצק, הוא יהיה קשה לעיבוד בתחילה, אל תתייאשו. לאט, בסבלנות.

אם הוא רטוב מידי הוסיפו עוד קצת קמח שקדים עד שמתגבש לכם בצק שאינו נדבק לידיים.

תנו לו לנוח קצת

ועכשיו אפשר לגלגל אותו לגלילים כדי ליצור מקלות

או לרדד אותו בין שני דפי אפייה משומנים שאתם רוצים שהוא יהיה בסיס לפיצה או למילוי.

צילום: @Soofgi

 

אני מקווה שאתם כבר עוקבים אחרינו באינסטגרם ובפייסבוק, כי שם תפגשו גם את מאחורי הקלעים שלנו.

התבלינים שאני משתמשת לבצקים:

היופי בתערובות תבלינים שהן משתלבות גם בבצקים ומוסיפות טקסטורה, צבע וטעם.

אני הוספתי לחלק מהבצק טוסקנה, לחלק זעתר ולחלק ספייסי עדנה.

ועכשיו,

במה נטבול את המקלות?

צילום: @Soofgi

מטבלי גבינה!

*להכנת המתכונים, השתמשתי במוצרי הגבינה של משק יעקבס. בעיני הם יוצרים חיבור מדהים של משק מקומי, משפחתי, עם ייצור איכותי ובוטיקי. אפשר לקנות מהם ישירות באתר או ברשתות המזון.

הבחירה שלי נובעת בין השאר כי חשוב לי לדעת שאני משתמשת בחומרי גלם איכותיים ואיתם לשלב את התבלינים שלי. אז כל גבינה שתבחרו – תדאגו שהיא תהיה בוטיקית עם מינימום מייצבים, משמרים וחומרים שלא קשורים לגבינות.

***

זה כל כך פשוט להכנה שאם מגיעים אורחים בהתראה קצרה, זה תמיד מוכן בכמה דקות, וכך גם כשצריך להביא כיבוד ליום המשפחה בגן או למפגש חברים ואין לי כוח לבשל.

זה תמיד מעורר התפעלות שבסך הכל מדובר בגבינה (שמנת. אבל כל גבינה לבנה תתאים כאן) ותערובת תבלינים לבחירתכם!

וטיפ חשוב, אל תתפתו לשים הרבה מידי. כפית תספיק כאן. לוקח כמה דקות לתבלינים להטביע את הטעמים שלהם בגבינה. אז שלא תמצאו את עצמכם עם גבינה מלוחה מידי או מתובלת מידי.

רוצים להתייעץ איזו תערובת תתאים? רוצים לשתף מה אתם הכנתם עם הבצק הזה?

בואו אלינו לקהילת התבלינים של איילת 

מקלות גבינה ללא גלוטן

 אז מה צריך?

  • 200 גר’ מוצרלה מגורדת
  • 2 כפות גדושות גבינת שמנת
  • 2 כוסות קמח שקדים
  • 1 ביצה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית גדושה תערובת תבלינים

*אפשר לחלק את הבצק לכמה חלקים ולכל חלק להוסיף תערובת תבלינים משלו

מה עושים עם זה?

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות
  2. בקערה מניחים את הגבינות וממיסים במיקרו בפולסים של 30 שניות כל פעם עד שהמוצרלה נמסה לגמרי
  3. מוציאים, מוסיפים את הביצה וקמח השקדים ומערבבים קלות
  4. מחזירים למיקרו ל 10 שניות נוספות
  5. מוציאים ומוסיפים את שמן הזית ותערובת התבלינים ומערבבים (בזהירות זה חם), עד שמתגבש בצק
  6. בהתחלה זה יראה שהבצק מופרד, אבל נדרשת סבלנות ותוך כדי עיבוד הבצק יתגבש. אם הוא רטוב מידי אפשר להוסיף עוד קצת קמח שקדים.
  7. בידיים משומנות בוצעים מהבצק חתיכות קטנות, מגלגלים לכדור ואז לנחש
  8. מסדרים את המקלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם מרווח קל בינהם
  9. מכניסים לתנור החם ל 10 דקות לפחות או עד שהמקלות מזהיבים.
  10. מוציאים ונותנים למקלות להצטנן

 

מטבלי גבינה

אז מה צריך?

מה עושים עם זה?

  1. מערבבים יחד את הגבינה עם תערובת התבלינים (אחת לבחירה). טועמים, אם רוצים טעמים יותר מודגשים מוסיפים עוד מעט.
  2. חשוב לא להוסיף מידי כי ככל שחולף הזמן הגבינה סופגת יותר את הטעמים.

 


המוצרים המרכיבים את המתכון:

+ -

התערובת של טליה

תערובת עשירה וקראנצ'ית לסלטים, גבינות, על מאפים ודגים

  • הוספה לסל
  • 1762
הוספה לסל
+ -

חגיגת עגבניות

תערובת שהיא הרבה יותר מאשר תבלין. מוסיפה גם טעמים ומרקמים לכל מנת פסטה, מאפה, סלט או פשטידה.

  • הוספה לסל
  • 1750
הוספה לסל
+ -

הטוסקנה של איילת

תערובת נפלאה לירקות שורש, עופות, בשר, חביתות, גבינות וסלטים

  • הוספה לסל
  • 1743
הוספה לסל
+ -

ספייסי עדנה

תערובת תבלינים שמוסיפה טעם עשיר, צבע מרהיב ועוקצנות חריפה-נעימה לסלטים, מאפים, גבינות ודגים

הוספה לסל
+ -

תערובת זעתר ללא שומשום

מתאים ללאבנה, סלטי ירקות, כתוספת תיבול לגבינות, חביתות, פשטידות או עגבניות ששוחות בשמן זית.

הוספה לסל
+ -

קמח שקדים (שקד טחון)

שקדים טחונים (קמח שקדים) יכולים לשמש כבסיס לקינחים, ומאפים מתוקים ומלוחים ללא גלוטן

(מחיר ל100 גרם : ₪9.0)
הוספה לסל