המנה שהכי קל בעולם להכין לכל שולחן אירוח
בואו נדבר רגע על תחליפים.
האפשרות הזו לעשות “כמו” או “במקום” אבל “בלי”
האם זה באמת יהיה אותו הדבר? או שרק בדימיון נחווה שזה מזכיר לנו אבל אחר?
בכל מאפה על בסיס קמח רגיל או כוסמין, תהיה פריכות מסויימת שמאד קשה לשחזר כשמוותרים על קמחים רגילים ועוברים לקמחי מקור כמו שקדים.
כשאני מכינה מנות שהן ללא גלוטן, אני מחפשת השראה, רעיונות, משהו שידליק את היצירתיות
אבל אני יודעת שזה לא יהיה תחליף 1:1
זה יהיה כמו, במקום, זה יהיה אחר וזה יהיה טעים בפני עצמו
אבל זה לא יהיה דומה.
ומנקודת המוצא הזו אני ניגשת להכין את מקלות הגבינה.
הן פריכות ורכות באותה מידה.איך זה אפשרי? אפשרי.
השילוב של שקדים טחונים מצד אחד וגבינת מוצרלה מצד שני יוצרים חיבור שיש בו פריכות ורכות.
הבצק הזה יכול להיות בסיס להרבה מאד מאפים ללא גלוטן:
לחמניות, בייגלים, בסיס לפיצה, בורקסים, בקיצור כל מה שתבחרו.
הוא מבוסס על גבינת מוצרלה שמומסת יחד עם גבינת שמנת, אליהן מתווסף קמח שקדים, אבקת אפייה, ביצה, קצת שמן זית ותיבול.
כשאתם בוחרים גבינות, חפשו את השמנות. גבינות רזות הן גבינות שעל חשבון הפחתת השומן הוסיפו חומרים שונים כולל סוכרים על מנת לשמר את המרקם והטעם הטבעי.
כשאתם מכינים את הבצק, הוא יהיה קשה לעיבוד בתחילה, אל תתייאשו. לאט, בסבלנות.
אם הוא רטוב מידי הוסיפו עוד קצת קמח שקדים עד שמתגבש לכם בצק שאינו נדבק לידיים.
תנו לו לנוח קצת
ועכשיו אפשר לגלגל אותו לגלילים כדי ליצור מקלות
או לרדד אותו בין שני דפי אפייה משומנים שאתם רוצים שהוא יהיה בסיס לפיצה או למילוי.
אני מקווה שאתם כבר עוקבים אחרינו באינסטגרם ובפייסבוק, כי שם תפגשו גם את מאחורי הקלעים שלנו.
התבלינים שאני משתמשת לבצקים:
היופי בתערובות תבלינים שהן משתלבות גם בבצקים ומוסיפות טקסטורה, צבע וטעם.
אני הוספתי לחלק מהבצק טוסקנה, לחלק זעתר ולחלק ספייסי עדנה.
ועכשיו,
במה נטבול את המקלות?
מטבלי גבינה!
*להכנת המתכונים, השתמשתי במוצרי הגבינה של משק יעקבס. בעיני הם יוצרים חיבור מדהים של משק מקומי, משפחתי, עם ייצור איכותי ובוטיקי. אפשר לקנות מהם ישירות באתר או ברשתות המזון.
הבחירה שלי נובעת בין השאר כי חשוב לי לדעת שאני משתמשת בחומרי גלם איכותיים ואיתם לשלב את התבלינים שלי. אז כל גבינה שתבחרו – תדאגו שהיא תהיה בוטיקית עם מינימום מייצבים, משמרים וחומרים שלא קשורים לגבינות.
***
זה כל כך פשוט להכנה שאם מגיעים אורחים בהתראה קצרה, זה תמיד מוכן בכמה דקות, וכך גם כשצריך להביא כיבוד ליום המשפחה בגן או למפגש חברים ואין לי כוח לבשל.
זה תמיד מעורר התפעלות שבסך הכל מדובר בגבינה (שמנת. אבל כל גבינה לבנה תתאים כאן) ותערובת תבלינים לבחירתכם!
וטיפ חשוב, אל תתפתו לשים הרבה מידי. כפית תספיק כאן. לוקח כמה דקות לתבלינים להטביע את הטעמים שלהם בגבינה. אז שלא תמצאו את עצמכם עם גבינה מלוחה מידי או מתובלת מידי.
רוצים להתייעץ איזו תערובת תתאים? רוצים לשתף מה אתם הכנתם עם הבצק הזה?
בואו אלינו לקהילת התבלינים של איילת
4 מחשבות על "מקלות גבינה ללא גלוטן עם מטבלי גבינה"
זה נראה פשוט נפלא! וממש בא לי להכין… אבל איך מממיסים את הגבינות בלי מיקרוגל? אפשרי?
אפשר בתנור על 180 מעלות
האם ניתן להחליף את קמח השקדים בקמח רגיל ועדיין לקבל תוצאה פריכה?
לא. אלה שני חומרי גלם שונים ולכן מתנהגים שונה ולכן גם המתכונים צריכים להיות שונים