שלום אורח
משלוח לנקודת איסוף חינם מעל 150 ש"ח  | דברו איתנו משלוח לנקודת איסוף חינם מעל 150 ש"ח 
דברו איתנו

ממתק קוקוס מפנק ללא גלוטן

איך מכינים באונטי קוקוס ללא גלוטן?

האורחים הודיעו שהם יוצאים בדרך אליכם

הילדים משגעים אתכם שבא להם משהו מתוק

אתם מסיימים את היום וכל מה שאתם רוצים זה פינוק קטן, הום מייד, שמזכיר לכם רגעי ילדות

יש עוד מיליון סיבות בערך למה להכין את ממתק הקוקוס שאולי יזכיר לכמה מכם סוג של באונטי

אבל ממרכיבים פשוטים ובריאים, בלי תועפות סוכרים, מייצבים ומשמרים.

צילום: @Soofgi

איזה קוקוס לבחור?

יש שני סוגים של קוקוס טחון: שבבים גסים וטחון דק

ההבדל הוא כמובן במרקם הקוקוס. השבבים נותנים מרקם נגיס יותר ומרגישים יותר את הקוקוס. הקוקוס הטחון יתן מרקם דחוס יותר

לא משנה מה תבחרו רק שיהיה קוקוס נקי בלי כל מיני תוספים וסוכרים

איך ממתיקים?

אני ממתיקה עם דבש או מייפל כי אני לא משתמשת בסוכר לבן אבל אם אתם מעדיפים סוכר אז אבקת סוכר כדי שתימס בתערובת ולא תרגישו את גרגרי הסוכר

יש לכם אפשרות לשלוט על מידת המתיקות. רק תדעו שכשהממתק קפוא הוא הרבה פחות מתוק מאשר בגרסה המצוננת שלו ולכן אל תפריזו במתיקות כדי שלא יהיה מידי.

צילום: @Soofgi

חלבי או פרווה?

אפשר להכין את הממתק כשהוא חלבי ולהשתמש בשמנת מתוקה

או להכין אותו פרווה / טבעוני ואז להשתמש בקרם קוקוס. גם כאן – תבחרו את זה שהוא 100% קוקוס ולא עם כל מיני תוספים כמו מייצבים, משמרים, מתחלבים וסוכרים.

כדורים, מלבנים או ממהרים.

יש שתי גרסאות להכין את הממתק הזה: גרסת המשקיענים וגרסת הממהרים

בגרסת המשקעינים, תקחו חלקים מתערובת הקוקוס ותיצרו מהם מלבנים, ריבועים או כדורים תקפיאו על מגש ואז תטבלו בשוקולד המומס ותחזירו להקפאה נוספת

בגרסת הממהרים – משטחים את תערובת הקוקוס בתבנית, מכניסים למקפיא. אחרי בערך שעה עד שעה וחצי, כשזה קפוא, מוציאים, מורחים מעל שוקולד מומס, מחזירים למקפיא וחצי שעה לפני ההגשה מוציאים ורגע לפני ההגשה חותכים לקוביות.

כך או כך חשוב שתזכרו:

תערובת הקוקוס צריכה להיות רטובה אך לא מידי. כשתקחו ממנה חתיכה ותנסו להפוך אותה לכדור, היא תתמצק ותתאחד לכם ביד ולא תתפרק

המטרה של תוספת שמן הקוקוס לשוקולד חשובה כי היא מייצרת את הקראסט  – השכבה הפריכה של השוקולד מעל. אפשר גם להשתמש בחמאת קקאו מומסת. ואפשר גם לוותר

צילום: @Soofgi

שידורגים:

אפשר להוסיף ממרח אגוזי לוז או שקדיה מעל הקוקוס ורגע לפני הציפוי

אפשר לתבל את השוקולד במתוקה של איילת או בדואה (כן, כן) או במלח צ'ילי

אפשר להוסיף לשוקולד שברי אגוזים או בוטנים

אפשר גם בלי ציפוי בכלל

איפה שומרים:

אני ממליצה לשמור במקפיא בקופסא אבל גם מקרר ישמור עליהם היטב רק המרקם יהיה רך יותר

אז מה צריך?

מה עושים עם זה?

  1. בקערה מערבבים את הקוקוס עם השמנת או קרם הקוקוס והממתיק. העיסה צריכה להיות דביקה כך שאפשר לשחק קצת עם הכמויות ולהוסיף קוקוס או נוזל לפי הצורך וכמובן המתקה לפי הטעם. אני באופן אישי אוהבת שזה לא יהיה מתוק מדי.
  2. משטחים בתבנית או יוצרים כדורים / מלבנים ומסדרים על מגש ומעבירים למקפיא לחצי שעה לפחות או עד שזה קפוא.
  3. בנתיים, ממיסים את השוקולד עם השמן. אפשר במיקרו ואפשר גם בקערה קטנה שמונחת על גבי סיר עם מים חמים. חשוב לערבב כדי לקבל תערובת חלקה.
  4. מוציאים מהמקפיא, בעזרת שני מזלגות, טובלים כל ממתק בשוקולד לציפוי מלא ומחזירים למגש. אם הכנתם בתבנית מוציאים אותה, שופכים את השוקולד ומורחים לשכבה אחידה.
  5. מחזירים למקפיא לשעה נוספת. כחצי שעה לפני ההגשה מוציאים למקרר את הממתקים ואם זה בתבנית מחלצים מהתבנית וחותכים לריבועים.

המוצרים המרכיבים את המתכון:

כתיבת תגובה

נרשמים לניוזלטר שלנו ומקבלים:

כל מה שאפשר לעשות עם התבלינים, מתכונים מעולים והנחות מיוחדות לחברי מועדון!

(אנחנו לא אוהבים להספים, אפשר לצאת מתי שרוצים)


סגירת תפריט
Wishlist 0
Continue Shopping
×

עגלת קניות