בעודי מחפשת מתכונים להשראה, ניתקלתי במתכון לממרח סלרי וקשיו קלוי.
אני חייבת לומר שזה היה נשמע לי מעניין ולו רק בגלל שלסלרי יש טעם מאד דומיננטי. אז לעשות ממנו ממרח זה סוג של לקחת סיכון.
אני כמו שאני, לוקחת מתכון ומתאימה אותו לתערובות התבלינים שלי ונותנת לו את הטאצ’ האפ האישי שלי.
אז הוספתי למתכון המקורי את תערובת אליקו הנהדרת שיש בה מצד אחד ארומטיות עשבונית ומצד שני עוקצנות מדגדגת של צ’ילי מקסיקני
ואת הקשיו שעובר קלייה במחבת, החלפתי בקשיו הקלוי בטאבון שלנו שיש עליו סימון של “סכנת התמכרות, אי אפשר להניח לקופסא עד שהיא נגמרת”
ונתתי לממרח עוד טוויסט קטן עם ליים. ששדרג אותו פלאים.
מה אני אגיד לכם? זה יצא מפתיע וטעים להפליא.
מפתיע, כי הדומיננטיות של הסלרי לגמרי לא הורגשה. היא התמתנה עם שאר המרכיבים והתקבל ממרח כל כך טעים.
המראה היה כמו של טפנד זיתים ירוקים. מי שטעם, לא האמין לרגע שמדובר בסלרי.
את הממרח הגשתי לצד קרקרים ללא גלוטן.