
מתכונים של איילת
קטגוריות:
לבחירת קטגוריות מתכונים- ארוחות חג
- בשר
- דגים
- ירקות
- מתכונים ב10 דקות
- מתכונים לשבת
- עוף
- צמחוני / טבעוני
- קינוחים ומאפים
- תוספות
ממרח זוקיני מתובל

הממרח הזה נולד במקרה, כשעלעלנו במגזינים ישנים של “על השולחן” מגזין האוכל המיתולוגי ופגשנו ממרח קישואים ואגוזים.
החלטנו לקחת את הממרח הזה למחוזות שלנו.
להחליף את הקישואים בזוקיני שהוא הרבה פחות מיימי ויותר מורגש בטעמים שלו
להחליף אגוזי מלך באגוזי לוז שמעשירים את הזוקיני
להוסיף בצל ירוק, פטרוזיליה וכמובן את החגיגה הירוקה, מעט צ’ילי מקסיקני בשביל הפיקנטיות, שמן זית וחומץ בן יין שפותח את הכל ומאזן את הטעמים.
התוצאה הייתה ממרח נפלא עם טעמים עדינים ועוקצניים.
ומה שיפה בממרח הזה שהוא יכול ברגע להפוך להיות בסיס לתיבול סלטים אם פותחים אותו עם עוד שמן זית ומיץ לימון או מיונז
או בסיס לרוטב לפסטה על בסיס שמן זית או שמנת
או בסיס לרוטב שמתבל ירקות צלויים בתנור או על הגריל.
הממרח יכול להשמר לפחות שבועיים במקרר. מומלץ להעביר אותו לקופסא אטומה (כמו קופסת תבלינים ריקה שלנו) ולהוסיף מעל זילוף של שמן זית לשימור.


אז מה צריך?
- 2 זוקיני חתוכים לקוביות או חצאי עיגולים
- 1 בצל חתוך לקוביות
- 2 כפות + 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 1 בצל ירוק
- 1 כף חגיגה ירוקה
- 1 כפית גדושה מלח שום לימוני או מלח צ’ילי
- 1 כפית מחוקה צ’ילי מקסיקני (אופציונלי)
- 2 כפות חומץ בן יין לבן
- 1 כוס אגוזי לוז
מה עושים עם זה?
- מחממים במחבת 2 כפות שמן ומטגנים את הזוקיני וקוביות הבצל עד שהם מתרככים מעט ומזהיבים היטב. מצננים היטב.
- מחממים מחבת יבשה וקולים את אגוזי הלוז עד להזהבה.
- מעבירים את הזוקיני והבצל המטוגנים יחד עם אגוזי הלוז וכל שאר התבלינים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק יחסית.
- טועמים. מתקנים תיבול כדי שיהיה טעים. ומגישים.
כתיבת תגובה