הממרח הזה נולד במקרה, כשעלעלנו במגזינים ישנים של “על השולחן” מגזין האוכל המיתולוגי ופגשנו ממרח קישואים ואגוזים.
החלטנו לקחת את הממרח הזה למחוזות שלנו.
להחליף את הקישואים בזוקיני שהוא הרבה פחות מיימי ויותר מורגש בטעמים שלו
להחליף אגוזי מלך באגוזי לוז שמעשירים את הזוקיני
להוסיף בצל ירוק, פטרוזיליה וכמובן את החגיגה הירוקה, מעט צ’ילי מקסיקני בשביל הפיקנטיות, שמן זית וחומץ בן יין שפותח את הכל ומאזן את הטעמים.
התוצאה הייתה ממרח נפלא עם טעמים עדינים ועוקצניים.
ומה שיפה בממרח הזה שהוא יכול ברגע להפוך להיות בסיס לתיבול סלטים אם פותחים אותו עם עוד שמן זית ומיץ לימון או מיונז
או בסיס לרוטב לפסטה על בסיס שמן זית או שמנת
או בסיס לרוטב שמתבל ירקות צלויים בתנור או על הגריל.
הממרח יכול להשמר לפחות שבועיים במקרר. מומלץ להעביר אותו לקופסא אטומה (כמו קופסת תבלינים ריקה שלנו) ולהוסיף מעל זילוף של שמן זית לשימור.