מתכונים של איילת

קטגוריות:

לבחירת קטגוריות מתכונים
Site Logo

המתכונים של איילת

נקה קטגוריות

כתיבת תגובה

מיני בייגל ירושלמי

מיני בייגל ירושלמי

איך מכינים בייגל?

בהרבה יותר קלות ופשטות ממה שנדמה לנו.


קרן אגם שהיא אלופת האפייה, מראה כל פעם מחדש איך אפייה עם שמרים יכולה להיות פשוטה עם תוצאה טעימה ובמינימום מאמץ
אז לקחנו את המתכון שלה
שדורש בסך הכל הכנה של בצק ואפייה בלי השלב של בישול במים

ורק שיחקנו עם התוספות מעל
כי בדיוק בשביל זה יש תערובות ותבלינים – יתאימו כאן השומשום השחור, הלבן, הקראנצ’ית של איילת, טוסקנה, טנאסיס, חגיגת עגבניות, התערובת של טליה, הברביקיו של נווה וגם ספייסי עדנה
זה בדיוק הזמן לגלות תעוזה ויצירתיות משלכם ולבחור איזו תערובת תקשט את הבייגל שלכם

מה צריך?

  • 1 קילו קמח לחם או קמח לבן רגיל
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות שמן זית
  • 100 גרם סוכר לבן / חום / קנים
  • כף וקצת מלח דק
  • 500-550 מ״ל (2.5 כוסות) מי ברז

לציפוי:

  • מים
  • 300 גר’ שומשום לבן / שחור / הקראנצ’ית של איילת
  • להגשה: שמן זית מעורבב עם מעט מלח גס.

מה עושים עם זה?

  1. לקערת מיקסר עם וו לישה מנפים קמח, מוסיפים שמרים וסוכר ומערבלים
  2. מוסיפים שמן זית, מלח ואת המים, תחילה מחצית מהכמות, ואז לאט לאט עוד מים
  3. עד שהבצק מתחיל להתגבש (ייתכן ולא תזדקקו לכל כמות המים)
  4. לשים במשך 10 דקות, במהירות איטית עד שמתקבל כדור בצק חלק וגמיש.
  5. מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית ומגלגלים אותו בשמן.
  6. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי.
  7. מרפדים מגש גדול בנייר אפייה, ומקמחים מעט.
  8. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100 גר כל אחד, אמורים להתקבל בין 15 ל 18 כדורים, מניחים על המגש, מקמחים אותם שוב מעט  ומכסים במגבת להתפחה חוזרת של  30-50 דקות, תלוי כמה אתם ממהרים:-) (ככל שתניחו לכדורים לתפוח יותר, התוצאה תהיה טובה יותר)
  9. מחממים תנור ל 200-220 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  10. מכינים 2 צלחות רחבות: אחת עם מים ואחת עם תערובת
  11. מגלגלים כל עיגול בצק לרצועה, טובלים במים ומיד לאחר מכן מגלגלים בתערובת, מחברים את קצוות הרצועה לעיגול ומועכים מעט את איזור החיבור שלא ייפתח, מניחים על תבנית האפייה.
  12. אופים כ 15 דקות עד שהבייגלה שחומים, מוציאים ומברישים בשמן זית מעורבב עם מעט מלח גס, ומגישים.
  13. רצוי להגיש ליד עם זעתר 🙂

המוצרים המרכיבים את המתכון:

+ -

התערובת של טליה

תערובת עשירה וקראנצ'ית לסלטים, גבינות, על מאפים ודגים

  • הוספה לסל
  • 1762
הוספה לסל
+ -

חגיגת עגבניות

תערובת שהיא הרבה יותר מאשר תבלין. מוסיפה גם טעמים ומרקמים לכל מנת פסטה, מאפה, סלט או פשטידה.

  • הוספה לסל
  • 1750
הוספה לסל
+ -

התערובת של טנאסיס

תערובת עשירה במרקמים וטעמים ומוסיפה צבע מדהים לסלטים, מאפים ודגים

הוספה לסל
+ -

תערובת ברביקיו

נפלאה על נתחי בשר, בירקות מוקפצים או אנטיפסטי, משדרגת דגים ותוספת נהדרת לסלטים וגבינות

הוספה לסל
+ -

הטוסקנה של איילת

תערובת נפלאה לירקות שורש, עופות, בשר, חביתות, גבינות וסלטים

  • הוספה לסל
  • 1743
הוספה לסל
+ -

הקראנצ'ית של איילת

תערובת קראנצ'ית שיש בה מרקמים וטעמים, בכל ביס מתגלה טעם נוסף

הוספה לסל
+ -

ספייסי עדנה

תערובת תבלינים שמוסיפה טעם עשיר, צבע מרהיב ועוקצנות חריפה-נעימה לסלטים, מאפים, גבינות ודגים

הוספה לסל
+ -

קצח

הקצח, בעל הטעם המובחן, מתאים כטופינג למאפים וגם תוספת טעם לרטבים וסלטים

הוספה לסל
+ -

שומשום לבן

התוספת הקראנצ'ית לכל מאפה וגם לסלטים

הוספה לסל
+ -

שומשום שחור

משמש למאפים, סלטים, גבינות, סושי ומאכלים מוקפצים ואסייאתים  

הוספה לסל
+ -

תערובת זעתר ללא שומשום

מתאים ללאבנה, סלטי ירקות, כתוספת תיבול לגבינות, חביתות, פשטידות או עגבניות ששוחות בשמן זית.

הוספה לסל