משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

מיני בייגל ירושלמי

שיתוף

איך מכינים בייגל?

בהרבה יותר קלות ופשטות ממה שנדמה לנו.


קרן אגם שהיא אלופת האפייה, מראה כל פעם מחדש איך אפייה עם שמרים יכולה להיות פשוטה עם תוצאה טעימה ובמינימום מאמץ
אז לקחנו את המתכון שלה
שדורש בסך הכל הכנה של בצק ואפייה בלי השלב של בישול במים

ורק שיחקנו עם התוספות מעל
כי בדיוק בשביל זה יש תערובות ותבלינים – יתאימו כאן השומשום השחור, הלבן, הקראנצ’ית של איילת, טוסקנה, טנאסיס, חגיגת עגבניות, התערובת של טליה, הברביקיו של נווה וגם ספייסי עדנה
זה בדיוק הזמן לגלות תעוזה ויצירתיות משלכם ולבחור איזו תערובת תקשט את הבייגל שלכם

מה צריך?

  • 1 קילו קמח לחם או קמח לבן רגיל
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות שמן זית
  • 100 גרם סוכר לבן / חום / קנים
  • כף וקצת מלח דק
  • 500-550 מ״ל (2.5 כוסות) מי ברז

לציפוי:

  • מים
  • 300 גר’ שומשום לבן / שחור / הקראנצ’ית של איילת
  • להגשה: שמן זית מעורבב עם מעט מלח גס.

מה עושים עם זה?

  1. לקערת מיקסר עם וו לישה מנפים קמח, מוסיפים שמרים וסוכר ומערבלים
  2. מוסיפים שמן זית, מלח ואת המים, תחילה מחצית מהכמות, ואז לאט לאט עוד מים
  3. עד שהבצק מתחיל להתגבש (ייתכן ולא תזדקקו לכל כמות המים)
  4. לשים במשך 10 דקות, במהירות איטית עד שמתקבל כדור בצק חלק וגמיש.
  5. מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית ומגלגלים אותו בשמן.
  6. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי.
  7. מרפדים מגש גדול בנייר אפייה, ומקמחים מעט.
  8. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100 גר כל אחד, אמורים להתקבל בין 15 ל 18 כדורים, מניחים על המגש, מקמחים אותם שוב מעט  ומכסים במגבת להתפחה חוזרת של  30-50 דקות, תלוי כמה אתם ממהרים:-) (ככל שתניחו לכדורים לתפוח יותר, התוצאה תהיה טובה יותר)
  9. מחממים תנור ל 200-220 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  10. מכינים 2 צלחות רחבות: אחת עם מים ואחת עם תערובת
  11. מגלגלים כל עיגול בצק לרצועה, טובלים במים ומיד לאחר מכן מגלגלים בתערובת, מחברים את קצוות הרצועה לעיגול ומועכים מעט את איזור החיבור שלא ייפתח, מניחים על תבנית האפייה.
  12. אופים כ 15 דקות עד שהבייגלה שחומים, מוציאים ומברישים בשמן זית מעורבב עם מעט מלח גס, ומגישים.
  13. רצוי להגיש ליד עם זעתר 🙂

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כדאי לדעת על התערובות שלנו

הכי טרי שיש

התערובות נטחנות ונארזות בסמוך למשלוח -
אין אצלנו תבלינים שעומדים על המדף

התערובות שלנו כשרות

כשרות בד"צ בית יוסף ורבנות צפון השומרון.
חלק מהמוצרים עם כשרויות מקומיות

מומלץ לאחסן במקום נגיש

כדאי לשמור את התערובות במקום שבו הן יהיו זמינות
לשימוש יומיומי

גם הקופסאות מועילות

הקופסאות אטומות לשמירה על הטריות ומתאימות
למגוון שימושים בבית

אולי תאהבו גם:

סל קניות
0
    0
    הסל שלך

    הסל שלך ריק כרגע

    הגיע הזמן למלא אותו (ואת הבית!) בטעמים ובריחות נפלאים
      אופן המשלוח
      מה הקופון שלך?
      חנות
      0 הטעמים המועדפים שלי
      0 פריטים עגלה
      החשבון שלי
      לקוחות יקרות ויקרים – יצאנו לחופשת החג

      אנחנו מאחלים לכם חג רגוע ומתובל בכל טוב
      החנות האינטרנטית אומנם ממשיכה להיות פתוחה
      אך שירות הלקוחות והמשלוחים יחזרו לפעול ב 30.4

      • הרשמה
      שכחת סיסמה? אין בעיה. מייד נשלח לך מייל שיסדר את זה
      דילוג לתוכן