מג’דרה היא מנה ים תיכונית, שמורכבת מעדשים, בצל מטוגן ודגן. לרוב זה יהיה אורז אבל בהחלט אפשר למצוא גם גרסאות של המנה עם בורגול.
מה שאני אוהבת במג’דרה זה את פשטות ההכנה, את המרקמים השונים והטעמים שנפגשים: האורז הרך עם העדשים המתפצפצים, ומתיקות הבצל עם עוקצנות הכמון.
מג’דרה יכולה לשמש כארוחה בפני עצמה במיוחד לצמחונים שבינינו. (שאז הייתי מגדילה את כמות העדשים במנה על חשבון האורז), או כתוספת למנה העיקרית של הארוחה.
עוד דרך ממש טעימה להנות ממג’דרה, היא לאכול אותה בשעות הערב עם שמנת חמוצה 27%. תענוג!