שלום אורח
משלוח לנקודת איסוף חינם מעל 150 ש"ח      |    דברו איתנו משלוח לנקודת איסוף חינם מעל 150 ש"ח  
דברו איתנו

מג'דרה אורז עם קייג'ון

מג'דרה היא מנה ים תיכונית, שמורכבת מעדשים, בצל מטוגן ודגן. לרוב זה יהיה אורז אבל בהחלט אפשר למצוא גם גרסאות של המנה עם בורגול.

מה שאני אוהבת במג'דרה זה את פשטות ההכנה, את המרקמים השונים והטעמים שנפגשים: האורז הרך עם העדשים המתפצפצים, ומתיקות הבצל עם עוקצנות הכמון.

מג'דרה יכולה לשמש כארוחה בפני עצמה במיוחד לצמחונים שבינינו. (שאז הייתי מגדילה את כמות העדשים במנה על חשבון האורז), או כתוספת למנה העיקרית של הארוחה.

עוד דרך ממש טעימה להנות ממג'דרה, היא לאכול אותה בשעות הערב עם שמנת חמוצה 27%. תענוג!

 

 

 

אז מה צריך?

  • 1 כוס אורז בסמטי שטוף היטב במים
  • 2 כוסות עדשים מונבטות (אני השתמשתי בירוקות אבל גם חומות הן נהדרות. והנבטה,
    כמו שכתבתי בפוסט על קציצות העדשים, היא באמת משחק ילדים)
  • 1 כפית חוויאג' למרק
  • 1 כף תערובת קייג'ון
  • 1/4 כוס שמן זית ארבקינה
  • 4 כוסות מים חמים
  • 1.5 כפית מלח גריל
  • 2 בצלים גדולים פרוסים לחצאי פרוסות דקות
  • 1/3 כוס שמן זית הבית

ומה עושים עם זה?

  1. שמים בסיר את השמן, אורז, עדשים, ותבלינים. מערבבים עד שהאורז מתחמם
  2. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש
  3. נותנים למג'דרה להתבשל 20 דקות לפחות.
  4. בנתיים, מחממים שמן במחבת ומניחים בו את הבצל
  5. נותנים לבצל להטגן עם אש בינונית  – נמוכה, תוך כדי ערבוב מידי פעם עד שהבצל הופך להיות זהוב ומקורמל
  6. בודקים את המג'דרה עם מזלג כדי לראות שאכן כל המים התאדו והאורז מוכן.
  7. כשהמג'דרה מוכנה, מחלקים לצלחות ועל כל צלחת, מוסיפים מעט בצל מטוגן.

המוצרים המרכיבים את המתכון:

כתיבת תגובה

נרשמים לניוזלטר שלנו ומקבלים:

כל מה שאפשר לעשות עם התבלינים, מתכונים מעולים והנחות מיוחדות לחברי מועדון!

(אנחנו לא אוהבים להספים, אפשר לצאת מתי שרוצים)


סגירת תפריט
Wishlist 0
Continue Shopping
×

עגלת קניות