שלום אורח
משלוח לנקודת איסוף חינם מעל 150 ש"ח | דברו איתנו משלוח לנקודת איסוף חינם מעל 150 ש"ח
דברו איתנו

מאפינס ללא גלוטן ובלי ביצה

מה עושים כשאי אפשר להשתמש בביצים? מאלתרים!

בוקר אחד מצאתי את עצמי מארחת בשולחן אחד: טבעונית, אוכלת כל, שני פליאלותים.

מה מכינים? איך להכין ארוחה שתתאים לכולם?

אופציה 1: להכין כמה סוגי מנות ושכל אחד ימצא את מה שנכון ומתאים לו

אופציה 2: ללכת עם המחמירים יותר ולעשות את זה מספיק טעים כדי שכולם יהנו.

הסתכלתי עליי ועל ניסים (הפליאוליתים שבסיפור) והבנתי שכל עוד לא יהיה גלוטן, לא יהיה סוכר מעובד, לא יהיה משהו מתועש, וזה יהיה טעים, אנחנו נסתדר גם בלי ביצים או מוצרים מהחי.

אז חפרתי ברשת כדי למצוא מתכונים מתאימים וככה הגעתי לבלוג של טבעונית

בחרתי במתכון של מאפינס, כי הוא יכול להאכל בפני עצמו, אפשר לחצות אותו ולמרוח ולהפוך אותו למעיין לחמניה

שולחן טבעוני, פליאוליתי, נקי מגלוטן צילום: איילת ונציה מישר

 

התוצאה הסופית הייתה מושלמת באופן שלגמרי הפתיע אותנו.

המאפינס היו רכים, מלאי טעמים והיופי שאפשר לגוון אותם כל פעם עם תערובת אחרת.

אז איך מכינים מאפינס בלי גלוטן ובלי ביצה שמתאימים גם לטבעוניים?

רגע לפני, אני מזמינה אתכם להצטרף אלינו לאינסטגרם כדי שתכירו גם כמה טעים אצלנו וגם את מאחורי הקלעים 

קמחים:

אני השתמשתי בשילוב של שקדים וקצת קוקוס

במתכון המקורי משתמשים בקמח עדשים כתומות, גם קמח חומוס לדעתי יכול להתאים כאן ואת הקוקוס יכול להחליף בקלות קמח תפוחי אדמה, טפיוקה או קמח אורז.

ביצה או לא ושומן

אז המתכון הוא טבעוני ולכן התחליף לביצה כאן או זרעי צ'יה שרויים במים.

גם זרעי פשתן הם תחליף הולם לביצה

וגם טחינה ומים

היתרון בצ'יה / פשתן שהם גם מוסיפים גם טקסטורה וקראנצ'יות למאפינס.

אבל אם יש לכם ביצים ואין לכם בעיה איתם, אפשר בהחלט להשתמש פה בביצה

אני הוספתי גם כמה כפות שמן זית כדי להוסיף עסיסיות לתערובת

צילום: איילת ונציה מישר

תבלינים:

זה החלק הכי יצירתי כאן. כל תערובת תבלינים שתבחרו, תתן כאן צבע וטעם שונה

אפשר בתוך הבלילה אפשר מעל, ואפשר גם וגם.

תערובות מומלצות: טוסקנה, תערובת גניש, חגיגת עגבניות, התערובת של טליה או תערובת טנאסיס

והאמת שגם פשוט מלח ותערובת עשבי תיבול יהיו נפלאים כאן

אפייה

שימו לב שכל תנור מתנהג לחלוטין אחרת. אז לפעמים קשה קצת לדייק ונדרשת תשומת לב שלכם.

בעקרון, כדי לאפות בחום של 180 מעלות בתנור שחומם מראש (!!) בערך 35-40 דקות.

אני תמיד אופה בתוכנית טורבו. אבל יכול להיות שהתנור שלכם יזהיב את המאפינס גם אחרי 30 דקות או שייקח לו 50 דקות.

חפשו צבע זהוב, ואפשר גם לדחוף פנימה קיסם (לאמצע) ולראות שהוא יוצא יבש

צילום: איילת ונציה מישר

 

רוצים לשתף אותנו איך יצא? רוצים להתלבט בקול רם ולקבל עוד רעיונות והשראה? בואו לקהילה שלנו בפייסבוק.

אז מה צריך?

מה עושים עם זה?

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות
  2. מערבבים צ'יה ומים ומניחים בצד עד שהצ'יה תופחת וסופחת את המים
  3. בקערה מערבבים את כל שאר המרכיבים למעט התבלינים
  4. מוסיפים את הצ'יה וטורפים היטב, עד שמתקבלת תערובת אחידה
  5. מוסיפים את התבלינים
  6. מעבירים לתבנית מאפינס משומנת או עם נייר אפייה
  7. מקשטים מעל אם רוצים
  8. מכניסים לתנור ואופים כ 35 דקות או עד שקיסם שננעץ במאפינס יוצא יבש והמאפינס זהובים
  9. מוציאים, מצננים, מחלצים מהתבנית ומגישים

המוצרים המרכיבים את המתכון:

כתיבת תגובה

נרשמים לניוזלטר שלנו ומקבלים:

כל מה שאפשר לעשות עם התבלינים, מתכונים מעולים והנחות מיוחדות לחברי מועדון!

(אנחנו לא אוהבים להספים, אפשר לצאת מתי שרוצים)


סגירת תפריט
Wishlist 0
Continue Shopping
×

עגלת קניות