שלום אורח
משלוחים לנק' איסוף חינם מעל 150 ש"ח | דברו איתנו משלוחים לנק' איסוף חינם מעל 150 ש"ח
דברו איתנו

כרוב ממולא מתובל

איך מכינים ארוחה מלאה וזולה בסיר אחד

המתכון של הכרוב ממולא ומתובל הוא אחד המתכונים הזולים, הפשוטים והטעימים שיצא לי להכין.

כל מה שצריך זה:
כרוב, אורז, בשר טחון, עשבי תיבול, שמן זית וכמובן תבלינים.

הכנה מהירה ופשוטה. אפייה לא ארוכה מידי בתנור ויש ארוחה שלמה.

והיופי במתכון הזה שאפשר לגוןן אותו ובכל פעם עם תערובת תבלינים אחרת.
ההצעות שעלו בקהילת התבלינים שלנו היו: לתבל עם הקציצות של ניסים, בלקן, הברביקיו של נווה, נונה דורה, ציידים, בהרט, לילו ספייס – תראו כמה אפשרויות שונות של טעמים.

המתכון הגיע מהפקת מתכונים ערביים שסופגי הצלם שלנו, צילם בה והביא את ההשראה ממנה אל המטבח שלנו.

למי שנמנע מבשר אפשר להשתמש בעדשים ירוקות, שחורות והמון פטריות קצוצות

למי שנמנע מפחמימות אפשר לוותר על האורז

את האורז אפשר להחליף בקינואה או בפריקי ואפילו בורגול

מה שחשוב זה שתמצאו את הדרך שלכם ליצור את הטעמים שאתם אוהבים.

בגלל שהתערובת מלאה באורז, בשר וירקות – אפשר לשים תיבול בנדיבות וזה ממש לא יהיה מידי.

שימו לב שלא הוספנו נוזלים לסיר, יש נוזלים בכרוב ובתערובת והתבשיל נעשה ונשאר עסיסי.

עוד פרט חשוב הוא לדאוג להשאיר שוליים כאשר מוסיפים את המלית כדי שתוכלו ליצור עיטוף מלא שלה עם הכרוב.

סרטון עם שלבי ההכנה מחכה לכם בערוץ ה IGTV שלנו

ואנחנו ממש נשמח לראות את התמונות שלכם עם המנה שאתם הכנתם והתיבול שבחרתם. 

אל תשכחו כמובן לתייג אותנו כדי שנוכל לראות ולשתף ולהתגאות בכם

מה צריך?

 

מה עושים עם זה?

  1. מבשלים את הכרוב בסיר עם מים עד לרתיחה עדינה במשך 20 דקות. חשוב לא לבשל מידי כדי שהכרוב לא יהיה סמרטוטי, אלא מרקם העלים יהיה רך ועדיין פריך.
  2. מסננים מהמים ושומרים בצד.
  3. את האורז משרים במים ל 30 דקות
  4. מחממים תנור ל 200 מעלות
  5. מכינים את המלית בקערה שמים את עשבי התיבול, הבשר הטחון, האורז לאחר שסיננו מהמים, התבלינים (למעט האלון דגים) ומערבבים היטב
  6. מוסיפים את החמוציות ואם רוצים גם אגוזים או צנוברים ומערבבים שוב.
  7. במחבת (אפשר בסיר שבו נשים את המנה כולה) מוסיפים 1/4 כוס שמן זית ומטגנים את החציל עד להשחמה. אם צריך, מוסיפים עוד שמן.
  8. מוסיפים את החצילים לקערת המלית.
  9. באותה מחבת מוסיפים במידת הצורך 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל והשום עד להשחמה ומוסיפים לקערת המלית ומערבבים הכל יחד
  10. מפרקים בזהירות את עלי הכרוב ומסדרים בתחתית הסיר או התבנית.
  11. מוסיפים מעל את המלית, ומהדקים אותה היטב כשאנחנו משאירים שוליים חופשיים
  12. מסדרים עוד שכבה של עלי כרוב מעל ודוחפים אותם לשוליים כך שיעטפו את המלית כולה
  13. חשוב שגם בתחתית וגם בכיסוי לא יישארו מרווחים ועלי הכרוב יכסו הכל היטב
  14. מזלפים 3 כפות שמן זית מעל ומפזרים את תערובת אלון דגים
  15. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך שעה.
  16. מסירים את המכסה וממשיכים לאפות / לצלות למשך רבע שעה נוספת עד שהחלק העליון משחים.
  17. מוציאים, חותכים למשולשים או ריבועים ומגישים.

המוצרים המרכיבים את המתכון:

כתיבת תגובה

נרשמים לניוזלטר שלנו ומקבלים:

כל מה שאפשר לעשות עם התבלינים, מתכונים מעולים והנחות מיוחדות לחברי מועדון!

(אנחנו לא אוהבים להספים, אפשר לצאת מתי שרוצים)


סגירת תפריט
Wishlist 0
Continue Shopping
×

עגלת קניות