מתכונים של איילת

קטגוריות:

לבחירת קטגוריות מתכונים
Site Logo

המתכונים של איילת

נקה קטגוריות

כתיבת תגובה

ירקות צלויים ברוטב יוגורט ואגוזים מתובל

ירקות צלויים ברוטב יוגורט ואגוזים מתובל

לפעמים צריך שזה יהיה ממש פשוט.

לחתוך ירקות, לזלף שמן זית, לפזר תערובת ולהכניס לתנור

לקחת את כל המרכיבים לרוטב להכניס לבלנדר

וזהו.

ככה קל. ככה פשוט. בלי להכביר מילים ותיאורים.

ובכל זאת כמה נקודות חשובות:

איזה ירקות תבחרו?

באמת – כל מה שיש במקרר.

אני אוהבת לשלב בין ירקות קשים לכאלה שהם רכים כדי לייצר שילוב של פריכות ורכות

אז כל סוגי הגזרים, סלק, דלעות, שומר, קולורבי, לצד בטטות, פטריות, בצלים – רק תבחרו.

איך מתבלים?

כאן, זה לגמרי מגרש המשחקים שלכם. המון תערובות תבלינים יתאימו:

אפשר לנסות טעמים קלילים כמו תערובת ונציה, לילו ספייס או קייג’ון
להעיז עם טעמים מורכבים יותר כמו המפולפלת, נונה דורה, הברביקיו של נווה או ציידים

להסתפק רק במלח אבל אם כבר שיהיה מתובל, או גריל, שום לימוני, של סופגי או צ’ילי

לבחור ירוק עם ספייסי עדנה או בלקן, לבחור צהוב עם קארי או שווארמה

לבחור מפתיע עם התערובת של ניר, אלון דגים או תערובת אליקו.

תראו כמה אפשרויות וזה רק ירקות. צלויים בתנור.

והרוטב?

גם כאן יש אינספור אפשרויות.

אפשר להחליט איזה יוגורט אתם מעדיפים: בקר, כבשים, עיזים או על בסיס סויה

תעדיפו פטרוזיליה או כוסברה?

קשיו? שקדים? אגוזי מלך? אתם מחליטים איזה אגוזים ייצרו את המרקם הקרמי קרנאצ’י של הרוטב

וגם התערובת שתתן את הטאצ’ הסופי היא לגמרי עניין של טעם והעדפה.

אני בחרתי פה בתערובת ונציה עם זילוף של שמן זית ועוד קצת מלח מתובל.

אז מה צריך?

לירקות

  • 2 גזרים (אפשר צבעוניים)
  • 1-2 ראשי שומר
  • 1 קולורבי
  • 1-2 בצל סגול
  • 1 בטטה בינונית / דלורית
  • 1 זוקיני
  • חופן פטריות
  • 2 כפיות מלח מתובל
  • 2 כפיות תערובת ונציה
  • 3-4 כפות שמן זית

לרוטב יוגורט אגוזים מתובל

 

מה עושים עם זה?

ירקות צלויים

  1. מחממים את התנור ל 220 מעלות
  2. מקלפים את הירקות וחותכים לפלחים או קוביות גדולות
  3. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
  4. מפזרים את התבלינים ומזלפים את שמן הזית
  5. מכניסים לתנור לכ- 40 דקות או עד שמזלג שננעץ בירקות יוצא בקלות

רוטב יוגורט אגוזים מתובל

  1. מכניסים לבלנדר את היוגורט, שום, האגוזים, והעלים וטוחנים לתערובת אחידה (לא חייבים שהאגוזים יטחנו דק מידי)
  2. מעבירים לקערה, מוסיפים את התבלינים ושמן הזית ומערבבים
  3. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לצורך.
  4. מגישים את הירקות לצד הרוטב.

המוצרים המרכיבים את המתכון:

+ -

המלח של סופגי

מלח עשיר בטעמים עם חמצמצות רעננה וטוויסט

הוספה לסל
+ -

מלח מתובל של איילת

הרבה יותר מפשוט מלח. דרך נהדרת להוסיף טאצ' של תיבול בעזרת מלח

הוספה לסל
+ -

תערובת ונציה

תערובת ארומטית שמתאימה לכל תבשיל ומאפה, בשרי וצמחוני ומוסיפה טעמי כמון ופפריקה

הוספה לסל
+ -

אגוזי מלך

אגוזי מלך גדולים, עשירים בטעם. נשנוש ותוספת מושלמת לחטיפי אנרגיה, מאפים וסלטים

(מחיר ל100 גרם : ₪8.9)
הוספה לסל
+ -

קשיו טבעי

קשיו טבעי, לא קלוי

(מחיר ל100 גרם : ₪13.2)
הוספה לסל
+ -

שקד טבעי

שקד טבעי, נהדר כתוספת קראנצ'ית למאפים, לנשנוש או לחטיפי אנרגיה

(מחיר ל100 גרם : ₪10.4)
הוספה לסל