לפעמים צריך שזה יהיה ממש פשוט.
לחתוך ירקות, לזלף שמן זית, לפזר תערובת ולהכניס לתנור
לקחת את כל המרכיבים לרוטב להכניס לבלנדר
וזהו.
ככה קל. ככה פשוט. בלי להכביר מילים ותיאורים.
ובכל זאת כמה נקודות חשובות:
איזה ירקות תבחרו?
באמת – כל מה שיש במקרר.
אני אוהבת לשלב בין ירקות קשים לכאלה שהם רכים כדי לייצר שילוב של פריכות ורכות
אז כל סוגי הגזרים, סלק, דלעות, שומר, קולורבי, לצד בטטות, פטריות, בצלים – רק תבחרו.
איך מתבלים?
כאן, זה לגמרי מגרש המשחקים שלכם. המון תערובות תבלינים יתאימו:
אפשר לנסות טעמים קלילים כמו תערובת ונציה, לילו ספייס או קייג’ון
להעיז עם טעמים מורכבים יותר כמו המפולפלת, נונה דורה, הברביקיו של נווה או ציידים
להסתפק רק במלח אבל אם כבר שיהיה מתובל, או גריל, שום לימוני, של סופגי או צ’ילי
לבחור ירוק עם ספייסי עדנה או בלקן, לבחור צהוב עם קארי או שווארמה
לבחור מפתיע עם התערובת של ניר, אלון דגים או תערובת אליקו.
תראו כמה אפשרויות וזה רק ירקות. צלויים בתנור.
והרוטב?
גם כאן יש אינספור אפשרויות.
אפשר להחליט איזה יוגורט אתם מעדיפים: בקר, כבשים, עיזים או על בסיס סויה
תעדיפו פטרוזיליה או כוסברה?
קשיו? שקדים? אגוזי מלך? אתם מחליטים איזה אגוזים ייצרו את המרקם הקרמי קרנאצ’י של הרוטב
וגם התערובת שתתן את הטאצ’ הסופי היא לגמרי עניין של טעם והעדפה.
אני בחרתי פה בתערובת ונציה עם זילוף של שמן זית ועוד קצת מלח מתובל.