מתכונים של איילת

קטגוריות:

לבחירת קטגוריות מתכונים
Site Logo

המתכונים של איילת

נקה קטגוריות

כתיבת תגובה

טחינה ואיולי מתובלים

טחינה ואיולי מתובלים

עוד לא סיימנו להתרגש מפסח וכבר אנחנו מתכוננים במרץ לחגוג את יום העצמאות.

המנגלים נשלפים

הבשרים והירקות נאספים מהקצב והירקן ( או הסופר)

והמתכונים ממלאים את הרשת ונשלפים מהספרים והחוברות.

אם בשנה שעברה סיפרתי לכם שהקסם הגדול של תערובות התבלינים הוא, שהן מאפשרות בקלות להכין ארוחה שלמה שיש בה לפחות 4 סוגים שונים של מנות שחלקן מתאימות לילדים וחלקן למבוגרים וכל זה בקלילות רבה! פוסט קסם ליום העצמאות 

אז השנה אני רוצה להקדיש דווקא לכל מה שליד ומסביב

לסלטים ולמטבלים.

היופי בתערובות ובתבלינים, זה שהם יודעים לתבל לא רק מנות מבושלות, אלא גם סלטים וגם מטבלים כמו טחינה ואיולי.

מה שתפגשו כאן זה 6 רעיונות שונים למטבלים שהתפקיד שלהם הוא לשדרג את שולחן החג לצד הירקות והבשרים שתכינו.

הם יהיו הפתעת השולחן. אני מבטיחה לכם!!

כל מה שצריך זה

טחינה. איזו שאתם אוהבים. בתור הבסיס.

אני תמיד אעדיף את טחינה אל עיאש או את הטחינה האתיופית המלאה של צוף.

אני נותנת לכם כאן מתכון בסיסי מאד וממש לא מחייב.

למה?

כי אתם תצטרכו לגלות ולמצוא את המינון והטעם שמתאים לכם.

מתחילים מכפית של תערובת

מערבבים היטב היטב

טועמים ומחליטים מה תרצו להוסיף. עוד מליחות, עוד טעמי וצבעי התערובת או עוד חמיצות או עוקצנות של שום.

ועוד טחינה אחת מיוחדת במינה. היא הטחינה שום שחור.

תיכף תמצאו אותה כבר באתר, אבל בנתיים אפשר פשוט לטחון את כל מרכיבי הטחינה. רגילה יחד עם 3 שיני שום או כפית מחית או כפית שטוחה של אבקת שום שחור. בטחינה הזו, הייתי מפחיתה עד לא משתמשת בלימון כדי לתת מקום לטעמי האוממי של השום השחור.

ואני אזכיר שהפוסט הזה הוא רק קמצוץ ממה שאפשר להכין עם טחינה:

ערבבו אותה עם ממרח עגבניות מיובשות

או עם ממרח לימונים כבושים (במקום לימון)

תוסיפו לה ספייסי עדנה או אלון דגים או התערובת של ניר

או פשוט שום ירוק!

בקיצור. תרשו לעצמכם להעיז ולנסות

ואיולי..

כל רוטב שבסיסו מיונז ייקרא איולי

ומיונז, כמו טחינה הוא מגרש משחקים לטעמים וצבעים.

אנחנו בחרנו איולי לימוני ואיולי מעושן חריף

גם כאן. יש לכם מרחב תמרון להחליט כמה חריף או עוקצני או מעושן או חמצמץ אתם מעדיפים אותו.

וכשאתם מכינים תהיו חמודים, שתפו אותנו ביצירות שלכם באינסטגרם ובקהילה כדי שנחגוג יחד איתכם.

אז מה צריך?

  • 50 גר’ חמאה ללא מלח
  • 2 כפות שמן זית (אופציונלי)
  • 1-2 כף תערובת תבלינים לבחירה
  • מלח לפי הצורך

מה עושים עם זה?

  1. מרככים את החמאה ומערבבים פנימה את שמן הזית והתבלינים עד לתערובת אחידה
  2. אפשר גם להקציף את החמאה עם שמן הזית במטרפה חשמלית, ידנית או במיקסר לתערובת תפוחה ואז לערבב פנימה בעדינות את תערובת התבלינים
  3. מעבירים לכלי יפה ומעבירים לקירור עד להתגבשות.

המוצרים המרכיבים את המתכון:

+ -

מלח שום לימוני

מלח שמקפיץ כל מנה עם חמיצות רעננה וטעמי שום עוקצני, מוצר אהוב ויש שיאמרו שגם ממכר :)

הוספה לסל
+ -

מלח מתובל של איילת

הרבה יותר מפשוט מלח. דרך נהדרת להוסיף טאצ' של תיבול בעזרת מלח

הוספה לסל
+ -

תערובת ונציה

תערובת ארומטית שמתאימה לכל תבשיל ומאפה, בשרי וצמחוני ומוסיפה טעמי כמון ופפריקה

הוספה לסל
+ -

תערובת לשווארמה

מתאים לנתחי בשר בבישול קצר, לירקות שורש בתנור, למעורב חלקי פנים

הוספה לסל
+ -

תערובת על האש

כשמה כן היא, טעימה לבשרים ועופות על הגריל אבל גם למנות עוף בתנור, ואפילו מוקפצים למינהם וירקות בתנור

הוספה לסל
+ -

פפריקה מעושנת

התחליף המעושן לפפריקה מתוקה, בכל תבשיל, רוטב או צלי  

(מחיר ל100 גרם : ₪11.0)
הוספה לסל
+ -

אבקת שום שחור

מוסיפה טעם ייחודי וצבע מרתק לעופות, רטבים, תבשילי קדירה, דגים ונתחי בשר

הוספה לסל
+ -

מחית שום שחור

מחית ייחודית, מוסיפה טעם, צבע וענין כממרח, כתוספת לגבינות, חומוס או טחינה ועוד

הוספה לסל
+ -

טחינה אתיופית מלאה

טחינה אתיופית מהמשובחות שאפשר למצוא, עם סיפור ייצור מרתק:

(מחיר ל100 גרם : ₪7.9)
הוספה לסל
+ -

ממרח לימונים כבושים ופלפלים

טעמי לימון כבוש המעודנים עם הפלפלים הקלויים. מושלם לתיבול סלטים, דגים ותבשילים

(מחיר ל100 גרם : ₪18.7)
הוספה לסל
+ -

שיני שום שחור

מוסיפה טעם ייחודי לסלטים, תבשילי ירקות, קטניות, דגים ובשר או גבינות

הוספה לסל
+ -

ממרח פלפל חריף אש

חריף אש שעושה "שורף" טעים ממש!

(מחיר ל100 גרם : ₪18.7)
הוספה לסל