שלום אורח
משלוחים לנק' איסוף חינם מעל 150 ש"ח | דברו איתנו משלוחים לנק' איסוף חינם מעל 150 ש"ח
דברו איתנו

טחינה ואיולי מתובלים

עוד לא סיימנו להתרגש מפסח וכבר אנחנו מתכוננים במרץ לחגוג את יום העצמאות.

המנגלים נשלפים

הבשרים והירקות נאספים מהקצב והירקן ( או הסופר)

והמתכונים ממלאים את הרשת ונשלפים מהספרים והחוברות.

אם בשנה שעברה סיפרתי לכם שהקסם הגדול של תערובות התבלינים הוא, שהן מאפשרות בקלות להכין ארוחה שלמה שיש בה לפחות 4 סוגים שונים של מנות שחלקן מתאימות לילדים וחלקן למבוגרים וכל זה בקלילות רבה! פוסט קסם ליום העצמאות 

אז השנה אני רוצה להקדיש דווקא לכל מה שליד ומסביב

לסלטים ולמטבלים.

היופי בתערובות ובתבלינים, זה שהם יודעים לתבל לא רק מנות מבושלות, אלא גם סלטים וגם מטבלים כמו טחינה ואיולי.

מה שתפגשו כאן זה 6 רעיונות שונים למטבלים שהתפקיד שלהם הוא לשדרג את שולחן החג לצד הירקות והבשרים שתכינו.

הם יהיו הפתעת השולחן. אני מבטיחה לכם!!

כל מה שצריך זה

טחינה. איזו שאתם אוהבים. בתור הבסיס.

אני תמיד אעדיף את טחינה אל עיאש או את הטחינה האתיופית המלאה של צוף.

אני נותנת לכם כאן מתכון בסיסי מאד וממש לא מחייב.

למה?

כי אתם תצטרכו לגלות ולמצוא את המינון והטעם שמתאים לכם.

מתחילים מכפית של תערובת

מערבבים היטב היטב

טועמים ומחליטים מה תרצו להוסיף. עוד מליחות, עוד טעמי וצבעי התערובת או עוד חמיצות או עוקצנות של שום.

ועוד טחינה אחת מיוחדת במינה. היא הטחינה שום שחור.

תיכף תמצאו אותה כבר באתר, אבל בנתיים אפשר פשוט לטחון את כל מרכיבי הטחינה. רגילה יחד עם 3 שיני שום או כפית מחית או כפית שטוחה של אבקת שום שחור. בטחינה הזו, הייתי מפחיתה עד לא משתמשת בלימון כדי לתת מקום לטעמי האוממי של השום השחור.

ואני אזכיר שהפוסט הזה הוא רק קמצוץ ממה שאפשר להכין עם טחינה:

ערבבו אותה עם ממרח עגבניות מיובשות

או עם ממרח לימונים כבושים (במקום לימון)

תוסיפו לה ספייסי עדנה או אלון דגים או התערובת של ניר

או פשוט שום ירוק!

בקיצור. תרשו לעצמכם להעיז ולנסות

ואיולי..

כל רוטב שבסיסו מיונז ייקרא איולי

ומיונז, כמו טחינה הוא מגרש משחקים לטעמים וצבעים.

אנחנו בחרנו איולי לימוני ואיולי מעושן חריף

גם כאן. יש לכם מרחב תמרון להחליט כמה חריף או עוקצני או מעושן או חמצמץ אתם מעדיפים אותו.

וכשאתם מכינים תהיו חמודים, שתפו אותנו ביצירות שלכם באינסטגרם ובקהילה כדי שנחגוג יחד איתכם.

טחינות מתובלות

מה צריך?

מה עושים עם זה?

  1. את כל המרכיבים יחד עם התיבול שבחרתם, מכניסים למעבד מזון או כלי שמתאים לבלנדר מוט וטוחנים עד למרקם חלק.
  2. אפשר גם בקערה עם מטרפה או אפילו עם מיקסר יד וזרועות המטריפה
  3. טועמים ומתקנים תיבול
  4. אפשר גם להכין את הטחינה ללא התיבול ואז, לחלק אותה לקעריות וכל קערית לתבל עם כפית תערובת אחרת. כמו שאנחנו עשינו.
  5. וכמובן לא לשכוח לטעום ולתקן תיבול.

טחינה שום שחור

מה צריך?

מה עושים עם זה?

  1. טוחנים הכל יחד. במעבד מזון או מוט בלנדר עד מרקם חלק.
  2. טועמים ומתקנים תיבול וצבע.
  3. בערבוב ידני אפשר יהיה להשתמש רק באבקה, לא בשיניים או המחית

איולי לימון כבוש

מה צריך?

מה עושים עם זה?

  1. מערבבים את המיונז וממרח הלימונים הכבושים ופלפלים
  2. מתקנים טיפול עם מלח מתובל ולימון
  3. מוכן כשטעים לכם מאוד !

איולי מעושן חריף

מה צריך?

מה עושים עם זה?

  1. מערבבים את המיונז וממרח חריף אש
  2. מתקנים תיבול עם מלח שום לימוני
  3. מוכן כשטעים ופיקנטי 🙂

המוצרים המרכיבים את המתכון:

  • אבקת שום שחור צפייה מהירה
    הוספה לרשימת המשאלות
  • טחינה אל עייש צפייה מהירה
    הוספה לרשימת המשאלות
  • טחינה אתיופית מלאה צפייה מהירה
    הוספה לרשימת המשאלות
  • מחית שום שחור צפייה מהירה
    הוספה לרשימת המשאלות
  • מלח מתובל של איילת צפייה מהירה
    הוספה לרשימת המשאלות
  • מלח שום לימוני צפייה מהירה
    הוספה לרשימת המשאלות
  • ממרח לימונים כבושים ופלפלים צפייה מהירה
    הוספה לרשימת המשאלות
  • ממרח פלפל חריף אש צפייה מהירה
    הוספה לרשימת המשאלות
  • פפריקה מעושנת צפייה מהירה
    הוספה לרשימת המשאלות
  • שיני שום שחור צפייה מהירה
    הוספה לרשימת המשאלות
  • תערובת ונציה צפייה מהירה
    הוספה לרשימת המשאלות
  • תערובת לשווארמה צפייה מהירה
    הוספה לרשימת המשאלות
  • תערובת על האש צפייה מהירה
    הוספה לרשימת המשאלות

כתיבת תגובה

נרשמים לניוזלטר שלנו ומקבלים:

כל מה שאפשר לעשות עם התבלינים, מתכונים מעולים והנחות מיוחדות לחברי מועדון!

(אנחנו לא אוהבים להספים, אפשר לצאת מתי שרוצים)


סגירת תפריט
Wishlist 0
Continue Shopping
×

עגלת קניות