אחת השאלות שחוזרות על עצמן שוב ושוב זה אם יש לי מתכון מנצח לקציצות
כאלה שיוצאות רכות, אווריריות, לא דחוסות וסופר טעימות ובעיקר כאלה שילדים אוכלים.
אז כן. יש לי.
אבל רגע לפני הקציצות, יש לי שני טיפים מנצחים שיבטיחו שהקציצות יהיו באמת ממש רכות:
1. הדרך לקציצות אווריריות עוברת דרך: שומן. לפחות 15% שומן בבשר. כלומר על 1 קילו בשר – תוספת של 150 גר’ שומן. בטטה/תפוח אדמה מגורדים דק. ו שלוק של מי סודה קרים מאד. גם ביצה יכולה להוסיף אווריריות.
2. בקציצות לא חייבים ביצים ובטח שלא חייבים קמחים מדביקים /פירורי לחם. לישה טובה של בשר שומני וקירור של המסה במקרר למשך שעה לפחות, יגרמו לקציצות מחוברות שלא מתפרקות
עוד רגע לפני המתכון…. אני תמיד מכינה כמות גדולה יותר של בשר לקציצות כדי שיישאר במקפיא לשעת צורך. אפשר כבר להכין את הקציצות (לא מבושלות) לשים בקופסא או שקית ולמקפיא וכשצריך פשוט להוציא ישר לרוטב חמים שיתבשלו.
ואחרון חביב… קציצות זה מסוג התבשילים שאפשר בקלות להכין עם ילדים. לתת להם ללוש ולהרגיש את הבשר, לשים את התבלינים, לגרד את הבטטה ואח”כ כמובן ליצור את הקציצות. גם אם הן יוצאות קצת פחוסות. אז מה? ילדים הכי אוהבים לאכול אוכל שהם הכינו בעצמם והם הכי אוהבים להתגאות במנות שהם הצליחו להכין לבד.
עכשיו גם תראו כמה זה פשוט. לא צריך צרורות של עשבי תיבול קצוצים ובצל ופפריקה וכמון ועוד תבלינים…שתי תערובות וקצת מלח עושים את הכל העניין הזה סופר פשוט!
את כל התבלינים כמובן שאפשר לקנות בקלות בחנות האינטרנטית שלנו
ואם אתם מחפשים מתכונים נוספים קלים ופשוטים להשלים ליד או עם הקציצות, תוכלו למצוא אותם במחברת המתכונים שלי
2 מחשבות על "הקציצות הכי קלות וטעימות בעולם"
היי, האם אפשר להשמיט את הבטטה או לשים משהו במקום?
אפשר בהחלט או להחליף בתפוח אדמה