משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

הלחם החדש – לאפה מחביתה

שיתוף

הלחם החדש – לאפה מחביתה

אז מה עושים כשלא אוכלים לחם?
על מה מורחים?
לחם ללא גלוטן זה לא אופציה?

לחם ללא גלוטן זו לא אופציה בדרך כלל פשוט כי הוא עמוס בעמילנים, סוכרים ומשמרים שמבחינתי הופכים אותו למשהו שהוא לא נכלל בקטגורית “אוכל” שלא לדבר על “בריא”.

אופציה אחת ללחם היא לחמניות חמאת שקדים המדהימות, שאפשר לעשות אותן גם בתבנית אינגליש ולקבל לחם.

שבשביל להכין אותו אני משתמשת בחמאת שקדים או חמאת שלושת האגוזים האלה.
אפשר להכין את המתכון הזה גם עם טחינה.
ובכל מקרה כדאי להחזיק בבית גם חומץ תפוחים אורגני.

אבל נניח שאין חמאות אגוזים או טחינה. ועדיין אתם צריכים לצאת לטיול, או ליום לימודים ארוך ואתם רוצים לקחת איתכם משהו שלא צריך לחמם או לבשל. מה עושים?

בשביל זה הומצאה לאפת החביתה!!

זו חביתה שממלאים אותה בדברים טובים, מגלגלים ו…הופה! לאפה. מלאת טעמים. כזו שנוח לאכול גם בדרכים.

ואם כבר לאפה מחביתה אז קבלו את הגרסה המשודרגת שיש אותה גם במלוח וגם במתוק

אז מה צריך?

ומה עושים עם זה?

  1. טורפים הכל היטב, ממיסים שומן במחבת (חמאה, גהי או שמן זית) ומעבירים את הבלילה למחבת, פורסים אותה בזהירות עם כף ונותנים לה להטגן על אש בינונית (לא גבוהה!!) עד שמשחים ואז הופכים בזהירות (שלא ייקרע) לצד השני ונותנים גם לו להטגן למשך כמה דקות.
  2. מעבירים לצלחת וממלאים בכל מה שיש בבית: אבוקדו, מלפפון ועוף מוקפץ שנשאר מיום קודם, גבינות קשות, טונה, גבינות רכות (למי שלא רגיש ולוקח בחשבון שלא מדובר בחלבון אלא בעיקר בשומן), סביח של ביצה קשה חציל מטוגן וטחינה.
    בקיצור….כיד הדימיון.
    מניסיונות העבר: אל תתפתו למלא מידי כי זה ייקרע.
  3. מניחים על נייר אפייה או נייר סנדוויץ, ממלאים ובעזרת הנייר מגלגלים בזהירות.
    צד אחד (שיהיה החלק התחתון) מגלגלים את שארית הנייר כמו סוכרייה.
    ואם רוצים אז מגלגלים את שני הצדדים ואז אפשר לחתוך באמצע ולקבל בעצם שני כריכים.

בגלל השילוב של ציפוי השקדים בבלילה, יוצאת חביתה יציבה שמזכירה מעט מרקם של לאפה רכה.
אפשר לשלב בבלילה גם כף גדושה של גבינת שמנת 30% עם או בלי עשבי תיבול שנותנת גם היא רכות, יציבות וטעם נהדר.

תכינו. ספרו איך יצא והכי כיף יהיה לקבל עוד רעיונות מעניינים למילוי.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כדאי לדעת על התערובות שלנו

הכי טרי שיש

התערובות נטחנות ונארזות בסמוך למשלוח -
אין אצלנו תבלינים שעומדים על המדף

התערובות שלנו כשרות

כשרות בד"צ בית יוסף ורבנות צפון השומרון.
חלק מהמוצרים עם כשרויות מקומיות

מומלץ לאחסן במקום נגיש

כדאי לשמור את התערובות במקום שבו הן יהיו זמינות
לשימוש יומיומי

גם הקופסאות מועילות

הקופסאות אטומות לשמירה על הטריות ומתאימות
למגוון שימושים בבית

אולי תאהבו גם:

סל קניות
0
    0
    הסל שלך

    הסל שלך ריק כרגע

    הגיע הזמן למלא אותו (ואת הבית!) בטעמים ובריחות נפלאים
      אופן המשלוח
      מה הקופון שלך?
      חנות
      0 הטעמים המועדפים שלי
      0 פריטים עגלה
      החשבון שלי
      שימו❤️

      הזמנות שנכנסות מהתאריך 14.4 לא נוכל להתחייב שיגיעו לערב החג.
      במהלך חול המועד נצא לחופשת החג ונחזור לשרת אתכם ב 30.4

      • הרשמה
      שכחת סיסמה? אין בעיה. מייד נשלח לך מייל שיסדר את זה
      דילוג לתוכן