שלום אורח
משלוח לנקודת איסוף חינם מעל 150 ש"ח | דברו איתנו משלוח לנקודת איסוף חינם מעל 150 ש"ח
דברו איתנו

דג צלוי בתנור עם תבלינים

המנה שתגרום לכם להתאהב בדגים

בתור ילדה ממש לא אהבתי דגים.

אני חושבת שזה היה בגלל המרקם או הריח.

גדלתי בבית של הורים שהפינוק שלהם היה לצאת לאכול במסעדת דגים בעוד אני סובלת שם ואוכלת את המנה היחידה בתפריט שהיא לא דג.

הסלידה הזו החזיקה מעמד עד תחילת שנות ה 20 שלי.

אז, עבדתי כמלצרית במסעדה. וכולם ידעו ש "איילת לא נוגעת בדגים". ושפים, הם עם כזה שלא אוהב שלא אוהבים את האוכל שלו. אז השף של המסעדה לקח על עצמו אתגר: לגרום לאיילת להתאהב בדגים.

כל מה שהוא ניסה לא הצליח, עד שיום אחד, כנראה הסתדרו לו טוב הכוכבים והירח, יצאה מנה של דג צלוי בתנור והסתבר שהיא הוכנה בטעות ואין לה ביקוש.

אני אפילו לא זוכרת איך זה הצליח לו אבל הסכמתי לטעום. רק לטעום. לא ממש לאכול.

ו…הופה! התאהבתי. הדג היה בשרני ועסיסי ומלא בטעמים ולא היה ריח של דג והמרקם היה מדוייק.

וזהו. אני פשוט אוהבת דגים.

 

צילום: שניר (סופגי) גואטה

 

ובגלל שדגים לא צריכים הרבה כדי להכין אותם טעימים, הם גם מסוג המנות שמתאימות בדיוק למטבח בבית שהחיים בו אינטנסיביים ואין זמן לבישולים ארוכים ומסובכים.

כי כל מה שצריך עם דג זה תערובת תבלינים אחת, שומן חום גבוה וזמן מדוייק. וזהו.

את המנה הזו של דג צלוי עם תבלינים הכנתי בביתה של לקוחה שביקשה ללמוד איך אפשר לבשל אוכל בריא וטעים בקלות ובמינימום מאמץ.

הגעתי אליה הביתה, והיא הסבירה לי שהיא לא ממש אוהבת דגים, אבל הסבירו לה שדג זה בריא וחשוב שיהיה חלק מהתפריט השבועי אז היא מוכנה לנסות.

אתם יודעים מה קרה? היא גם התאהבה!

והנה כל הסיפור: קחו דג. הכי פשוט זה פילה. יש כאלה למכביר בכל מקפיא של סופר. אמנון, או סלמון.

השרו אותו קצת במיץ לימון.

תוציאו ותספגו ממנו את הנוזלים.

פזרו עליו איזו תערובת תבלינים שאתם מעדיפים.

זלפו שמן זית או תניחו פרוסות דקות של חמאה

חום גבוה בתנור.

12-18 דקות בדיוק על השעון, בלי להחמיץ דקה

והנה לכם אחלה ארוחה. טעימה. מזינה. בקלות ובמינימום מאמץ.

במתכון, בחרתי תערובת בלקן פשוט כי יש בה שילוב של ארומת עשבים עם חמיצות עדינה של לימון פרסי, שום וזרעי כוסברה.

אם אין לכם אותה עדיין, אתם יכולים לבחור כל תערובת תבלינים שיש בה טעמים שמתחברים לדג כמו שום, עשבים, לימון פרסי, סומאק.

 

צילום: שניר (סופגי) גואטה

אז מה צריך:

  • 2-3 פילטים של אמנון
  • מיץ מ 1 לימון
  • 2 כפיות גדושות תערובת בלקן (שמכילה המון עשבי תיבול, פלפל שחור, לימון פרסי גרוס)
  • מלח
  • שמן זית לזילוף או כמה פרוסות דקות של חמאה

מה עושים עם זה?

  1. משרים את פילה הדג בקערה עם מיץ לימון ל 10 עד 30 דקות
  2. מוציאים וסופגים את הנוזלים עם נייר
  3. מחממים תנור ל 200 מעלות
  4. מסדרים את הפילטים על נייר אפייה בתבנית
  5. מפזרים מעל את התיבול כך שיהיה אחיד על כל הדג ומזלפים שמן או מסדרים פרוסות של חמאה
  6. מכניסים לתנור כשהוא חם, ל 12-15 דקות בדיוק. אחרי 12 דקות אפשר לגעת בדג עם סכין, אם הדג בצבע לבן אטום והבשר נפרד בקלות, אז הוא מוכן. אם לא, תנו לו עוד 3 דקות. על השעון. אל תתפתו ליותר מזה כדי שלא יתייבש.

 

המוצרים המרכיבים את המתכון:

כתיבת תגובה

נרשמים לניוזלטר שלנו ומקבלים:

כל מה שאפשר לעשות עם התבלינים, מתכונים מעולים והנחות מיוחדות לחברי מועדון!

(אנחנו לא אוהבים להספים, אפשר לצאת מתי שרוצים)


סגירת תפריט
Wishlist 0
Continue Shopping
×

עגלת קניות