מאפה גבינות ופירות ללא גלוטן שהולך להפתיע אתכם!
יום אחד הפיד שלי באינסטגרם התמלא בתמונות של מאפים שנראים כאילו מישהו הפסיק אותם באמצע.
רגע אני אסביר.
תארו לעצמכם מאפה בצק, ממולא בפירות או ירקות, אבל זה לא שיש בצק מרודד ועליו יש שכבה של פרי או ירק עם איזה קרם
או לחילופין
בצק ממולא באיזה מילוי שאפשר לגלות רק כשבוצעים אותו אחרי האפייה.
אלא משהו באמצע
תחתית שהתחילו לקפל אותה מעל המילוי ועצרו באמצע.
ככה זה נראה. לפחות בהתחלה.
אז התחלתי להתעניין ולקרוא ולחפש מתכונים
וככה גיליתי שיש מאפה כזה שנקרא גאלט שמבוסס על בצק פריך עם מילוי מתוק או מלוח וזה בכלל מונח שמתאר בצרפתית עוגות עגולות ופריכות
גם לביבת תפוחי אדמה מסתבר נקראת גאלט.
איך הגעתי לשילוב של גאלט ונקטרינות?
אני אפתח כאן סוגריים קטנים ואכתוב שלא פעם שואלים אותי איך אני מגיעה לשילובים ולחיבורים במתכונים שלי.
ואני לא באמת יודעת להסביר את זה חוצמזה שאני רואה תמונות, מתכונים, באינסטגרם או בפינטרסט, וכסקרנית מטבעי אני מתחילה לחשוב ולדמיין ולראות מה יתחבר למה ומה יקרה אם אני אקח משהו מהמתכון האחד ואוסיף אותו למשהו שראיתי במתכון אחר וככה ביחד בסוף הכל מתחבר לי לכדי מנה.
אני מניחה שזה כמו שמעצבת מדמיינת בראש שלה את העיצוב העתידי של בית שהיא עובדת עליו או מעצב תכשיטים aיוצר תכשיט חדש, זה לקחת אינספור השראות ורעיונות ולחבר אותם יחד בניסוי ותהייה.
או טעייה. כי לא תמיד הכל מצליח לי….
למשל, בגאלט הזה שהכנתי, הוספתי לו גבינה שפחות התאימה לו, אז היה צריך להכין אחר כדי שזה יהיה מוצלח יותר.
זהו. שכחתי לסגור סוגריים ממקודם אז אני סוגרת כאן.
מה יש לנו כאן:
בצק פריך, שבעצם מבוסס על אותו הבצק של מקלות הגבינה הנפלאים
רק שהפעם המתקתי אותו והוספתי לו גם את התערובת המתוקה של איילת כדי להוסיף לו עוד עומק של טעמים.
לא היה לי מושג איך זה יעבוד כי לרגע חששתי שהשילוב של מוצרלה ומתיקות לא יעבוד בתוצאה הסופית אבל הבצק יצא פשוט מושלם בטעמים!
עכשיו המילוי:
הנקטרינות אצל הירקן קרצו לי. הן זכרו כמה אהבתי אותן בתור ילדה ובגלל זה הייתי תמיד הראשונה להתנדב לצאת לקטיף נקטרינות בימים שאבא שלי גידל מטע שלהם.
אז לקחתי.
התייעצתי עם דפי ממשק יעקבס מה יתאים לפירות והתלבטתי בין רוקפור לגורגונזולה.
שתיהן נפלאות. הרוקפור עדינה יותר ולטעמי מתאימה יותר
הגורגונזולה נועזת יותר עם טעם יותר מובחן ומשמעותי. לכו עליה אם בא לכם להעיז.
גם תפוחים יתאימו כאן
ומשמשים אם הם מתוקים מספיק
ותותים, ואגסים, בקיצור. הבנתם. כל פרי קיץ או חורף שתבחרו יתאים.
למרבית הפירות יש מידת חמיצות שהחלטתי לאזן עם מעט דבש (אפשר גם מייפל) ותערובת המתוקה שלי. גם רק קינמון יספיק פה.
הסידור:
זה יכול להיות מסודר בקלפים או ושכבות שיוצרות יופי בלתי נגמר או פשוט לפזר באופן חופשי מה שייתן מראה של מאפה כפרי מרושל ומלא יופי מיוחד
האפייה:
תהיו עירניים. כדי שלא יישרף לכם. הבצק הזה קצת מתעתע.
גם אחרי 30 דקות אפייה כשהוא מתחיל להזהיב הוא עדיין רך בגלל המוצרלה.
אבל כשתסתיים האפייה, ותתנו למאפה קצת להצטנן, הבצק יתייצב, ויהפוך להיות פריך ואפילו קצת קריספי
והטאצ’ הסופי:
באופן ספונטני לחלוטין, החלטתי לשלב במאפה שמן זית עדין מבית היוצר של מסיק מגל.
ערבבתי את הנוזלים שניגרו מהפירות בשילוב הדבש והתיבול, עם קצת שמן זית ואיך שהמאפה יצא מהתנור – הברשתי את המאפה.
נוצר ברק והתגלתה עוד שכבה של טעם. ממש לא חייבים. אפשר לוותר. (אבל אז לא תדעו מה אתם מפסידים)
המתכון הזה מצטרף לעוד מגוון מתכונים שאפשר להכין לחג השבועות כמו עוגת גבינה פירורים, עוגת גבינה אוכמניות, פשטידת פרחים