מתכונים של איילת

קטגוריות:

לבחירת קטגוריות מתכונים
Site Logo

המתכונים של איילת

נקה קטגוריות

כתיבת תגובה

בית לזית ללא גלוטן

בית לזית ללא גלוטן

בית לזית והפעם הגרסא ללא גלוטן.
היופי – שממש קל להכין אותו ואפשר להכין את החטיף הזה עם הילדים.
אפשר ללמד אותם למדוד ולשקול ולערבב. ואפשר לתת להם למלא ולבחור את הזיתים הכי יפים ואחר כך לגלגל ולסדר בתבנית
ואחר כך לראות אותם עומדים ליד התנור ומציצים דרך דלת הזכוכית ולראות איך הם לאט לאט נאפים ונהיים מוכנים

בחיי שאין משהו מרגש יותר מאשר ילדים שמתלהבים ממשהו שהם מכינים בעצמם.

מומלץ לשמור בכלי סגור במקום מחבוא כדי שבאמת יישאר לאורחים..

עוד פינוק גבינתי מלוח ונפלא: עוגיות גבינה מלוחות עם תבלינים. תודו לי אחר כך.

מה צריך?

  • 1 כוס קמח שקדים 
  • 1כוס (אולי טיפה יותר) של גבינה קשה מגורדת. כאן יש פרמז’ן ומוצרלה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 ביצה
  • 1 כוס זיתים מגולענים

מה עושים עם זה?

  1. מערבבים את כל החומרים בקערה ולשים הכל יחד עד לעיסה אחידה. זה בסדר שהיא תהיה קצת דביקה.
  2. מרטיבים את הידיים. לוקחים קצת מהתערובת, יוצרים פיתה קטנה ושמים בה זית אחד ללא חרצן.
  3. עוטפים ומגלגלים לכדי כדור.
    *אל תתפתו להשתמש בהרבה בצק לכל מעטפת כדי שלא תצא עבה מידי. תשקיעו טיפה בעיצוב והגלגול. זה ישתלם…
  4. מסדרים על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לכל 180 מעלות למשך 15 דקות או עד שמזהיב.

ככה פשוט.


המוצרים המרכיבים את המתכון:

+ -

קמח שקדים (שקד טחון)

שקדים טחונים (קמח שקדים) יכולים לשמש כבסיס לקינחים, ומאפים מתוקים ומלוחים ללא גלוטן

(מחיר ל100 גרם : ₪9.0)
הוספה לסל