שלום אורח
משלוחים לנק' איסוף חינם מעל 50 ש"ח | דברו איתנו משלוחים לנק' איסוף חינם מעל 50 ש"ח
דברו איתנו

אורז חגיגי עם ירקות

יש לך תערובת לאורז?

איזה תערובות לאורז יש לך?

מה מתאים לאורז?

אלה רק חלק מהשאלות שאני מקבלת מידי יום. אנשים אוהבים אורז, אורז מתובל, אורז מקושט. ובחנויות התבלינים, תמצאו לא פעם מדף שלם עם תערובות מיוחדות ל…אורז.

צילום: שניר (סופגי) גואטה

והנה עוד דבר שמעניין לגבי אנשים.

הם אוהבים שמתייגים להם דברים בנוסחא חד מימדית.

הם רוצים להכנס לחנות תבלינים, גם אם היא וירטואלית ולפגוש: תבלין לדג, תבלין לעוף, תבלין לאורז ותבלין לסלט.

והם לא מבינים למה אני, מתעקשת שאצלי זה לא ככה. מה הבעיה? למה את צריכה לסבך לנו את החיים?

אני אגיד לכם למה. כי החיים בעיני, הם רב ממידיים ורב גוניים. כי כשלוקחים תערובת תבלינים ומתייגים אותה – את רק לאורז. ואת, רק לעוף. שלא תחשבי בכלל להתחלף. אנחנו בעצם, מצמצמים את מה שאפשרי.

כי מה היה קורה, אם הייתם לוקחים את התערובת הזו שהיא רק לעוף, ושמים אותה באורז? זה היה מבלבל?

אולי זה היה פשוט פותח בפניכם מנעד חדש ומרגש של טעמים. הייתם מגלים שאורז יכול להיות טעים, גם כששמים בו את התערובת שאתם רגילים שהיא רק לדג.

אז אני ממשיכה ומתעקשת.

אין לי תערובת שהיא רק לאורז. יש לי מגוון תערובות שכל אחת מהן תוסיף לאורז צבע וניחוח וטעם אחר.

וככה, הופכים בישול גם לחוויה וגם לפשוט. במקום לשבור כל פעם מחדש את הראש, איזה מתכון לאורז כדאי להכין, פשוט תגוונו עם התערובת. וכל פעם תתבלו עם תערובת תבלינים אחרת.

כל פעם, תפגשו אורז אחר. חדש. זה נכון דרך אגב, לקציצות, לרטבים לפסטה, לעוף ולירקות בתנור.

לפעמים הגיוון לא צריך להיות בכלל בחומר גלם או בשיטת ההכנה. מספיק להשתמש בתערובת תבלינים אחרת.

הנה ההזדמנות שלכם להוסיף רב ממידיות לחיים ולבישול.

חפשו איפה המקומות שבהם אתם בטוחים שיש רק דרך אחת אפשרית לעשות את הדברים.

שיש רק מתכון אחד מנצח. שרק אם כתוב על התערובת "לאורז" אז היא מתאימה לאורז.

ותחליטו שהשנה אתם מנסים דרכים חדשות. מתכונים חדשים. תערובות שונות.

צילום: שניר (סופגי) גואטה

המתכון לאורז החגיגי שעשיר בירקות וטעמים, הוא דוגמא כזו.

תערובת קייג'ון, היא תערובת תבלינים שמומלצת בעיקר לבשרים ועופות.

אז לקחתי והוספתי ממנה בנדיבות לאורז. היא הוסיפה צבע אדום עדין ומשגע, היא הוסיפה מרקמים מתפצפצים של גרגרי חרדל וזרעי כוסברה והייתה גם מתקתקות עדינה של הבצל המיובש. והניחוחות. אוי הניחוחות העשירים.

ואם הבנות שלי, שאוהבות רק אורז לבן בוהק, אכלו את המנה הזו בתאווה, אז אני בטוחה שגם אתם תתאהבו בה.

אני אוהבת להשתמש באורז יסמין לבן כי הוא פחות עמילני ותמיד יוצא לי אחד אחד.

ושימו לב להנחיות. זו לא הדרך הרגילה להכין אורז אך היא מבטיחה אורז עסיסי ומלא בטעמים.

אפשר בהחלט להחליף אותו במתכון בקינואה

קישוטים:

אני קישטתי עם מה שהיה זמין באותו הרגע: פיסטוקים לא קלויים, גרגרי רימון ופטרוזיליה קצוצה.

תרגישו חופשי להוסיף: תמרים קצוצים, או אגוזי מלך, פקאן, נענע קצוצה

ואם כבר אורז, מזמינה אתכם לנסות גם את המתכונים עם אורז שחור או אורז אדום. תופתעו כמה טעים ומיוחד זה יכול להיות

 

אז מה צריך:

2 כוסות אורז יסמין, שטוף היטב במים

4-5 גזרים מגורדים גס

2 כפות תערובת קייג'ון

1.5 כפיות מלח

1/4 כוס שמן זית

4-5 כוסות מים רותחים

גרגרי רימון ופטרוזיליה קצוצה לקישוט. אפשר גם פיסטוקים או אגוזי מלך קצוצים

מה עושים עם זה?

  1. בסיר מחממים על אש בינונית את השמן, מוסיפים את הגזר ומטגנים אותו עד שהוא מתחיל להתרכך ולאבד מצבעו
  2. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב עוד כ 4 דקות.
  3. מוסיפים את האורז מעל הגזר ולא מערבבים שופכים מעל את המים. כך שהם יעברו את האורז ב 2-3 ס"מ.
  4. משאירים את הסיר להתבשל על אש בינונית גבוהה, לא מכוסה, עד שכל המים שמבעבעים, יורדים למפלס האורז.
  5. עם ידית של כף עץ, יוצרים חורים באורז, מנמיכים לחום נמוך, מכסים ומבשלים במשך 20 דקות .
  6. מכבים את אש. ולא פותחים את הסיר עוד כ 10 דקות.
  7. מסירים את המכסה "פותחים" את האורז בעדינות עם מזלג. מעבירים לקערת הגשה ומפזרים מעל גרגרי רימון ופטרוזיליה קצוצה.

המוצרים המרכיבים את המתכון:

כתיבת תגובה

נרשמים לניוזלטר שלנו ומקבלים:

כל מה שאפשר לעשות עם התבלינים, מתכונים מעולים והנחות מיוחדות לחברי מועדון!

(אנחנו לא אוהבים להספים, אפשר לצאת מתי שרוצים)


סגירת תפריט
Wishlist 0
Continue Shopping
×

עגלת קניות