משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

קינוחים ללא גלוטן “על האש”

שיתוף

קינוחים ללא גלוטן “על האש”

יום העצמאות הפך כבר מזמן לחג המנגלים ומייד אחריו מגיע ל”ג בעומר שבו נדלקות המדורות שסביבן מתקיימות ארוחות שלמות.

וכמו לכל ארוחה טובה, צריך שיהיה קינוח. ואם כבר קינוח, שיהיה כזה שאפשר לצלות על המנגל או במדורה.

אז הקינוח הראשון:

בננה צלויה עם שוקולד.
כל כך קל וכיף להכין אותה ובאמת שזה כלום עבודה. חורצים, מכניסים את השוקולד, עוטפים, ומניחים על המנגל עד שהיא מתרככת
ופשוט מתענגים עליה עם כפית.

אננס צלוי מתוק פיקנטי

טוב האננס הזה דורש סיפור קצר
לפני אי אלו שנים ביליתי כמה ימים בסינגפור. המקום ידוע באוכל הרחוב שלו. דוכנים על גבי דוכנים של מלא סוגים שונים של מאכלים ממדינות שונות.
עונג צרוף והזדמנות להמון תגליות חדשות.

אז אחרי ארוחה מלאה שהורכבה מסיבוב בכמה וכמה דוכנים שונים ומשונים, הגיע זמן הקינוח.
אני, חונכתי על ברכי “קינוח זה רק מתוק. וכמה שיותר מתוק”.

מכל הדוכנים שהיו סביב, הדוכן שהכי משך את תשומת ליבי היה דווקא זה של הפירות האקזוטים. פשוט כי במקום שבו אני גדלתי, הפירות האלה היו זמינים רק בתוך קופסת שימורים. מעולם לא אכלתי אותם טריים.

אז לקחתי לי ברוב עונג קופסא עם קוביות אננס ומנגו ופיטייה ועוד מיני פירות שאפילו לא ידעתי איך קוראים להם
ורגע לפני שעזבתי את הדוכן, המוכרת המקסימה חייכה את חיוכה הרחב וחסר השיניים והציעה לי לקחת גם רוטב ליד.


הרוטב היה כהה וסמיך ולי היה ברור שמדובר באיזה רוטב מתקתק להפליא שכדאי לי לשפוך בנדיבות על הפירות.
ועוד שאלתי אותה אם זה מתאים לפירות והיא, בחיוך עוד יותר רחב ענתה לי באנגלית ממש עילגת “דיס איז גוד. וורי גוד”
אם היא כל כך מתלהבת. ברור שגם אני אתלהב לא?!

שפכתי. בנדיבות רבה. נעצתי מזלג באננס. והכנסתי לפה.
לרגע היה שם טעם מתוק מתוק של אננס ואחרי שנייה הכל התחיל לבעור! פשוט ככה. בוער!!
מסתבר שבמזרח הרחוק, אוכלים פירות עם…רוטב חריף אש!!

אני לא יכולה לתאר לכם את ההרגשה. עמדתי שם, בוערת כולי, עם קופסת פירות יפיפיה ולא ממש ידעתי מה לעשות עם עצמי.

מאז חלפו שנים.
אננס זה אחד הפירות שאני הכי אוהבת. בכל צורה ובכל דרך הגשה

ויש משהו מענג בלקחת פרוסת אננס, לצלות אותה על המנגל ולתת לסוכרים הטבעיים שלה להתקרמל ואז לבזוק מלמעלה מלח צ’ילי ולהתענג על שילוב הטעמים שנוגע בכל אחת מבלוטות הטעם ומשאיר עליה רושם.

אז אם ל”ג בעומר מתקרב, או אפילו עוד ארוחה שבה מדליקים את המנגל, ואתם רוצים להתפנק בקינוח – בננה אחת, אננס אחד. זה כל הסיפור…

בננה צלויה על האש

אז מה צריך?

  • בננה לכל אחד (חשוב לבחור בננה מוצקה ולא רכה מידי)
  • מעט קינמון (ממש לא חובה, מוסיף המון למי שאוהב)
  • 2 קוביות שוקולד (איזה שתבחרו. המלצה מניסיון – אם אתם בוחרים שוקולד של 85% ומעלה, תשקלו בסוף להוסיף זילוף קל של מייפל)

מה עושים עם זה?

  1. חותכים ריבוע נייר אלומיניום שקצת גדול יותר מהבננה
  2. חוצים את הבננה לאורכה (אין צורך לקלף את הבננה) אך לא עד הסוף (לחרוץ. לא לחתוך)
  3. מפזרים מעט קינמון אל פנים הבננה ולאורכה
  4. מסדרים בתוך הבננה שתי קוביות שוקולד (בתמונה יש 3. טעות. אל תעשו כמוני. זה יותר מידי שוקולד)
  5. עוטפים היטב עם נייר האלומיניום ומניחים על המנגל או על הגחלים הלוחשות במדורה. הופכים מידי פעם עד שנועצים בה קיסם שנכנס ויוצא חלק
  6. מוציאים. פותחים בזהירות את נייר האלומיניום. כפית ומתענגים…

אננס צלוי מתוק פיקנטי

אז מה צריך?

  • אננס. לא קלוף. פרוס לפרוסות בעובי של 2 ס”מ
  • מעט שמן זית למריחה
  • מלח צ’ילי (כמות – לפי מס’ הפרוסות והטעם)

מה עושים עם זה?

  1. מושחים את הפרוסות בממש מעט שמן זית
  2. מניחים על המנגל וצורבים את הפרוסות משני הצדדים. שימו לב לא לשרוף אבל כן לתת צריבה יפה.
  3. מוציאים, בוזקים מעל מלח צ’ילי ומגישים.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כדאי לדעת על התערובות שלנו

הכי טרי שיש

התערובות נטחנות ונארזות בסמוך למשלוח -
אין אצלנו תבלינים שעומדים על המדף

התערובות שלנו כשרות

כשרות בד"צ בית יוסף ורבנות צפון השומרון.
חלק מהמוצרים עם כשרויות מקומיות

מומלץ לאחסן במקום נגיש

כדאי לשמור את התערובות במקום שבו הן יהיו זמינות
לשימוש יומיומי

גם הקופסאות מועילות

הקופסאות אטומות לשמירה על הטריות ומתאימות
למגוון שימושים בבית

אולי תאהבו גם:

סל קניות
0
    0
    הסל שלך

    הסל שלך ריק כרגע

    הגיע הזמן למלא אותו (ואת הבית!) בטעמים ובריחות נפלאים
      אופן המשלוח
      מה הקופון שלך?
      חנות
      0 הטעמים המועדפים שלי
      0 פריטים עגלה
      החשבון שלי
      • הרשמה
      שכחת סיסמה? אין בעיה. מייד נשלח לך מייל שיסדר את זה
      דילוג לתוכן