משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

עוף בשומר תפוזים והתערובת של ניר

שיתוף

עוף בשומר תפוזים והתערובת של ניר

איך מכינים תבשיל עוף שיש בו חמיצות עדינה ומתיקות נעימה?

אחד הדברים שאני הכי אוהבת בעוף זה את העובדה שהוא כמו ספוג.

הוא סופג טעמים ומקבל אותם באהבה. חמיצות, מתקתקות, עשבוניות, חריפות, מליחות.
כמות האפשרויות לתיבול של עוף היא באמת אינסופית, מספיק לחפש במתכונים שלנו את כל אפשרויות ה”עוף”.

הפעם החלטנו לתת כבוד לתערובת שהיא שילוב מופלא של מלח, פלפל שחור, לימון פרסי ושום – התערובת של ניר

התערובת של ניר

זו התערובת הראשונה שיצאנו איתה לאור, והכרנו אותה בזכות השף ניר כרמלי

ולאחרונה היא עברה שיפוץ ומתיחת פנים כשאיזנו מחדש את החמצמצות שלה בעזרת לימון פרסי לבן ועידנו את השום שבה בעזרת שום גבישי דק

הקסם של התערובת הזו הוא שהיא התחליף המושלם לפלפל שחור, והיא מביאה איתה עוד רובד טעמים מעניין של עוקצנות שומית וחמצמצות עדינה.

 

שומר, דלעת ותפוזים עם יין לבן

כל מי שנמנע משומר טרי בגלל הטעם האניסי החזק, עלול להתאהב בו כשהוא מבושל או אפוי. האניס מתמתן ובמקומו מופיעה מתקתקות מיוחדת.

עוף בשומר תפוזים והתערובת של ניר

במנה הזו יצרנו שילובים של מתקתקות עדינה שהחמצמצות והעוקצנות מאזנות אותה.

מתיקות של השומר, הדלעת והתפוז. חמצמצות של התערובת של ניר, התפוז והיין הלבן, וכשהכל מתבשל יחד זה פשוט שילוב טעמים נהדר

ומבחינתי הכי חשוב זה שהמנה הזו פשוט וקלה להכנה ויכולה גם לגמרי לככב בשולחן אירוח חגיגי.

עוף בשומר תפוזים והתערובת של ניר

עם איזה תערובת תבלינים אחרות אפשר לתבל?

כדי לשמור על העוקצנות המעניינת, אפשר להשתמש במפולפלת או בברביקיו ואפילו בטוסקנה

אם רוצים להוסיף טאצ’ עשבוני מעט חרפרף – הייתי מתבלת עם ספייסי עדנה

ואם רוצים לקחת את זה לכיוון יותר אוריינטלי אז קארי מסאלה או קארי פטריות יער יעשו כאן עבודה נהדרת ואפילו המעורב של שלומי.

אז מה צריך?

  • 3 כרעי עוף
  • 2 כפות התערובת של ניר
  • 1 כפית מלח שום לימוני
  • 1 בצל לבן גדול פרוס
  • 2 יח שומר חתוכים לשישיות או מפורקים לגלדים
  • 1 יח ארוזה של דלעת (300-400 גרם) חתוכה לקוביות גדולות
  • 1 כוס יין לבן
  • 2-3 כוסות מים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1-2 כפיות מלח מלח שום לימוני
  • 100 גרם חמאה (לא חובה- אבל מומלץ)
  • 1 תפוז מקולף ופרוס
  • 1 ענף רוזמרין

מה עושים עם זה?

  1. תיבול עוף:
    1. 1 כף מהתערובת של ניר
    2. 1 כפית מלח שום לימוני
    3. מפזרים על הכרעיים ומעסים אותן היטב
  2. מחממים את שמן הזית בסיר שטוח וצולים את הכרעיים על אש בינונית עד שמזהיבות
  3. מוציאים את הכרעיים, מגבירים את הלהבה ומוסיפים את הבצל והשומר. מטגנים עד סימני צריבה.
  4. מחזירים את הכרעיים ומוסיפים את כוס היין, מרתיחים ומבשלים כשלוש דקות
  5. מוסיפים את המים ומביאים שוב לרתיחה
  6. מוסיפים את הכף הנוספת של התערובת של ניר וכפית מלח, מכסים ומנמיכים את הלהבה, מבשלים כשעה וחצי.
  7. בינתיים מחממים תנור ל 220 מעלות טורבו
  8. מוסיפים לתבשיל את את קוביות הדלעת, פרוסות התפוז, ענף הרוזמרין  והחמאה
  9. טועמים ומתקנים תיבול, מכניסים לתנור לחצי שעה, מוציאים בזהירות ומגישים לשולחן.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כדאי לדעת על התערובות שלנו

הכי טרי שיש

התערובות נטחנות ונארזות בסמוך למשלוח -
אין אצלנו תבלינים שעומדים על המדף

התערובות שלנו כשרות

כשרות בד"צ בית יוסף ורבנות צפון השומרון.
חלק מהמוצרים עם כשרויות מקומיות

מומלץ לאחסן במקום נגיש

כדאי לשמור את התערובות במקום שבו הן יהיו זמינות
לשימוש יומיומי

גם הקופסאות מועילות

הקופסאות אטומות לשמירה על הטריות ומתאימות
למגוון שימושים בבית

אולי תאהבו גם:

סל קניות
0
    0
    הסל שלך

    הסל שלך ריק כרגע

    הגיע הזמן למלא אותו (ואת הבית!) בטעמים ובריחות נפלאים
      אופן המשלוח
      מה הקופון שלך?
      חנות
      0 הטעמים המועדפים שלי
      0 פריטים עגלה
      החשבון שלי
      • הרשמה
      שכחת סיסמה? אין בעיה. מייד נשלח לך מייל שיסדר את זה
      דילוג לתוכן