משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

3 דברים שהכי חשוב לדעת על תבלינים

שיתוף

הקדמה

008

כשהקמנו את דוכן התבלינים שלנו בשוק הפליאו בפעם הראשונה, ביקשו מאיתנו ליצור חוויה של שוק תבלינים.
משהו ססגוני, מלא צבעים, ערמות של תבלינים. משהו שמזכיר את השווקים של מרוקו.

אז באנו. עם קערות נרוסטה בכמה גדלים, ערמות של תבלינים, משקל, וחיכינו נרגשים ללקוחות.
הרוח ליטפה את “הבלוריות” של התבלינים וכל פעם מחדש היינו צריכים לסדר את הערמות
אנשים וילדים הושיטו ידיים לגעת, לטעום, למשש
ולאט לאט, הצבע הבוהק של הפפריקה כבר לא היה כל כך בוהק, ועל ערימת הפילדלפיה פיזזו בחדווה שניים שלושה זבובים.

לשוק הבא, כבר הגענו עם שקיות ארוזות מראש ולזה שאחריו כבר הגענו עם קופסאות סגורות ומאז ועד היום, מי שקונה מאיתנו תבלינים ואגוזים מקבל אותם במשקל מדוד מראש, סגור הרמטית בקופסא אטומה, ועם תווית שמפרטת לא רק את שם המוצר אלא גם בדיוק מה הוא מכיל.

שאלות רבות שקיבלתי לאחרונה הביאו אותי לכתוב לכם את ה “אני מאמין” שלי בקניית תבלינים:

  • תבלינים מומלץ לקנות באריזות סגורות ואטומות
    אני יודעת שיש קסם אחר בלראות תבלינים בתפזורת, שאפשר להריח ואפילו למשש או לטעום אבל תחשבו על כל עשרות אם לא מאות האנשים שמיששו ונגעו וטעמו – לפניכם.
    מה גם שתבלינים שנמצאים בתפזורת נוטים לאבד במהירות מהטריות והארומה שלהם.
    אם כבר בתפזורת אז רק אם טחנו את התבלינים עבורכם במקום או ערבבו את התבלינים או מזגו לכם אותם מקופסאות אטומות
  • חשוב לדעת מה יש בתבלין ובמיוחד בתערובת
    לא. אל תסתפקו בזה שרשומים שנים שלושה רכיבים ואת המילה “ועוד” או את המילה “ותבלינים”. אתם רוצים לדעת בדיוק מה מכילה כל תערובת. למה? קודם כל כדי שתוכלו להתאים את התערובת לתבשיל. רק אם תדעו בדיוק מה היא מכילה, תדעו איך להתאים אותה למנה. דבר שני – אולי יש בה מרכיב שאתם לא אוהבים? או אפילו חלילה אלרגים אליו? אולי אתם לא סובלים קימל או אלרגים לקינמון. לא הייתם רוצים לדעת שזה חלק ממרכיבי התערובת? ובנוסף, אתם רוצים לקנות תבלינים שהם נטו תבלינים. אז גם אם רשום על האריזה “תבלינים טבעיים” “ללא חומרים משמרים” תטריחו את עצמכם ותבדקו מה כתוב ברכיבים. יש מקרים שאתם תגלו שהוסיפו לתבלינים סוכרים, או חומרי התפחה, או מונוסודיום גלוטמט (שאין איתו בעיה עקרונית כשהוא טבעי, אבל לא באמת צריך אותו כמוסיף טעם לתבלין)
  • מאחסנים תבלינים בקופסאות אטומות במקרר או במגירה/ארון סגורים.
    לא. לא צריך מקפיא. תבלין הוא צמח. חי. נושם. צריך תנועה. לא הקפאה. איך בוחרים איפה לשים את התבלינים?
    מאד פשוט: אם אתם משתמשים בתבלין הזה על בסיס יום יומי – שימו אותו במקום נגיש כמו מגירה או ארון סגורים רחוקים ממקור חום.
    אם אתם משתמשים בתבלין הזה פעם בכמה זמן – תשמרו אותו במקרר. לא. הוא לא יתפוס לחות אם הוא יהיה סגור בקופסא אטומה.
    וכל סיפורי החרקים ותולעים בתבלינים – כן. זה קורה כשמלכתחילה התבלינים לא נקיים או לא טריים, וזה קורה כשהם נשמרים באריזה לא מספיק אטומה וזה קורה כשהם מאוחסנים במקום שקרוב למקור חום. לכן אני כל כך מתעקשת רק על אריזות אטומות. רק על תבלינים נקיים. רק על תבלינים טריים. למה כל כך חשוב לי שתדעו בדיוק מה יש בכל תערובת ותערובת. עוד על איך בוחרים תבלינים תוכלו למצוא בפוסט שכתבתי על תבלינים ללא גלוטן
    וגם איך יודעים באיזה תבלין לבחור לאיזו מנה.

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי תאהבו גם:

סל קניות
0
    0
    הסל שלך

    הסל שלך ריק כרגע

    הגיע הזמן למלא אותו (ואת הבית!) בטעמים ובריחות נפלאים
      אופן המשלוח
      מה הקופון שלך?
      חנות
      0 הטעמים המועדפים שלי
      0 פריטים עגלה
      החשבון שלי
      • הרשמה
      שכחת סיסמה? אין בעיה. מייד נשלח לך מייל שיסדר את זה
      דילוג לתוכן